reklama

korpus


reklama

Ahojte, chcela bi som od vás aby ste mi poradili aký mám dať korpus chcela by som trošku vyššiu tortičku Tortalen neviem ako na to malo by to byť pre moju mamičku keď dnes má 41 rokov ona by si ju predstavovala trošku vyššiu a nejaký čokoládový krém to tiež neviem aký mám dať. A chce ju mať poťahovanú s marcipánom. Vopred ďakujem za dobré rady. Veľký úsmev Potrebujem to čo najrýchlejšie.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja mám tento recept a korpus vyrastie 2 až 3 cm nad formu. Potrebujeme: 12 vajec, 370g kryš.cukru, 370g hlad. múka, 1 prášok do peč., 20 polievkových lyžíc vody. POSTUP: bielky vyšľaháme s 2/3 cukru, žĺtky s 1/3 cukru + voda. Potom pomaly postupne obe hmoty zmiešame za pridávania múky zmiešanej s PDP. Na dno formy si dám vystrihnutý kruh z papiera na pečenie, formu samozrejme vymastiť, pečiem v elektrickej rúre na 170 stupňov 65 min. Ku koncu pečenia dám na vrch alobal,aby sa nepripiekol. Po upečení, na 20 min prevrátiť hore dnom, pekne sa zarovná. Som začiatočník a tento recept mám od skúsenej cukrárky, podaril sa mi krásny aj na prvý krát. Torta Torta Torta

ja robím krém ktorý je na obale zlatého klasu a všetkým najviac chutí je čokoladový tak veľa šťastia:)

ivanab, So, 09. 10. 2010 - 11:30

Podľa mňa je najlepší na svete falošný parížsky krém, nemá chybu!!!! Áno len ten sa musí uvariť deň vopred Mlčím Torta Slnko

Kazuso, So, 09. 10. 2010 - 14:07

Ani nemusí. Keď nemám čas, strčím vychladnutú šľahačku na niekoľko minút do mrazničky. Nikdy som to nestopla na koľko presne. Viem akurát, že od uvarenia do šľahania uplynula len jedna hodina. Odhadujem, že v tom mrazáku bola asi 15-20 minút.

tilli, So, 09. 10. 2010 - 14:53

ja tiez davam parizsky s bananmi alebo cokoladovy z pudingu ale korpus peciem kazdy zvlast...bojim sa prerezavat, resp. tak max. na 2 kusy prerezem Slnko

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama