reklama

Moja prvá torta- poraďte


reklama

ahojte šikovné maminy, cukrárky

chcela by som upiecť na rodinnú oslavu tortu - moju prvú /nepečiem skoro vôbec/ a nechcem si ju dať robiť cukrárke...
Tak napíšete, čo nebude dobre:

korpus čokoládový nadýchaný/viem upiecť/
plnka originál Nutela a banány
na vrch smotana uvarená s čokoládou/bielou/
na to ovocie jahody hrozno.... veľa... len by som chcela, aby sa krásne lesklo - bolo by vhodné použiť želatínu v spreji? Bojím sa, aby nebola mutná... Alebo viete poradiť nekakú krásnu číru?
Okolie torty by som chcela urobiť také ohradky z bielej aj tmavej čokolády s čokofóliou.Dá sa niekde objednať vlastný vzor na čokoládu??? - nenašla som nič také...
a zviažem ju stužkou....dem rada
Budem rada, ak mi poradíte nejaký odkaz na čoko eschop- kde sa dajú kúpiť všelijaké veci na tortu - ak sa mi tá ohradka nepodarí...
Veľké ďakujem za každú radu

Pozrite si aj


reklama


reklama

zuzuz1, Št, 18. 10. 2012 - 12:11

na to ovocie ti mozem poradit jedine ciru zelatinu od dr. Oet.er (na obale je kusok kolaca s ovocim - tusim broskyne a ceresne - zaliate zelatinou), zarob si ju podla navodu a stetcom potri ovocie... krasne sa bdue lesnut, nezhnedne a bude drzat kde ma :) ostato ti neviem poradit... ale podla mna original nutela ako krem bude dost sladka nie? ale to je len moj nazor... nech sa dari :)

ak chceš plniť banánmi skús čokoládový trasený krém, je rýchly a nemáš na ňom čo pokaziť. Ja robím 250 ml šľahačky vymiešam s 2 lyžicami práškového cukru, primiešam 250 g jemného tvarohu a jeden puding bez varenia Olé čokoláda. Ak chcem super čokoládové pridám tekuté Granko. V kombinácii s banánmi všetkým veľmi chutí. Aj mne sa zdá čistá nutela s banánmi moc príkra. Ale každý podľa vlastnej chuti. Držím palce Áno Hambím sa Torta Kvietok Slnko Kvietok

dadika, Št, 18. 10. 2012 - 13:15

v potravinách bežne dostať granko tekutú polevu na polievanie zmrzliny, zákuskov, do mlieka...je to malá plastová fľaša Slnko

tekuté Granko..kúpiš už hotové v obchode ...to je taká poleva

lulucia, Št, 18. 10. 2012 - 13:17

waw baby ďakujem Úsmev
No myslela som, že tú Nutelu trošku rozrobím síce neviem čím asi mliekom... To by nebolo dobré? A super nápad s tým štetcom, vyskúšam. Mám to za tepla alebo čakať, kým mi tá želatina trochu stuhne?

dadika, Št, 18. 10. 2012 - 13:21

počkaj kým začne trošku tuhnúť - veľmi tekutá ti "zlezie" z ovocia Slnko

lulucia, Št, 18. 10. 2012 - 15:23

a ako robíte tie mantinely z čokolády z tranferom??
narezať pokiaľ je to teplé a potom dať ztuhnúť,či?

nastrihaj si transfer na platky ako chces okolo torty, potri cokoladou a nechaj stuhnut, potom das dole transfer

Kisko, Št, 18. 10. 2012 - 18:54

ak chces nutelu,tak vymiesaj s maslom,a na ovocie mozes pouzívat piping gél,alebo decor gél,to je za studena,sladká a lesklá Áno

mimasn, Št, 18. 10. 2012 - 22:30

tak nutela je aj sladka a moc draha.s bananmi je jednoznacne naj parizsky krem.nemas co pokazit.500ml smotany na slahanie,300g cokolady,125g cukru.cokoladu rozpustit nad parou,pridat slahacku a cukor.potom prevarit.vychladit a sup do chladnicky na noc.potom vyslahat.je pekne tuha,nerozteka sa a super chuti a hlavne je to rychlovka

Nutelu urcite neried mliekom. Surove mlieko radsej vobec nepouzivaj. Rychlo sa kazi. Max. by som ju miesala s maslom, ale rozhodne lepsie bude urobit nejaky dobry vareny cokoladovy krem, alebo ten parizsky. Na ohradu mozes pouzit modelovaciu cokoladu, i ked ta nema vzor... Ja len, ze na pracu s cokoladou a transferom treba trochu zrucnosti.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama