
Medovo - karamelová torta
350 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | med |
300 | gramov | cukor |
1 | čajová lyžička | ocot |
1 | polievková lyžica | sóda bikarbóna |
700 | gramov | múka |
2 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1 | kus | Salko |
2 | kusy | smotanový puding |
6 | decilitre | mlieko |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Salko v plechovke varíme asi 3 hodiny vo vodnom kúpeli. Vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, med a cukor.
Zmiešame sódu bokarbónu s octom a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania pridáme vajcia, keď vznikne hnedá pena, odstavíme z tepla, primiešame múku zmiešanú s kakaom.
Cesto hneď rozdelíme na 6 časti. Každú časť vyvaľkáme a vyrežeme s nej kruh alebo na iný zvolený tvar a dáme na vymastený a hladkou múkou posypaný plech. Pečieme pri teplote 170°C 5-7 minút, pečieme aj prebytočné okraje cesta.
Takto upečieme 6 plátov. Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme kašu. Vyšľaháme maslo so salkom a potom do toho vmiešame vychladnutý puding. S krémom plníme pláty. Posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje.
Upečené okraje postrúhame a preosejeme, posypeme tortu. Druhý deň môžeme jest, vtedy už bude zmäknutá.
sestra
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty