MOJA DNESNA POHROMA
Pozrite si aj
aj mne sa to uz stalo,neskor som sa tu docitala,ze davaju dievcence karton na zadnu stranu chladnicky. Ja som robila predvcerom tortu obalovanu v marcipane a aj v sugarpaste a hned som to oblozila okolo s kartonom aby mi to nezvlhlo...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Monika a nie je to len tym,ze je teplotny rozdiel,ked ju vytiahnes z chladnicky?Podla mna ano.Ja som sa uz chcela pytat dievcat,ci davaju ozdobene torty do chladnicky-ja som stale nenasla na to odvahu,lebo tiez sa bojim,ze po vybrati sa mi vsetko bude topit a ruzicky zostanu jedna placka.Rada by som vedela ako to dievcata robia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
niečo bude vo vzduchu pretože mne sa to momentalne deje tiež radšej nedavat do chladničky bola som zufala skušala som z kartonom bez kartonu potom som ju nechala ofukovat studenym vzduchom a to pomohlo nemože sa asi davat do chladničy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tortu nedať do chladničky?A kam?Však je teplo,ja mám vždy v chladničke,orosiť sa mi orosilo,to je normálne,ale topiť sa nikdy netopilo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aky krem si dala pod potah? Ja som pouzivala maslovo-pudingovy krem a tiez pod PDT a bolo fajn. Az raz .... spravila som 3 torty a rano ked som sa zobudila, tak bol cely potah roztopeny. Skoro ma porazilo nevedela som co s tym, tak som so slzami v ociach rozobrala cele torty a potiahla ich nanovo, ale pod PDT som dala len maslovy krem (maslo s cukrom) a bolo to uplne super. Od vtedy nepouzivam uz nic ine, dokonca, ked je torta puncova, alebo proste mokrejsia tak do masloveho kremu zamiesam pomlete piskoty alebo korpus. Radili to kocky tu na stranke a zatial to fakt funguje A dufam, ze este dlho aj bude
A skus aj ten karton na zadnu stenu chladnicky. Ja mam chladnicku len na torty a vzdy ked tortu zoberu, tak ju vypnem a necham vyvetrat - vysusit, takze sa mi zadok chladnicky nestiha orosit. Drzim ti palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja davam stale dookolola to iste a raz sa rosi raz nie ale vcera som poriadne tortu presla so solamylom-bola biela a vobec sa nerosila, ale macko sa orosil bol tiez MMF......a na zadnu stranu som dala karton od vajiciek...niekedy zaberie niekedy nie....uz som rozmyslala ze davat tortu do krabice a potom do chladnicky....
....este chcem odskusat balit tortu-pre nas do igelitu a tak ju dat do chladnicky,po vybrati by vlkost mala vyst len na igelit-to bolo aj tu na stranke-po vytiahn.z mraznicky....
minule som pozerala cukrarku v TV a povedala ze ziadne ozdoby nepatria do chladnicky ani z karamelu,marcipanu....natahaju vlhkost.....tomu sa asi zabranit neda.....
aj postava sa mi "potila" v chladnicke a ked som ju vytiahla pekne oschla....A to mam uz inu chladnicku s ventilatorom ze bude lepsia ale je to to iste .....
nech sa TI dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ani mne sa netopilo ani raz,no neviem možno som mala štastie,ja pracujem skoro vždy s k2,a nemám problém,no robila som aj s PDT,a tiež som to mala super,a torty dávam do chladničky,ved je teplo!je možné to, že máme vlhko v ovzduší a celkom sa nedarí.Aj to som si všimla,že ked neoprášim solamyl z povrchu tak je to suchulinke,treba skúsiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nikdy sa mi torta neorosila, robim s wi a mmf najcastejsie, davam len maslo s cukrom pod pod potah, raz sa mi vyduval mmf ale moja chyba-zvutra sa dostala pod potah tvarohova plnka-takze tam bol pes zakopany
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už sa tu o Paste Dame Top toho popísalo, niekto tvrdí, že je v poriadku niekto opak, ja mám skúsenosti také, že minulý rok to bola moja najobľúbenejšia hmota ktorej som použila veľmi veľa, ale tento rok sa začala kaziť a meniť konzistenciu. Nikto ma nepresvedčí o tom, že to tak nie je, pretože keď použijem 4 - 5 vedierok hmoty a žiadny problém a zrazu mám problémy potiahnúť tortu tak to o niečom svedčí. Ja som prešla na WI a so spokojná. Možno to je len počasím a možno nie. Uvidím na jeseň a v zime možno si na skúšku 1kg kúpim.
Toto je moja skúsenosť a možno niekto nebude so mnou súhlasiť.
Želám veľa šťastia v pečení.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za rady.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
AHojky, tak včera som robila tortu, ktora dnes uz isla prec, vecer som si potiahla marcipanom PDT, vsetko bolo super, postavicky boli vysusene, proste som bola rada , ze sa vsetko vydarilo. Hotovnu tortu som supla na noc do chladnicky, no a rano sok
PDT sa topila, hmota bola lepkava, postavicky sa topili, islo ma porazit

PRidala som este chladnicku, ukazovala mi uz 0 stupnov, tak sa to kus upravilo.
No stale to nebolo ono. Kde nastala chyba??? Nechapem, minuly tyzden ked som robila tortu tak PDT bola uplne v pohode. Urcite to nebola plnkou pod potahom, pretoze postavicky boli aj mimo torty a tiez sa topili.