korpus
Pozrite si aj
Ja mám tento recept a korpus vyrastie 2 až 3 cm nad formu. Potrebujeme: 12 vajec, 370g kryš.cukru, 370g hlad. múka, 1 prášok do peč., 20 polievkových lyžíc vody. POSTUP: bielky vyšľaháme s 2/3 cukru, žĺtky s 1/3 cukru + voda. Potom pomaly postupne obe hmoty zmiešame za pridávania múky zmiešanej s PDP. Na dno formy si dám vystrihnutý kruh z papiera na pečenie, formu samozrejme vymastiť, pečiem v elektrickej rúre na 170 stupňov 65 min. Ku koncu pečenia dám na vrch alobal,aby sa nepripiekol. Po upečení, na 20 min prevrátiť hore dnom, pekne sa zarovná. Som začiatočník a tento recept mám od skúsenej cukrárky, podaril sa mi krásny aj na prvý krát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím krém ktorý je na obale zlatého klasu a všetkým najviac chutí je čokoladový tak veľa šťastia:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mňa je najlepší na svete falošný parížsky krém, nemá chybu!!!! len ten sa musí uvariť deň vopred
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ani nemusí. Keď nemám čas, strčím vychladnutú šľahačku na niekoľko minút do mrazničky. Nikdy som to nestopla na koľko presne. Viem akurát, že od uvarenia do šľahania uplynula len jedna hodina. Odhadujem, že v tom mrazáku bola asi 15-20 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem veľmi pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiez davam parizsky s bananmi alebo cokoladovy z pudingu ale korpus peciem kazdy zvlast...bojim sa prerezavat, resp. tak max. na 2 kusy prerezem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, chcela bi som od vás aby ste mi poradili aký mám dať korpus chcela by som trošku vyššiu tortičku
len neviem ako na to malo by to byť pre moju mamičku keď dnes má 41 rokov ona by si ju predstavovala trošku vyššiu a nejaký čokoládový krém to tiež neviem aký mám dať. A chce ju mať poťahovanú s marcipánom. Vopred ďakujem za dobré rady.
Potrebujem to čo najrýchlejšie.