korpus-ako správne plniť
Pozrite si aj
neviem ako to myslíš že-na spodku klesol,na tej fotke to nie je vidno
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moja, ja to tam vidim, myslim, ze sa ti premacal a pod vahou vsetkeho klesol. neviem ale ci myslime to iste . mne sa to tiez stalo, ked som poriadne poliala a nie pokropila korpus
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ani mne sa nezdá, že by bol klesnutý...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď pozriete na pravej strane prvý korpus biely - poťahovka je akoby stočená pod tortou.Keď som ju potiahla, poťah bol kolmo na podložku a teraz je akoby zrolovaný pod /neviem vám to ináč vysvetliť/. Ja v tom vidím rozdiel. A ten postup plnenia som zachovala správne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja si myslim, ze to kleslo tym poliatim, moznos si dala trosku viac, plus stava z ovocia asi pustila. zalezi aj aky si mala tuhy korpus, ci bol redsi, teda viac nasal, ako keby bol hutnejsi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podla mňa si dosť poliala stredný plát čo pod tvarohovú plnku až tak nemusíš,ta je mokrejšia ako maslová plnka,a 1,5 cm od okraja bolo málo, kľudne môžeš viac ono si tú šťavu potiahne preto ti ten okraj v tom strednom pláte ovisol a samozrejme poťah sa ti stočil pod okraj ale učíme sa všetci celý život: Nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja neviem či to bude polievaním,ja poťahujem aj punčovú tortu a tú teda polievam poriadne,ale ešte ani raz mi neklesla do boku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa to už tiež stalo,že sa rozmočil spodný plát,vyskúšala som rozprašovaom postriekat platy a odvtedy to robím stále, je to rovnomerne a nemusím sa bát ,že to so sirupom prešvihnem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja potahujem aj punče ale poriadne ponatieram džemom tortu a až potom potahujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem vám za rady a vaše skúsenosti. Ak sa môžem ešte opýtať, ako dávate ovocie na korpus - na krém a ďalším krémom zatriete, alebo rovno na korpus a na to krém. Čo je lepšie. Ja som robila tak, že som dala krém, na krém ovocie a zakryla krémom. No krém sa ťažko rozotieral.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja dávam medzi krémy ovocie a to tak že natriem krém poukladám ovocie a na další plát si dám plnku a tou stranou položím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja robim tak isto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý nápad, budem to tiež tak robiť. Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja napriklad banany vmiesam do kremu. Na priereze to sice nie je az take krasne ako ked je to samostatne, ale stoji to za to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne toto sa mi stalo s poslednou tortou, detskou....tvarohová plnka, poliaty korpus, a ešte dvojposchodová...kým som ju ozdobila, tak spodný korpus mi poriadne klesol, ale to skôr pod váhou toho nad ním, lebo ked robím len jednoposchodovú tak sa mi to ešte nestalo...môhla som vystužiť slamkami,nabudúce budem múdrejšia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja torty nezaťažujem po naplnení,lebo cesto kropím a keď nerozložím rovnomerne váhu na záťaži tak je to krivé,všetky torty ktoré sú poschodové treba vystužiť(ja vystužujem aj také kde je vrchná torta len 1,5kg)takto som istá že torta prežije manipuláciu a bude pekná aj o 12 hodín.
Keď sa krém ťažšie rozotiera,najmä keď je tam ovocie (kĺže sa to)tak krém dám do vrecka a nastriekam na ovocie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
s tym kremom vo vrecku je to super napad.
dakujem, mna by to teda nenapadlo
tiez sa mi casto ovocie klze a ja bojujem s plnkou ako ju mam krasne natriet. fakt super, nabuduce urcite vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...krem davam aj ja do vrecka a striekam na ovocie,a ak sa da , tak aj plat, kt. ide na tento potriem troskou plnky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a mala si tortu poriadne vychladenú?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam na to osvedceny postup mantinel z kremu s velkou spickou a lyzicou krem a trocha ju namocim v horucej vode utriem a pekne rozortiem na to poukladam ovocie a uz len prikryjem dalsim platom predtym som kremovala aj opacny korpus,ale to sa mi neosvedcilo,od ovocia nasaje pekne vlhkost dalsi plat a len ho polejem trochu zvrchu a idem znova mantinel a lyzica ..ak sa mi zda torta na okrajoch niekde trochu nerovna len dopichnem kremu
no takto to robim ja,ci spravne neviem,ale mne to vyhovuje bez vrecka ani na krok
nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Karmelka, torta bola vychladená, lebo som ju piekla večer a druhý deň poobede som ju plnila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte,neviem či ma nevysmejete, ale stalo sa mi, že mi korpus po naplnení tvarohovou plnkou /do ktorého som dala ovocie/ spolu s poťahovkou na spodku torty klesol. Polievala som rozvarom asi 1,5 cm od okraja korpusu. Pri dávaní ovocia na krém som si z krému urobila mantinel.Foto mám v albume, lebo k príspevku to neviem uložiť. Poradí mi niektorá z vás?