reklama

Moja prva torta poradte mi prosim neviem sa tu este orientovat


reklama

Ahojte chcem zacat skuusat robit torticky a idem spravit cez vikend moju prvu pre muza.Korpus by som vedela,aj kreeem,ale potrebovala by som vediet ako sa robi marcipan a kolko farby do neho dat.A aj ako a s cim upevnim veci na torte ...napriklad spravim rybu a ako tam upevnim plutvy?alebo hocico ked budem lepit na kraje..... dakujem:) a ten marcipat stvrdne?a kolko vydrzi?keby si chcem spravit nejake postavicky dopredu kolko mi vydrzia?Dakujem za odpovede ...snad najdem aj tento moj prispevok :DDDDD


reklama


reklama

aramana, Ut, 22. 02. 2011 - 19:59

Vitaj dadika,
neviem či to pôjde takto rýchlo Úsmev .Žienky ti isto poradia ale najprv budeš musieť kúsoček čítať.Na pravo sú Nové diskusné témy a štikni VIAC.Je to tam roztriedené podľa toho čo ťa zaujíma. Úsmev Na začiatok tam skús prečítať o marcipáne a o MMF a rozhodni sa z čoho chceš robiť. Úsmev
Každá hmota má svoje pre a proti a len ty uvidíš čo ti vyhovuje. Úsmev
Tak pevné nervy, pevnú ruku a ,,dopečenia" Úsmev

Dadika, máš veľmi veľa otázok, ale dobré je, že na všetky tu nájdeš odpovede. Ako Ti už napísala aramana Áno , treba čítať a čítať...Keďže chceš robiť tortičku už v sobotu, asi bude najlepšie si urobiť hmotu doma /neviem, či by Ti stihla poštou ešte prísť/. A akú? No koľko ľudí toľko chutí - ťažko poradiť: MMF je sladko kyselkavý, želatínová pasta je sladšia a aj mliečny marcipán je sladučký. Čo sa týka postavičiek alebo kvietkov, najvyšší čas začať tvoriť, aby správne vytvrdli. Marcipán na torte úplne nestvrdne - neboj, zuby si nevylámete. Tak asi toľko - v stručnosti... Mrkám

selenka, Ut, 22. 02. 2011 - 20:16

Ahoj Dadika, ja som zacinala potahovat torticky s MMF, ked sa velmi nevies orientovat alebo nemas cas hladat na tomto webe, tak len rozpustis jojo cukriky (alebo ine marshmellow) v mikrovlnke a ked je z nich taka horuca lepkava kasa, tak do toho postupne primiesavas preosiaty praskovy cukor, kym to nema taku konzistenciu s ktorou sa da pracovat ako s cestom :)
Kolko farby - to uz musis zistit sama, podla toho, aky odtien chces dosiahnut, tiez podla toho, ake farby mas, pridavaj radsej pomaly, postupne po troske.
No a co sa tyka priliepania ozdob na tortu, ide to aj s vodou, po miernom navlhceni stetcekom (aj ked MMF trosku tazsie ako hotove hmoty) ale kludne si pomoz sparatkami Úsmev
Tak nech sa dari a vela chuti do pecenia a tvorenia prajem.

adamira, Ut, 22. 02. 2011 - 20:25

ÁnoÁnoÁnoÁno
hm, ja som sa nevedela 1/2roka zorientovat ale je tu vsetko napisane najskor som len studovala a citala a az potom som sa odhodlala nieco urobit... Ale verim Ti je toho vela aj moje oci si to odniesli ....

Irma, Ut, 22. 02. 2011 - 20:25

Úsmev Vitaj ÚsmevTlieskam Č Áno í Áno t Áno a Áno ť Áno +++++ Áno č Áno í Áno t Áno a Áno ť Áno
Vieš ako to je keď príde prváčik medzi vyšší ročník? Pýta sa, stále dookola. Prečo toto? Prečo onô? A prečo....?
Takže tak. Za tie vyše tri roky existencie tejto stránky sa tu nakopilo veľmi veľa prospešných informácií, ktoré sa zídu. Hlavne nebuď netrpezlivá. Ja som asi tri mesiace stále čítala informácie až potom som sa zaregistrovala. A založ si zošit, veľký a hrubý. Porozdeluj si do kategórií a zapisuj čo si prečítaš. Aj recepty. Jednoduchšie je niekedy dlhší text(recept aj s obrázkom) vytlačiť a nalepiť si to potom do zošita. Uvidíš, všetko ti budem napokon prospešné. Hlavu "vzhůru" a nech sa ti darí. ÁnoÁno

dagaz, St, 23. 02. 2011 - 01:02

jj...taky hruby zosit je super vec..ja ho maaam Chichocem sa a velmi casto pouzivam...mam tam recepty na cesto,ale aj na plnky,dokonca vytlacene cele fotopostupy. Ja som zacinala s doma robenim marcipanom,recept mam tiez odtialto,teraz uz robim s PDP. Aj vsetky pomocky mam kupovane podla rad z tejto stranky,mam uz ich dost ale napriek tomu stale malo. Naozaj sa tu da najst kadeco akurat to treba najst,citat a citat a citat....zaberie to dost vela casu ale stoji to za to. Farby pouziva, gelove,ale aj praskove...marcipan vydrzi dlho,len ho treba drzat v sacku lebo inac stvrdne na kost,postsavicky,ozdoby...niekedy robim aj tyzden dopredu,inokedy len den,podla toho ako ma tlaci cas,ozdoby lepim bud vodou alebo maslom,farby davam podla toho ako intenzivny odtien chcem mat....tot moje skusenosti Úsmev

Ak chceš tortu na sobotu tak fakt ti treba upiecť korpus aspoň v stredu, aby sa ti potom nelámal a nemrvil, a ako vravia dievčatá, ak chceš ružičky skúšaj. Uvažuj 1 deň piecť, 1 deň plniť treba to nechať poriadne stuhnúť aby sa ti dobre poťahovalo a 1 deň zdobiť Úsmev . Vitaj a nevzdávaj to, moje prvé mi trvali aj celý deň , ale už je to lepšie, Áno

Anka48, St, 23. 02. 2011 - 10:33

ahoj ja som tu nova tiež sa učim čitat a niečo aj vyskušat Kvietok

fani, St, 23. 02. 2011 - 12:14

Vitaj medzi nami. Je tu veľa príspevkov....radím ti tak ako Irmuška...čítať,čítať čítať...určite ti potom poradíme lepšie.. Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama