reklama

korpus-ako správne plniť


reklama

Ahojte,neviem či ma nevysmejete, ale stalo sa mi, že mi korpus po naplnení tvarohovou plnkou /do ktorého som dala ovocie/ spolu s poťahovkou na spodku torty klesol. Polievala som rozvarom asi 1,5 cm od okraja korpusu. Pri dávaní ovocia na krém som si z krému urobila mantinel.Foto mám v albume, lebo k príspevku to neviem uložiť. Poradí mi niektorá z vás?

Pozrite si aj


reklama


reklama

sio, So, 03. 03. 2012 - 19:14

neviem ako to myslíš že-na spodku klesol,na tej fotke to nie je vidno

nanaa, So, 03. 03. 2012 - 19:24

moja, ja to tam vidim, myslim, ze sa ti premacal a pod vahou vsetkeho klesol. neviem ale ci myslime to iste Chichocem sa . mne sa to tiez stalo, ked som poriadne poliala a nie pokropila korpus Veľký úsmev .

keď pozriete na pravej strane prvý korpus biely - poťahovka je akoby stočená pod tortou.Keď som ju potiahla, poťah bol kolmo na podložku a teraz je akoby zrolovaný pod /neviem vám to ináč vysvetliť/. Ja v tom vidím rozdiel. A ten postup plnenia som zachovala správne?

nanaa, So, 03. 03. 2012 - 20:29

no ja si myslim, ze to kleslo tym poliatim, moznos si dala trosku viac, plus stava z ovocia asi pustila. zalezi aj aky si mala tuhy korpus, ci bol redsi, teda viac nasal, ako keby bol hutnejsi.

Lyduna, So, 03. 03. 2012 - 20:49

Podla mňa si dosť poliala stredný plát čo pod tvarohovú plnku až tak nemusíš,ta je mokrejšia ako maslová plnka,a 1,5 cm od okraja bolo málo, kľudne môžeš viac ono si tú šťavu potiahne preto ti ten okraj v tom strednom pláte ovisol a samozrejme poťah sa ti stočil pod okraj ale učíme sa všetci celý život: Nech sa ti darí Zlomené srdce Slnko

sio, So, 03. 03. 2012 - 20:51

no ja neviem či to bude polievaním,ja poťahujem aj punčovú tortu a tú teda polievam poriadne,ale ešte ani raz mi neklesla do boku

timika, So, 03. 03. 2012 - 20:52

mne sa to už tiež stalo,že sa rozmočil spodný plát,vyskúšala som rozprašovaom postriekat platy a odvtedy to robím stále, je to rovnomerne a nemusím sa bát ,že to so sirupom prešvihnem Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Slnko

timika, So, 03. 03. 2012 - 20:56

aj ja potahujem aj punče ale poriadne ponatieram džemom tortu a až potom potahujem Kvietok

Ďakujem vám za rady a vaše skúsenosti. Ak sa môžem ešte opýtať, ako dávate ovocie na korpus - na krém a ďalším krémom zatriete, alebo rovno na korpus a na to krém. Čo je lepšie. Ja som robila tak, že som dala krém, na krém ovocie a zakryla krémom. No krém sa ťažko rozotieral.

aj ja dávam medzi krémy ovocie a to tak že natriem krém poukladám ovocie a na další plát si dám plnku a tou stranou položím

Ja napriklad banany vmiesam do kremu. Na priereze to sice nie je az take krasne ako ked je to samostatne, ale stoji to za to.

Katka74, Ne, 04. 03. 2012 - 07:16

presne toto sa mi stalo s poslednou tortou, detskou....tvarohová plnka, poliaty korpus, a ešte dvojposchodová...kým som ju ozdobila, tak spodný korpus mi poriadne klesol, ale to skôr pod váhou toho nad ním, lebo ked robím len jednoposchodovú tak sa mi to ešte nestalo...môhla som vystužiť slamkami,nabudúce budem múdrejšia Vyplazený jazyk

sio, Ne, 04. 03. 2012 - 08:23

ja torty nezaťažujem po naplnení,lebo cesto kropím a keď nerozložím rovnomerne váhu na záťaži tak je to krivé,všetky torty ktoré sú poschodové treba vystužiť(ja vystužujem aj také kde je vrchná torta len 1,5kg)takto som istá že torta prežije manipuláciu a bude pekná aj o 12 hodín.
Keď sa krém ťažšie rozotiera,najmä keď je tam ovocie (kĺže sa to)tak krém dám do vrecka a nastriekam na ovocie.

s tym kremom vo vrecku je to super napad. Tlieskam Tlieskam Tlieskam dakujem, mna by to teda nenapadlo Úsmev tiez sa mi casto ovocie klze a ja bojujem s plnkou ako ju mam krasne natriet. fakt super, nabuduce urcite vyskusam Úsmev

ingasm, Ne, 04. 03. 2012 - 12:14

...krem davam aj ja do vrecka a striekam na ovocie,a ak sa da , tak aj plat, kt. ide na tento potriem troskou plnky...

karmelka (bez overenia), Ne, 04. 03. 2012 - 12:51

a mala si tortu poriadne vychladenú?

Sausen, Ne, 04. 03. 2012 - 13:53

ja mam na to osvedceny postup mantinel z kremu s velkou spickou a lyzicou krem a trocha ju namocim v horucej vode utriem a pekne rozortiem na to poukladam ovocie a uz len prikryjem dalsim platom predtym som kremovala aj opacny korpus,ale to sa mi neosvedcilo,od ovocia nasaje pekne vlhkost dalsi plat a len ho polejem trochu zvrchu a idem znova mantinel a lyzica Chichocem sa ..ak sa mi zda torta na okrajoch niekde trochu nerovna len dopichnem kremu Pohoda no takto to robim ja,ci spravne neviem,ale mne to vyhovuje bez vrecka ani na krok Vyplazený jazyk nech sa dari Mrkám

Karmelka, torta bola vychladená, lebo som ju piekla večer a druhý deň poobede som ju plnila

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama