
Vyborna šľahačka bez obsahu kravskeho mlieka alebo mliečnych bielkovín
800 | millilitrov | kokosové mlieko |
2x 400 ml plechovky kokosoveho mlieka. Musia byt v chladničke minimalne 24 hodín,aby dobre vychladli.
Kedže je to rastlinny produkt, nebude to take huste ako normálna šľahačka.
Na tri hodiny si dame do mrazničky metličky šľahača aj misku, v ktorej budeme šľahať. Všetko to musi byť riadne studene, mam to vyskušané, inak sa to neda poriadne vyšľahať.
Potom uz nestrácame čas a rychlo pracujume kym je to studene.
Na spodku plechovky urobime dierku s otvaračom na fľaše, tak aby nam vytiekla voda a zostala len ta husta masa. Potom plechovku otvorime zvrchu celu, vyberieme tu hustu kremovu hmotu a vyberieme si z mraznicky metličky a misku a zacneme šľahať.
Šľaháme asi tak 10-15 minut, trva to dlhsie nez normalna šľahačka.
Objem sa zvacsi 2x pri dvojitej davke. Bude to huste, ale nie tak ako normalna šľahačka. Huste, ale jemne zaroven.
Skladujeme v chladničke vydrzi to asi 2 - 3 dni.
Ak sa rozhodneme urobit čokoladovú ganache potrebujeme 1 plechovku husteho kremu (zasa bez vody) a 150-200 gramov cokolady.
Cokoladu rozpustime nad parou a vlejeme do kremu, zmiesame a dame do chladnicky stuhnut. Po stuhnuti priviest na izbovu tepltu a vyslahat kto chce. Ja zvycajne neslaham, je to huste tak ci tak a da sa s tym natierat a je to chutne.
Chuti to naozaj skvele, trocha ine ako zivocisna slahacka. Dobru chut
Nedavat viac cokolady ako som pisala inak to stuhne az prilis.
Nie Ja nedavam,ale ved skus,ono je to takto osviezujuce,ma to zvlastnu chut,nezvycajnu.... A s tou cokoladou by to bolo prilis sladke. Ale je to vzne super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to znie dobrééé, musím vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to znie dobrééé, musím vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lucka, díky za recept, ale nechýba Ti v recepte náhodou aj cukor?