reklama

Môže za to mlieko?


reklama

Dievčatá a chlapci, mám na vás veľkú prosbu. Dnes mi volala zákazníčka, že sa jej pokazila jedna torta (robila som jej dve, jedna bola čokoládová, tá vraj bola OK, zjedli ju hneď v sobotu. Druhá bola ovocná, čokoládový krém s banánom a malinový krém. Bola to nočná smena z piatku na sobotu, v piatok poobede som piekla korpusy, večer varila pudingový krém a do rána modelovala 3D sloníka. Nepoužívam žiadnu chémiu, práškové polotovary ani margaríny, a predsa sa niečo stalo a neviem čo. Bežne sú vraj moje torty jedlé a výborné aj po týždni, a teraz v nedeľu poobede bola pokazená. Nie prekysnutá alebo niečo iné, ale ako niečo staré, až horké. Jediná vec, čo ma napadá, že by to mohlo spôsobiť trvanlivé mlieko. Ale neviem, je to možné? Kedysi som tu čítala takú diskusiu, že trvanlivé mlieko ani nie je mlieko, dokonca že ho aj po uplynutí záručnej doby znovu "prevaria"a znovu dajú do obehu. U nás sa pijú hektolitre mlieka, ale pijeme len klasické, trvanlivé len veľmi výnimočne. Ja som ho začala používať v lete, zo strachu, aby ozaj krém neskysol, hlavne, keď robota s 3D tortou trvá aj niekoľko hodín, ale z tohto som v riadnom šoku. Zatiaľ som mala akú-takú istotu, že toto sa nemôže pokaziť, a vyzerá to tak, že sa môže..... Prosím..... napíšte svoje skúsenosti.... mňa to strašne mrzí, ako prevenciu potrebujem zistiť, čo sa stalo, tento pocit si v žiadnom prípade nechcem zopakovať a žiadnu inú možnosť zatiaľ nepripúšťam.

Pozrite si aj


reklama


reklama

karmelka (bez overenia), Po, 26. 11. 2012 - 16:04

teda ja neviem, ale veľmi o tom pochybujem, že by sa tak rýchlo pokazila... mali ju v chladničke?

ja si tiez myslim ze ju bud nemali v chladnicke Mlčím alebo sa ti stalo to co mne pred par mesiacmi Plačem mala som vela torticiek na jeden vikend a chcela som medzi to nejako vtesnat aj kamosku a jej deti - chceli ist na vylet, tak som tahavala nocne.... a posledna torta ma veru poriadne potrapila, asi to bolo tym ze som bola uz unavena a chcela som ju mat rychlo v chladnicke, a stalo sa mi toto : maslo, ktore bolo vytiahnute vonku aby malo izbovu teplotu, som vmiesala do pudingu, o ktorom som si myslela ze je uz studeny, ochutnala som ho lyzickou....no a on bol este vlazny, asi som s tou lyzickou nenabrala uplne zo spodu misky.... a problem bol na svete - krem som dala chladit do chladnicky, aby mi nevytekal z torty, a ked som ho vytiahla ze idem plnit, tak bol zrazeny ..... mohlo za to to maslo, ktore sa v tom tepelnom soku pokazilo... Mlčím ale mohlo to byt aj mlieko, kupili sme asi mesiac dozadu v li..li otvorila som ho ze nam idem urobit krupicu, fuj to sa nedalo jest, a ako bonus zostalo v krabici zhustnute mlieko... v dnesnej dobe clovek ozaj nevie co kupuje....a to bol zly cely karton Prekvapenie hanba im

ja dávam maslo bežne do vlažnej plnky a časť masla do horúcej plnky a nikdy sa nám nič nestalo

Sigetka, Po, 26. 11. 2012 - 16:24

Mali ju v chladničke, teda nevidela som, ale tvrdili, že hej. Doniesli mi ju skoro celú, fakt sa to nedá jesť.

No veru, je to dost divne, podla mna ju nemali v chladnicke, ale to samozrejme nepovedia. Ved keby bola v chladnicke pochybujem ze sa tak rychlo pokazi. Ja robim väcsinou s trvanlivym mliekom a vobec sa nestalo ze by sa tak rychlo plnka pokazila. Mali ju teda zjest ako prvu kedze bola ovocna. Tvoja chyba to asi nieje. Úsmev

aretta, Po, 26. 11. 2012 - 16:29

Kvôli tomuto zásadne nerobím pudingový krém. Predsa len je to riziko, to mlieko a tak. Mne sa totiž voľakedy dávno pokazila torta (moja vlastná svadobná) s pudingovým krémom a tak už len šlahaný nad parou. Aj ked niekto taký pýta, radšej ho pošlem za inou cukrárkou alebo presvedčím na niektorý z mojich osvedčených.

dosť ľudí hlavne ked majú deti si pýtajú pudingový a to okrem nad parou robíš aké krémy,??,

Sigetka, Po, 26. 11. 2012 - 16:34

Banány sú v pohode ešte aj teraz. Krém je hnusný aj tam, kde banány neboli. Ja ani neviem identifikovať tú chuť. Pripadá mi to ako nejaká stuchlina alebo pleseň.

Lyduna, Po, 26. 11. 2012 - 16:45

Stalo sa a nie tak dávno že trvanlivé mlieko bolo horké.Nedalo sa vobec konzumovat.

Tak je, Lydka má pravdu Áno,aj mne sa stalo,že sme mali odporné trvanlivé. Lydka asi sme to mali z jednej dávky.

stefi_k, Po, 26. 11. 2012 - 16:46

nemohlo to byť skôr maslom ono keď je staršie tak má takú horkastú,zatuhlú chuť.

Lyduna, Po, 26. 11. 2012 - 16:51

Sigetka to mlieko bolo presne také ako stuchlina alebo pleseň

NIELA, Po, 26. 11. 2012 - 16:51

Mlieko môže byť niekedy prepichnuté,čo ale nie je vidieť. Vtedy má odpornú kyslo horkú chuť.Možno to bolo aj v tvojom prípade.Druhý krát ho otvor a ochutnaj.Už sa netráp,stávajú sa aj také veci.Nech sa ti darí

Sigetka, Po, 26. 11. 2012 - 16:52

Maslo má trvanlivosť do 30.11., polovicu jednej kocky ešte mám, chutí normálne. Mlieko kedysi aj mne bolo horké, preto som ho istý čas vôbec nepoužívala, kupovali sme iné, zmenili sme značku, ale to, čo mám kúpené teraz, je dobré, a aj ten krém bol dobrý, len sa rýchlo pokazil.

Sigetka, Po, 26. 11. 2012 - 16:57

Vždy mlieko ochutnávam, ja neprejdem okolo mlieka, aby som si z neho neodpila, ja ho pijem ako vodu.

neviem teda a nemohlo to byt tymi malinami?asi nemali v chladnicke a malinky skysli Smútok podla mna to nebolo mliekom,,,

Sigetka, Po, 26. 11. 2012 - 17:05

Maliny tiež nie, všetky vrstvy krému, aj čokoládový čistý, aj čokoládový s banánom je taký.

Určite to bolo maslo ako stuchnuté mne sa to stalo pri koláči. Isto to není mlieko ale tiež to dokáže pudingový krém čo má malo masla a väčšie množstvo pudingu. treba nechať dlhšie prevariť. Niektoré maslo má aj takú divnú vôňu. Našťastie to bol len koláč. Mlieko to nebolo! Hambím sa

ajka82, Po, 26. 11. 2012 - 18:25

Ja by som povedala, ze to bolo maslom... mne uz sa stalo ze som kupila 10-15 masiel, rovnaka znacka, rovnaky datum spotreby z rovnakej krabice a jedno maslo zo vsetkych bolo-jedno s plesnou Smútok a jedno take naozaj jak stuchnute, malo inu vonu, tak som ich vyhadzovala :( a ostatne boli uplne v pohode... s mliekom sa mi este nic take nestalo a to pouzivam trvanlive pol na pol s obyckom a mozno ak si v rychlosti dala maslo, tak sa mohlo stat

stefi_k, Po, 26. 11. 2012 - 18:25

no hmm ... suroviny ktoré si použila a ešte máš sú všetky v poriadku,tak sa muselo neskôr niečo pokašlať. horká chuť podla mňa je pravdepodobne mlieko alebo maslo, čerstvé mleiko keď skysne má kyslastu chuť a pasterizované mlieko keď skysne má horkú chuť, v masle tiež oxidácia spôsobuje zhorknutie a zatuhnutie. len čo mi nejde do hlavy, toto sa nedeje z jedného dňa na druhý a najme nie ak je všetko poriadne zachladené, ak by bola torta v teple tak je to skôr pravdepodobné.dalšia možnosť je kontsminácia mikroorganizmiami najvýznamnejšiu skupinu tvoria psychrotrófné mikroorganizmy, ktoré produkujú enzýmy lipázy a proteázy, ktoré sú príčnou zmien chuti v mliečných výrobkoch, len tieto by neprežily varenie

Ibrahim, Po, 26. 11. 2012 - 22:40

Ahoj ked si ju plnila nechutnala si ze aka je plnka pre naplnenim??

Tú čokoládovú si z čoho robila tiež z mlieka? Ak hej tej nebolo nič? Ja som raz chutnala mlieko nebolo kysle ako pokazené ale bolo horké ale to sa mi stalo iba raz.Málokto sa prizná ako skladuje tortu doma aby vina nebola na nom ale na cukrárke čo tortu upiekla.

martaC, Po, 26. 11. 2012 - 19:43

Aj ked by tortu nemali v chladnicke,neverim ze by sa za 48 hodin torta stala nejedlou... Chichocem sa Chichocem sa teraz v tomto obdobi...

sona7, Po, 26. 11. 2012 - 19:49

...ja nikdy nerobim krem s mliekom, ja davam maizenu alebo puding len do vody,ked davam maizenu na pol litra vody dam 2 zltka,urcite ju nemali v chladnicke.......
ked bolo normalne maslo, tak ten krem sa pokazil ,len tak ze nebola v chladnicke...maslo je citlivejsie na pokazenie ako hera,helia..

Aliss, Po, 26. 11. 2012 - 20:20

ja som mala raz mlieko horké z Lid...,už ho tam nekupujem

ja robim skoro stale puningovy krem a este sa mi nestalo ze by sa mi skazil Mrkám a ked si urobila krem isto si chutnalanie??Ja si mylsim , že to bylo zlym uskladnenim alebo ovocim Slnko Slnko Slnko Slnko

Ja by som nepovedala ze to je od mlieka lebo by aj uvareny puding by ti nevisiel len by sa zrazil a nevyslahala by si ho na hladky krem s maslom. Skor ci si nepouzila dzem on je vetsinou ten co spravy najvetsiu neplechu v torte a podla mna je to len moj nazor oni tortu zle uskladnili a mas tam maliny tie mozu byt v pohode ale oni su najrychlejsie skazene rychle kysnu tak ci tam nebude ten zakopany pes. Ja varim kremy aj s pudingove a aj slahane vajcia len nikdy nepouzivam mlieko trvanlive ale cerstve plnotucne kremy su huste a krasne sa slahaju len ich treba poriadne prevarit.

Sigetka, Po, 26. 11. 2012 - 21:25

Varila som puding zo zlatého klasu, do pudingu som pridala maslo a cukor, potom som časť odobrala a pridala kakao. Teraz si myslím, že to asi bude maslom, pretože malinový krém som varila z malinovej kompotovej šťavy a nie z mlieka, len som tam pridala maslo a cukor. Ja najradšej používam Heru, alebo pol hery a pol masla, ale teraz som robila s maslom. Nemám staršie maslo, pretože ho používam menej, aj toto som kupovala minulý týždeň, pretože tortu objednávali v utorok. Ostala mi polovica jednej kocky, ale keby bola pokazená, asi by som to cítila. Takto mi to pripadá ako bežne načaté maslo. Keď viem, že budem piecť, zásadne vyprázdňujem chladničku na maximum, aby nehrozili žiadne pachy. Vybrala som ho z chladničky, uvidím, čo to do zajtra urobí.

olca, Po, 26. 11. 2012 - 21:55

Mne doniesli po 10 dňoch zákusky že sú zlé.Z 26 druhov boli zlé 3 druhy a to také ktoré boli potreté krémom a osypané kokosom alebo mandľami.Do výslužiek boli dobré a tie čo im zostali mali uložené v chlade a niekde tam mali korbáčiky.Tie s polevou nenapáchli ale tie s krémom boli hrozné.To sa nedalo jesť.Tak si myslím že aj oni mali pri tej torte niečo uskladnené.To stačí jednu noc a nedá sa to jesť. Slnko Slnko

maria32, Po, 26. 11. 2012 - 22:19

museli ju mat zle uskladnenu.neverim ze sa pokazila za taky kratky cas Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno

kami8, Ut, 27. 11. 2012 - 00:40

ja si tiez myslim,ze asi skladovanim torticky,ked suroviny,co ti zostali doma su v poriadku a chutnala si pred naplnenim.Mne sa raz stalo,ze som mala uplne horky dzem-este ze som nim nic nepotrela-bola to uplne horcina Mlčím,ale ten si nedavala.A mlieko,ked je dlhsie po datume spotreby v chlade, neskysne ale zostane uplne horke-nedopatrenim sa mi to stalo.No ale toto?Keby ti ju nepriniesli naspet,tak by som tomu ani neverila,ze sa to moze stat .... Prekvapenie Prekvapenie vela som ti neporadila...ved keby bolo mlieko horke to zbadas hned a dzem si tiez nedala...

Sigetka, Ut, 27. 11. 2012 - 08:29

Hotová nočná mora, ďakujem dievčatá za vaše názory, celú noc ma mátala vrátená torta. Urobila som puding z takého istého mlieka, a idem sa zahrať na alchimistu, obetujem to maslo a vyskúšam urobiť krém aj s nejakým iným maslom, a obidva nechám v tých istých podmienkach. Uvidím... Sú len dve možnosti, mlieko alebo maslo. Včera večer som povarila trochu z toho mlieka a ani som ho nedala do chladničky, dnes som ho ochutnala, vyzerá, že mu nič nie je. Skontrolujem ešte okolo obeda. Idem vyšľahať krémy a budem degustovať, aspoň sa nemusím trápiť s obedom... Chichocem sa Plačem Dám vedieť...

Hlavu hore, pravda sama vyplava na povrch.... oni sa niekedy prekecnu... ani nebudu vediet, vzdy to tak je Chichocem sa a radsej neskusaj "roznodnove" degustacie, aby si si neprivodila nejake crevne ochorenie Mlčím je to iba jedna z dalsich 1000 co si upiekla/ upecies,svet nepada Zlomené srdce Objímam a redsej si odsleduj ich navyky - vela prezradia Mrkám mozno na koniec za vsetko moze ta chladnicka,neviem ci niektora z vas videla zamenu manzeliek ked tam bola jedna pani, ktora prerabala dom uz 7 rokov, ked prisla do "docanseho" domova komentovala co vsetko nemala gazdinka v chladnicke a bla bla, ked vsak ukazovali jej chladnicku, skoro som odpadla Prekvapenie nebola umyvana asi 100 rokov... a ta pani co u nej byvala sa vyjadrila ze u nich radsej jest nebude... Prekvapenie tak veru aj taketo su niektore "panicky" Veľký úsmev

novanka, Ut, 27. 11. 2012 - 09:30

Je to veľmi nepríjemné, nezávidím, ale nech to čítam ako čítam, nemám pocit, že ste niekde urobili chybu Vy. Čo sa týka mlieka, mali sme zlú skúsenosť, pri troch deťoch ho vypijeme kvantum, kúpili sme celý kartón, za studena mu nič nebolo. Akonáhle sme si dali trochu do kávy al. zohriali kakavko, bolo cítiť kyslosť, vracali sme ho späť do obchodu, bez problémov zobrali. A ak ste si všimli, u nás v MT mal jeden reťazec dlhodobo vypadnuté 1,5ku mlieko, neviem, či to má súvislosť, ale niekde možno bol problém. A zasa, stalo sa mi aj s maslom(kvalitné, 82 perc., slov. výrobca), nebolo pokazené, ale malo takú umelú chuť, ja som stále cítila chuť penicilínu ako si pamätám z detstva. Takže len toľko, poradiť som neporadila, len som chcela povzbudiť, že chyba určite nebola na Vašej strane, očividne sa tým trápite, i keď verím, že človek hľadá chybu, aby sa do budúcna vyvaroval. Som zvedavá, na čo prídete.

ajatka, Ut, 27. 11. 2012 - 15:35

ja sa prikláňam k tomu, čo píše Olca. Bolo to už dávno keď som piekla na objednávku. Raz som zažila, že voňavučkú tortu čerstvučkú som doniesla známej domov. Otvorila chladničku aby ju uskladnila a ja som myslela, že odpadnem. Mala tam všetko možné. No najhoršie pre maslové krémy je prítomnosť kalerábu, kapusty hlávkovej a podobných zelením. Za pár hodín tak nasmradne torta, že ju človek nepreje. Ale ťažko zákazník pripustí, že je humusák

sona7, Ut, 27. 11. 2012 - 16:10

aj ja sa priklanam k tomu uskladneniu,kto vie kde ju mali, nevosla s druhou do ladnicky a ci ju nedali do nejakej zatuchnutej pivnici ..aj to je mozne....

Ibrahim, Ut, 27. 11. 2012 - 16:21

Ked si robila tortu maliny a banany maju v sebe reakciu niekdy ze torta stuchne a taku pohorkavo kyslu chut mne sa to uz ties stalo spomenul som jak som robil ovocny kolac bola to hroza ked dosla navsteva Smútok Smútok Smútok za 5 min. 12 som robil novi a uz viem ze aj banany pre niekho su trpke na jazyku a maliny tomu dopomozu prajem pekny vecer

no mne takto pachol zlaty klas, ako potuchnute nieco....a pritom bol v zaruke...tiez som robila pudingac a hned ako som otvorila sacik so zlatym klasom tak ma ovalil ten puch...hned to letelo do kosa...aj skladovanie urobi svoje ...

nemyslim vobec,ze by sa pokazila, mozno bola menej sladka, ale vobec si neviem predstavit co je podla nich POKAZENA!!!! asi ju nechceli platit,alebo chceli peniaze naspat, neverim vsak,ze by krem nevydrzal.....

Sigetka, St, 28. 11. 2012 - 09:23

Sľúbila som, že dám vedieť, takže výsledok - maslo je tá koťuha. Včera som varila nový puding z takého istého mlieka(teda z toho istého kartónu), puding som rozdelila na 3 časti, jednu som nechala bez masla, do druhej som dala to maslo, čo mi ostalo od torty+ cukor, do tretej iné maslo+cukor. Klasicky vyšľahané krémy som každý rozdelila na dve časti, jednu som dala do chladničky, druhú vonku. Po vyšľahaní boli všetky dobré, večer tú s tortovým maslom, čo bola vonku už bolo cítiť takou stuchlinou, tá čo bola v chladničke, bola OK. Dnes ráno tá, čo bola vonku je úplne hnusná, tá čo bola v chladničke razíla plesňou alebo akoby starinou, horčinou. Tie krémy, čo som robila s tým druhým maslom, sú zatiaľ obidva dobré. To mlieko, čo som "testovala", včera ráno bolo ešte dobré, večer malo divnú vôňu a dnes ráno je úplne horké, ale nebolo v chladničke a nevyzerá skysnuté, len je horké. Takže výsledok mi je viac-menej jasný. Len rozmýšľam, aká bude záruka, že ak nabudúce použijem hocijaké maslo, že to nespraví znova? Či budem najprv z každej kocky masla odoberať vzorku a 2 dni testovať, aby som nemusela mať obavy? Veď takto sa robiť nedá.... Môžem tisíckrát robiť poctivo, ak trafím na takýto kentus, mám nielen po dobrom mene, ale aj po chuti niečo robiť...

Kazuso, St, 28. 11. 2012 - 10:34

Takúto reklamu s tortou by som asi len tak ľahko nerozchodila. Že sa to stalo "zákazničke" by som výrobcovi na nos nezavesila, ale inak by už mal siahodlhý mail so všetkým, čo som o jeho výrobku zistila, priložila by som aj kópiu obalu. Informovala by som aj obchod a ak máš doma viacej toho masla, žiadala by som ho vymeniť.

novanka, St, 28. 11. 2012 - 10:47

My na Slovensku asi na to nie sme zvyknutí, ale súhlasím s Karuso, človek by mal bojovať za svoje práva. Mne sa stalo, že mi z baleného chleba pri otváraní vypadol chumáč vlasov. Poslala som ho výrobcovi a skoro som spadla z nôh, keď mi pri dverách zazvonil pán s plnom igelitkou pekárenských výrobkov ako ospravedlnenie a s pozvánkou na exkurziu po pekárni. Nevedeli si to vysvetliť, ale nakoniec prišli na to, kde sa mohla stať chyba a zmenili niečo v procese balenia chleba. Takže tá spätná väzba bola pre nich dôležitá. A možno aj pri výrobe masla prídu na problém a pomôžeš tým nielen sebe do budúcna, ale aj nám všetkým. A budeš spokojnejšie spávať, lebo ja mám vždy totál stres a po takejto skúsenosti... fakt to človeka demotivuje.

dadika, St, 28. 11. 2012 - 11:01

Sigetka, určite by si mala za svoje spotrebiteľské práva "bojovať" Chichocem sa , už sa mi viac krát potvrdilo, že niekedy nie je na vine výrobca - kedy z jeho výroby vyjde 100%-ný produkt, ale chyba nastáva pri distribúcii a skladovaní výrobkov. Ja som si toto leto kúpila u nás v potravinách sladené mliečko Pikao - sladučká mňamka, po vychladení v chladnička som ho otvorila a začala "cuckať" a skoro som sa povracala. Chuť totálnej stuchliny a plesne. Pozornejšie som si prečítala obal a na ňom bolo že skladujte pri teplote do 24stC. V obchode ho mali len tak v regáli medzi vanilkovým cukrom a nutelami. Vôbec nebolo v chladničke a v lete bolo v tom obchode aspoň 30stC. Vyzerá to tak, že aj ty si natrafila na maslo, s ktorým neboli dodržané prepravné a skladovacie podmienky. Slnko

Sigetka, St, 28. 11. 2012 - 16:07

Mne len stále nejde do hlavy, ako je možné, že sa to prejavilo až po zmiešaní s pudingom a cukrom. Zrejme tam nastala nejaká reakcia, ale to už bude problém dokázať. Mala som sto chutí sa na to niekoho opýtať, ale kde sa dovoláš pravdy, keď ani nevieš, na koho sa obrátiť? Na hygienu? Na ŠOI-ku, veď toto už je naozaj nefér voči spotrebiteľovi. Mne sa už viackrát stalo, že som kúpila potraviny, ktoré boli alebo červivé - v múke sa mi úplne mrvili chrobáky,alebo horké mlieko, cibuľa vo vnútri úplne zhnitá, smradľavý gél na pranie, papuče deravé po prvom obutí, a kopa iných vecí, čo beriem že dobre, stane sa, ale keď to dám môjmu zákazníkovi a ja z toho vyjdem ako tá nepoctivá, tak to už moje plecia nedokážu uniesť. Je to strašná krivda. Fakt mám chuť sa na všetko vy.... a vyložiť nohy na stôl, aspoň do Vianoc. Držím vám všetkým palce, aby ste podobnú skúsenosť nikdy nemali.

ajka82, St, 28. 11. 2012 - 16:48

Smútok tak toto neporadim, kam sa obratit s tymto... tak aspon vies, ze to tvoja vina nie je...aj ked zakaznikovi to tazko vysvetlis... drzim palce aby sa to uz nikdy nestalo Mrkám
inak dnes som otvorila jedno mlieko, ked sme ho s manzelom pili studene, tak uplne v pohode a jak som ho dala do kavy, tak bleee, uplna pachut jak neviem co...kavu som celu vylievala Mlčím

Evita83, St, 28. 11. 2012 - 18:21

Sigetka Objímam Objímam Objímam
Urcite by som kontaktovala vyrobcu aj predajnu, mozno nie si jedina a na nieco sa pride... neviem, nic ine asi nezmozes, len nepouzivaj tu znacku zatial a dufajme, ze sa to nebude opakovat ani u druhych. Kvietok

Chcem ta len trosku povzbudit, lebo toto asi dokaze poriadne otriast sebadoverou a ani hnev by u mna nechybal... Chichocem sa keby som nasla zodpovedneho, dala by som mu zjest ten pokazeny krem! Vyplazený jazyk Veľký úsmev
Piect neprestavaj, daj si nejaky tyzden prestavku, precitaj dobru knihu, umy okna Chichocem sa, vypusti to z hlavy.. Pohoda Slnko Este by som upiekla nejaku malu torticku tej "postihnutej" rodinke ako prejav dobrej vole, urcite to ocenia a aj ty sa budes citit lepsie. Áno A potom hor sa na vianocne pecenie! Úsmev Objímam Kvietok Objímam

Sigetka, aj ja by som kontaktovala výrobcu masla a možno by bolo dobre, keby si zverejnila, aké maslo to bolo. Niečo také ako si zažila ty, sa môže stať hociktorej z nás, ja som o akom niečom v živote nepočula, ale v poslednej dobe mám pocit, že sa to množí. Veľa žien z môjho okolia malo problém so salkom, po uvarení malo odpornú chuť. Myslím si, že na Slovensku si výrobcovia môžu dovoliť čokoľvek, lebo sme hlupáci, mávneme rukou a vykašleme sa na to. V zahraničí by to už bolo na prvých stránkach novín. Takto chúďa sigetka berie všetko na svoje plecia a pri tom za nič nemôže.

Sigetka, Št, 29. 11. 2012 - 09:50

Napísala som predajcovi tej značky, aby informoval výrobcu. Mne sa ho teraz nepodarilo zistiť, keďže nemám obal. Uvidím či sa mi vôbec ozvú, alebo to nechajú tak, keďže to nemám ako dokázať.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama