reklama

Korpus madeira alebo iny pod K2


reklama

Caute baby,
idem piect torticku pre krsniatko k 1.narodeninam, mam vsetko kupene a myslela som ze spravim klasicke piskotove cesto, ale chcem to potahovat K2 a neviem ci by nebol lepsi iny korpus aby bol pevnejsi a dal sa aj orezavat a aby sa nedrolil. Neviete mi poradit nejaky overeny dobry recept?Velmi by mi to pomohlo. V jednej knizke som nasla recept na takeho torty Madeira ale je tam pisana muka a ale neni napisana aka. Tak ak mate nieco, co vy urcite mate, tak by som vas velmi rada poprosila napiste mi to. Dakujem velmi pekne

Pozrite si aj


reklama


reklama

nnell25, Ne, 20. 05. 2012 - 14:57

tak ja radsej spravim klasicku piskotu a nebudem vymyslat, len to potrebujem spravit ako polgulu a taku formu nemam, nemate nejaky trik ako inak by sa to dalo spravit?zeby dve okruhle formy na seba a zrezat ich?alebo dat to do babovkovej a vnutro vyplnit ovocim a kremom?

nnell25, Ne, 20. 05. 2012 - 21:52

No pohuzial taku nemam tak preto hladam inu moznost aby som nemusela kupovat, teda mam ale sklenenu a to neviem co by sa s nou stalo tak radsej nebudem skusat Hambím sa

Nemas nerezovu misku? Ja neviem, co by som bez nich robila, mam ich ale 10 kusov roznych velkosti..mozem pozicat... Chichocem sa
Inak ak sa chystas vypekat, budes ich urcite potrebovat, v Tes.u maju lacne misky... Mrkám

nnell25, Ut, 22. 05. 2012 - 09:34

Ano chystam sa nieco take kupit ale teraz uz neviem ci na to budem mat cas, este ma napadlo normalne dat piect do hrnca samozrejme bez umelych veci, iba taky nerezovy taky mam.....myslis ze je to blbost?

V pohode, hrncu sa nic nestane, ak je cely nerezovy...Po upeceni zrezes do pologule...drzim palce, potom daj vediet... Mrkám Slnko

nnell25, Ut, 22. 05. 2012 - 10:02

vyskusam uvidim, len stale rozmyslam nad tym korpusom ci klasicku piskotu alebo tu maslovu

nnell25, St, 23. 05. 2012 - 09:02

Vcera som piekla taku babovkovu piskotu v tom hrnci a uplne v pohode sa to spravilo, az tak ze sa uz skoro cela zjedla takze zajtra peciem novu. Takze ten hrniec nebol zly napad :)

Do Madeira korpusu ide zrejme hladka muka zmiesana s kypriacim praskom(ak sa v recepte nepise pridat kypriaci prasok). a ano ide tam vela masla, ale tym je ten korpus taky specificky...podla mna Váľam sa od smiechu po podlahe je taky hutny a tazky, no velmi chutny.

nanaa, Ne, 20. 05. 2012 - 14:47

mne teda madeira vobec, ale vobec nechutil. iba raz som ho robila a nikomu som z neho nedala ani kustik, bo by som sa musela hambit Chichocem sa. ale je pravda, ze je tuhy, nedrobi sa, da sa super krajat, je vhodny na 3d torty, ktore treba poriadne orezavat. no 100 ludi 100 chuti.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama