reklama

mascarpone krem


reklama

Ahojte baby,
uz v piatok sa chystam na torticku no narazila som na problem. Rozhodla som sa pre kombinaciu kremu parizska slahacka a druhy som chcela mascarpone s malinami. Ale nepoznam mascarpone krem bez stuzovacov, zelatin a podobne. Neviete mi prosim vas nahodou poradit?? Resp. Pribinacek krem ale nie ziadna chemia...nakolko to ja papat vobec nemozem. Vrela vdaka

Pozrite si aj


reklama


reklama

Pozerám na obal práškovej želatíny, je tam napísané že obsahuje iba jedlú želatínu, takú nemôžeš jesť? ...aj plátková želatína by mala byť ok, hmmm Kvietok

Zelatinu nemozem vobec...u mna je to zlozite ja nemozem napriklad ani vsetko ovocie typu pomarance banany, okrem toho ecka....preto je pre mna problem vytvorit nieco co mozem papat a z mamkinej torty by som si veru chcela dat

stefi_k, St, 16. 07. 2014 - 16:19

zaujímavé prečo nemôžeš jesť želatinu ?? samozrjme dokým nie si moslim alebo žid.

stefi_k, St, 16. 07. 2014 - 16:49

do mascaprone krému ti síce netreba žiadne stužovadlo ten je dosť hustý ale skúšala si agar-agar ten je na rastlinej báze

Aha...tak skús takú na spôsob nepečenej torty s krémom z mascarpone a kyslej smotanky bez zahustenia, vieš, len tak do formy naložiť a nechať poriadne stuhnúť Mrkám...len sa obávam, že éčka už sú pomaly v každej potravine Smútok Kvietok

Ja som robila mascarpone, tvaroh a šľahačka, bolo to dosť tuhe. Pod poťah krém šľahaný nad parou, prípadne tenučký plát piškóty okolo torty.

Dakujem, a pod potahovku robis aky kremik. Ja som myslela ze dam tu parizsku slahacku

Môže byť napríklad šľahaný v mikrovlnke s maslom alebo niekto dáva ganache

Ja robím do red velvetu krém 400 ml 40% šľahačky, 1 mascarpone a 1 syr philadelphia trochu práškového cukru a doma robený vanilkový cukor, ničím nezahusťujem a drží. V sobotu som ho robila do svadobnej torty, iba som použila rastlinnú šľahačku , torta bola celé poobedie až do polnoci na stole a pri krájaní krém držal.

NIELA, St, 16. 07. 2014 - 13:28

pod poťah nemôžeš dať šľahačkový krém,poťah ti nebude držať.Vymiešaj maslo s cukrom,zbytky korpusu-punčovina a natri.Držím palce,nech sa vydarí

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama