reklama

marcipán Nordpole


reklama

Ahojte, prosím o radu ohľadom poťahovania torty. Rozhodla som sa vyskúšať niečo nové. V živote som spravila asi zatiaľ iba jednu pečenú tortu.
To čo by som potrebovala vedieť, či už má niektorá z Vás skúsenosť so surovým marcipánom Nordpol. Mamina mi ho priniesla z Rakúska. Mal by to byť originál marcipán. Balený je v takých 500g šúlcoch (ako salámka) Chichocem sa
Tak som hlavne chcela zistiť, na čo si dať pozor pri prvom poťahovaní a teda, čo vravíte na tento marcipánik. No a tiež, aký recept na tortu by som mala pod marcipán zvoliť. Či je to jedno, ak bude čokoládová alebo ovocná a tak. Ďakujem Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

ahoj, ja ho tiež používam, tiež mi ho nosia z Rakúska..
pracuje sa s ním tak, ako s každým marcipánom...trošku ťažšie napr. ako s MM podľa mňa...
ale inak celkom fajn...farbím ho priamo pred nanášaním a vaľkaním práškovými k. farbami a taktiež gélovkami
nech sa darí :)
PS: skladujem ho v chladničke, pred spracovaním ho vyberiem tak cca 2 - 3 hodinky, pekne zmäkne

joj, tak to som rada, že sa našla aspoň jedna duša, ktorá už má túto značku odskúšanú. Áno Všadne na nete som googlila a nič. Proste nič v Slovenčine som nenašla Úsmev
Na zafarbenie som si kúpila gelové farby Wilton. Tuším tak sa tá značka volá. No a neodolala som ani "kosticiam" na zdobenie a výrobu ozdôb.

Meggie je jedno akú tortu si urobíš, len ju potri maslom vymiešaným s práš. curkom, nechaj trocha zatuhnúť a môžeš poťahovať..

Ahojte, takže tortičku som dnes spravila. Na prvýkrát sa mi podľa môjho názoru celkom podarila,aj keď marcipán sa mi trošku potrhal. Ale predpokladám, že to bolo tým, že keď som ho zafarbila a teda som ho vymiesila riadne, tak som s ním hneď šla robiť.
Tortička bola aj celkom chutná. Takže nabudúce spravím zase.
Chcela by som vám ju aj ukázať, ale neviem, ako pridám foto. Poradíte? Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama