reklama

korpus


reklama

Dobry den cukrarky, uz dlhsi cas sledujem s uzasom vase prace. Preto som sa rozhodla, ze by som upiekla svojej dcerke k trom rockom tortu. Predstava je ale nakolko som pekerka amaterka, tak vas chcem poprosit o radu. Hladam recept na dobry korpus.
dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

evi.111, Pi, 14. 10. 2011 - 13:49

momentálne chápem dievčatá z tejto stránky.
hore červený riadok a tam 6.kolonka sú recepty Úsmev určite tam niečo nájdeš, ja by som na tvojom mieste spravila obyč piškótu, tá je dobrá a nedá sa nič pokaziť :- ) veľa šťastia Tlieskam

zuli, Pi, 14. 10. 2011 - 20:12

a ja môžem potvrdiť , že ten od Bohuša je najlepší aj dnes som ho robila so 6 vajíčok pa Slnko Torta

vikica, Pi, 14. 10. 2011 - 13:54

stači,ked klikneš na KORPUSY tu vľavej kolonke,,Príspevky podľa kľučových slov,,.tam najdeš všetko čo potrebuješ Úsmev

zuzu80, Pi, 14. 10. 2011 - 13:58

neviem akú veľkú tú tortu chceš robiť ale ja robievam najčastejšie tento recept: 6 vajec, 300g múka (dávam 150g polohrubá a 150 g hladká), 25Og prášk.cukor, vriaca voda - podla potreby, 100 ml oleja, 1 vanilk.cukor a 1 prášok do pečiva , ak chceš kakaové tak 1PL kakao. Žltky samostatne s cukrom vyšlahať do peny plus ostatné suroviny, nakoniec zľahla zamiešam sneh z bielkov.
V 24cm priemer okrúhlej torty mi vyrastie na 7cm, v 26 priemer tak na 6,5 cm. Prekrojím na 2x. Kvietok

Ladydia, Pi, 14. 10. 2011 - 14:03

Suprove recepty nielen na korpusy ale aj na plnky najdes v 6 kolonke v cervenom riadku hore!!! Odporucam Bohusovu piskotu je senzacna a krem traseny, parižsky, pudingovy...je ich cela kopa, staci si len vybrat co vam chuti Tlieskam nech sa podarí

Aramana, toto radšej nečítaj, lebo Ti už fakt prasknú nervy Chichocem sa ..............Baby, začiatočníčky, stačí si do googla zadať slovné spojenie "korpus na tortu" a ako prvé vám vyhodí toto................ http://varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotore… .......máte to tam krok za krokom aj s fotkami. Naskôr hľadať a potom zakladať milion krát založené témy. Ak sa to nenaučíte samy a to treba len skúšať, skúšať a sem tam niečo aj vyhodiť, tak tu vás to virtuálne nikto nenaučí.

ahoj martincan...odpusť mi moju úprimnosť,ale namiesto sledovania prác si si mala odpisovať recepty...aj my sme tu väčšina amatérok a ver mi,že niet nad domácim debilníčkom a skúšaním-to ti najlepšie pomôže k tortičke pre tvoju dcérku...
vľavo máš príspevky podľa kľúčových slov-tam vedie cesta k tomu,čo potrebuješ Úsmev nech sa ti torta vydarí Slnko

anusa, Pi, 14. 10. 2011 - 16:57

martincan ty sama musíš vyskúšať ktorý recept je najlepší, pretože nie každý sa ti môže podariť ako tu uvádzajú dievčatá a potom budeš nahnevaná, že si piekla ten alebo onen recept.Niekedy stačí len malá chyba napr. horšia múka,alebo vajcia a už sa ti recept nemusí podariť.Preto by si si mala najprv nájst ten svoj recept tak, že si ho sama upečieš napr. len tak k nedelnej kávičke a ked bude chutit celej rodine tak to bude ten pravý držím palce Áno

Teda ja moc neprispievam do diskusií ale po prečítaní témy aramany a teraz táto no neviem, nečítate tie témy tu? Chichocem sa Ja len v dobrom ved sa Chichocem sa. Prajem aramane a Kamilke vela trpezlivosti. A keď už sme pri tom korpuse: 4 vajcia, 200g hladkej múky, 200g kryšt. cukru, 1 vanil.cukor, 1/2 prášku do peč.,8PL horúcej vody. Cukru aj menej môže byť. Vyšľahať žĺtky s cukrami pridať vodu postupne, nakoniec striedavo vmiešať jemne sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. A odkedy mám teplovzdušnú rúru tak pečiem len v nej. A treba len skúšať. Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Vidíš Janka, že aké je zbytočné tu niečo písať, poprípade sa aj porozčuľovať a večne sa niekto bude cítiť dotknutý, že mu niekto iný nie je ochotný poradiť. Keby jej tu odpísalo 20 žien, tak každá jej napíše iný recept, ten svoj obľúbený. Lenže to sú ženy, ktoré sa to naučili na vlastných chybách a tak sa to musí naučiť každý. Ja sa tu už týmto opakujem ako starý papagáj, až je mi to samej trápne. Chichocem sa Treba vyskúšať viac verzií a časom každá zistí, čo jej najviac vyhovuje, ktorý korpus najviac chutí jej, alebo jej rodine, poprípade aký korpus k akej plnke na akú príležitosť atď. Lenže to chce len, ako nám to zanechal deduško Lenin, ......učiť sa, učiť sa......., ke´d si rozpisoval pero.

cirocka, Pi, 14. 10. 2011 - 19:54

a čochvíľa príde otázka, že aký krém, potom ďalšia že aké ovocie, a potom ďalšia že ktorá poťahovka je najlepšia ...

vsetci sa ucime tym, ze sa tu pytame, to je predsa hlavny zmysel tejto stranky???, takze ak sa aj niekto opyta to iste 100x, tak mu rada odpoviem. aj pre mna si kedysi niekto nasiel cas a poradil mi tu... ked mam cas odpoviem a fakt nerozumiem, ako pytanie sa moze niekoho rozculovat? Váľam sa od smiechu po podlahe

naozaj nechcem nikoho sudiť ale ked som zadala temu svojho času ja tak som na odpoved cakala a kazdu chvilku kukala ci mi niekto neodpovedal, tuším som vtedy ani nedýchala:)
no a ked mi niekto uz odpovedal tak som napisala dakujem a tym padom beriem diskusiu za ukoncenu ale obavam sa ze ak si tu martican dnes nepride precitat diskusiu ktoru vytvorila a zajtra tu uz nebude a ona kedze je nova si nebude vediet pozriet reakcie na svoju otazku je velmi pravdepodobne ze temu zalozi znova, mozno je tento moj komentar hlupy a zbytocny ale myslim ze hlupych a zbytocnych prispevkov je tu niekedy až až:)
dievčatá prajem vám krásny víkend a pevné nervy:)
Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

mimochodom, mam aj ine priority ako sediet len na nete a cakat na odpoved. mam deti, ktorym sa venujem :)ked je cas, pozriem si a podakujem za pomoc.

ahoj, mne sa ten vsetkymi ospevovany Bohusov korpus nepozdava - bol velmi suchy, nedavno som tu prekladala postup na anglicku madeiru (babovkove cesto) ktore sa vydari aj na prvy krat, kazda zena tu pise svoj oblubeny recept a potom doda "treba len skusat" no ja mam pocit ze Ty nechces skusat ale urobit nieco, co uz na prvy krat urcite nesklame, tak ak chces a mas cas, precitaj si toto... lebo upiect piskotu bez masla ci oleja, ktora vyrastie, nie je take jednoduche, ako sa zda, naopak, cim viac som to ja skusala, tym vacsia "veda" to bola (mozno som ja babrak). takze ja mozem odporucat madeiru, ta nesklame a navyse vydrzi cerstva v pohode aj 2 tyzdne. http://www.tortyodmamy.sk/preklad-anglickeho-blogu-madeira
drzim palce Kvietok Kvietok Kvietok

Karolínka, prepáč, ale ten recept na madeiru mi pripomína skôr cesto na bublaninu, mufiny, alebo po prihodení perníkového korenia perník, ale rozhodne s piškotou má málo spoločné.

ale ano, ma s piskotou spolocne velmi vela - akurat ze sa pecie na maslovom zaklade. ja hovorim, ze madeira je ako "babovkove cesto". nikdy ma nesklamala, zatialco piskoty ano a vela krat - a ked som zacinala a skusala sa ucit od ludi tu, tak viem, ze su desiatky aj ovela skusenejsich pekarok, ako som ja, ktorym tieto piskoty splasli alebo nenarastli. preto som poradila toto. je to nieco, co nesklame. skusila som desiatky receptov, chcem proste poradit ako sa vyhnut frustracii, obzvlast ked ide o torticku pre vlastne dieta. Úsmev

Slnko tesim sa fotku vyslednej torticky! (ak teda budes cas dat ju sem, martincan)

aj mne sa zdal bohušov nadstavovany suchy,teraz použivam mramorovy s kakaom alebo aj bez, všetkym zakaznikom viac chuti Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama