krajanie polevy ( ( (

dievcence moje..poradite mi ako mam pekne nakrajat cokoladovu polevu aby mi nepraskala?skoro mi do placu bolo dnes...tolko roboty s tym kolacom a nakoniec to vyzera hrozne...aj noz som macala do horucej vody a nic...( ( ((flower)

Kategória: 

ja davam do cokolady olej ,cera po stuhnuti je tvrda a potom sa cokolada lame takto upravenu cokoladu lejem aj na rastlinnu slahacku samozrejme musi byt vlazna(flower) KvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

to akoze namiesto cery davas olej?zaujimave...a kolko?

Ja davam podla potreby napr na franc.kremes potrebujem hustejsiu aj tortu ked polievam tak hustou cokoladou na niektore zakusky môze byt aj redsia napr.ked potahujem roladu stetcom davam viac vrstiev a tak môze byt aj redsia.Najviac odcenis takto riedenu cokoladu na rolade neodpadava nelame sa.

Tak toto je aj moja nočná mora.Skúšam polevy všelijaké,aj s maslom,aj s olejom,buď sa lepia ,alebo praskajú.Ako na to?????(flower) ďakujeme skúsenejším alebo receptík na polevu trebárs na 200g čokolády koľko /oleja,masla/aby to bolo OK a nelepilo sa a nelámalo.

...kocky ,ked natrete kolac cokoladou tak za malicku chvilu ,nesmie silne stuhnut, uz krajat teplim nozom,budete spokojne,potom uz moze stuhnut az stvrdnut...

..ja dávam tiež len olej, dávam to od oka podľa hustoty roztopenej čokolády, s olejom nie je poleva taká tvrdá ako s cerou, pri krájaní používam dva nože, ktoré striedam v horúcej vode.:-)

prepac preco nemas tu svoj album rada by som videla Tvoje vyrobky(flower) KvietokKvietokKvietokKvietok

Dávam len olej a krásne režem len jedným nožom, ktorý si po každé utriem do papierovej utierky.

robim presne takto isto.. treba vela trpezlivosti MrkámMrkámMrkám

...myslíš mňa, že Fafuliakova M., no vieš ja pečiem len tak pre seba hlavne zákusky, torty len veľmi málo, ale na túto stránku chodím veľmi rada, ale nemám tu foto hlavne preto, že to sem neviem vložiť a už som mojim deťom toľkokrát hovorila aby ma to naučili a stále nám to akosi nevychádza, lebo chodia domov len na víkendy aj to nie každý, takže tak je to so mnou, ale Ty máš krásne torty isto sa tomu venuješ už dlho.(giggle) TortaChichocem saTortaKvietokSlnkoKvietok

Dakujem,ked si napisala o tej cokolade hned som vedela,ze mas bohate skusenosti a tak som hladala Tvoje vyrobky skoda,ze nemôzes ich dat na tuto stranku.Ja uz som stara mam 58 rokov tak aj ta prax je dlhorocna.No vdaka tejto stranke sa zdokonalujem aj ja.(flower) KvietokKvietokKvietokKvietok

vyskúšaj, možno sa zadarí: http://www.tortyodmamy.sk/?q=ako-pridavat-fotky

Ja dávam ceru a krájam tak, že do vysokej nádoby dám vrelú vodu, do nej vložím dva nožíky a za každym rezom(myslím tým jeden pás) si vymieňam nože a ide to fajn(y) ÁnoÁno nech sa darí:-* BozkávamBozkávam

Tiež mám dva nožíky pripravené na krájanie.

Ja robím polevu s cerou a len čo ju nalejem na zákusok,hneď si rozváram vodu do ktorej namáčam nožík.Kým sa mi voda uvarí,aj poleva stuhne a hneď aj krájam horúcim nožíkom ktorý si preedtým utriem do servítka.A hlavne netlačiť na nôž,vtedy vie poleva praskať.

presne tak, netlačiť,:-O PrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie veď tie horúce nožíky tú polevu rozpúšťajú a ide to(y) ÁnoÁno

dakujem vam pekne..vedela som,ze nesklamete...nabuduce sa budem drzat vasich odporucani...papa Kvietok

anka a co tak skusit inu polevu napr:tuto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12759&user=42443... skus a uvidis ako budes milo prekvapena....alebo ja robim tuto aj: http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/dorty-s-postupy-a-recepty/pariz-poli... a napis ako sa ti darilo..(flower)

hm..aj to vyzera dobre..tak ja teda skusim aj to nabuduce...dakujem za tip(flower)

ahoj,tiez pouzivam dva aj tri noze v horucej vode a hlavne,ked polejem rezy cokoladou po chvili hned aj krajam ,najskor pasy a potom kazdy kolacik sam po jednom a noz z vody utriem,vlastne to kraja ten teply noz ,,netlacit´´vela zdaru a trpezlivosti(giggle) Chichocem saChichocem sa Krajanie je asi nocna mora kazdej cukrarky:-( SmútokSmútok

...ďakujem jaja19, áno čítala som ten postup na vkladanie fotiek, pri najbližšej príležitosti vyskúšam.
Fafuliakova M., ja mám tiež už 55 a stále sa je čo učiť a táto stránka je super, nie je dňa kedy by som tu nebola.:-D TortaVeľký úsmevTorta

Ja krajam tak, že dlhý nôž prejdem cez oheň na plynovom sporáku. Položím celou dĺžkou noža na koláč, poleva sa roztopí. Nôž za každým položením utriem do mokrej handry. Takto sa dobre nakrája aj tvrdá vysoká vrstva čokolády.

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.