reklama

Kombinácia orechový korpus a salkový krém


reklama

Dobrý deň šikovnice,potrebujem Váš názor.Piekla som tortičku orechový korpus/Bohušov nastavovaný piškot/ a salkový krem /salko a maslo/,no zdal sa mi korpus suchý.Chcelo by to niečim potrieť,no bojím sa tam dať lekvar,aby sa nebili chute.Nevedeli by ste mi poradiť,čím by som zvlhčila korpusy?Môžem použiť kávu s kvapkou rumu?
Ďakujem za každý názor

Pozrite si aj


reklama


reklama

Meggie, Ut, 22. 03. 2011 - 09:48

Ja som robila tiež túto kombináciu, dala som džem a bolo supeeeer. Tak sa toho neboj, asi by som nedávala ten .um Vyplazený jazyk , to by si zabila chuť toho karamelu.

selenka, Ut, 22. 03. 2011 - 09:48

ta kava je dobry napad, pokial konzumenti maju kavu radi Úsmev ja by som lekvar nedavala, ten mi tam nepasuje, ked tak mozno by som uvarila cukrovy sirup, trosku ho okyslila citronom a tym pokvapkala korpus, bude to take neutralne a zaroven stavnate.

karmelka (bez overenia), Ut, 22. 03. 2011 - 09:50

no ja každý korpus polievam rozvarom a podľa mňa tam džem pasuje až priveľmi, lebo salkový krém je veľlmi sladký a ten džem troška kyslavý, ja vždy dávam pod salkový džem, niet nič lepšie... bez džemu je to sladké, až mi prišlo zle...ked som to raz kdesi jedla...

džemom to určite nepokazíš, skôr ten rum tomu dá taký iný nádych Úsmev
Ja keď mám suchý korpus, tak džem rozšľahám s vodou a rumom na riedku kašu a tú natriem na korpus, nechám chvíľu vsiaknuť a potom dávam krém (aby sa mi to nešmýkalo) Mrkám
Áno Áno Áno Slnko Slnko Slnko

ela1, Ut, 22. 03. 2011 - 09:54

Ahoj toto je výborná kombinácia a ja polievam rumovým rozvarom, nie silným - veľa rumu lebo potom sa tie chute bijú alebo polievam džemovým rozvarom podľa toho aký džem dávam , je to super

ela1, St, 23. 03. 2011 - 13:13

Dám si variť vodu s cukrom a do toho tak 2 - 3 lyžice džemu od oka.

Dievčatá,ďakujem vám,určite vyskúšam aj cukrový sirup,aj džem,no neviem akej chuti džem mám použiť.

Urcite budu dobre vsetky pikantne lekvariky-ribezlovy,visnovy,malinovy...

karmelka (bez overenia), Ut, 22. 03. 2011 - 10:10

tiež si myslím, čím pikantnejší, tým lepší.... inak, ja robievam torty tak, že kombinujem v jednej torte vždy dve plnky, čo sa k sebe chuťovo hodia a vôbec sa nebojím chuťovej bitky...je to práveže také pestrejšie a má to obrovský úspech...až musím zákazníkov takmer odháňať Mrkám ale nie, žartujem samozrejme, ale že mám roboty vyše hlavy je fakt a nestíham každému vyhovieť...

Itka, Ut, 22. 03. 2011 - 10:31

aj ja často robim na požiadanie salko-karamelový a falošný parížsky a dávam ríbezlový džem a rozvar -dávam málilinko rumu tak že ho ani citit neni ale ten rozvar je chutnejsi a táto kombinácia má velkýýý uspech

ahoj, prosim ta ako robis ten salko-karamelovy krem a ten falosny parizsky? dakujem velmi pekne Mrkám

ahoj, prosim ta ako robis ten salko-karamelovy krem a ten falosny parizsky? dakujem velmi pekne Mrkám

atinka, Ut, 22. 03. 2011 - 10:40

Ja som už párkrát robila orechový korpus a dávala som domáci slivkový lekvár. Bolo to fakt úžasné. Všetkým veľmi chutilo. Mrkám

lili 25, Ut, 22. 03. 2011 - 10:57

ja polievam korpusi rumovym sirupom espreso tea a ak je to pre dospelych tak supnem aj um Bozkávam

ja túto kombináciu robievam a polievam kávou s rumom plus marhulový džem, je to super a potom nekričí červená farba lekváru.... Vyplazený jazyk

ja by som ho poliala cukrovou vodou a natrela marhulovým lekvárom....nemyslím, že by sa to bilo ... Kvietok Kvietok Kvietok

ja by som ho asi tiež poliala cukrov.sirupom možno s troškou karamelovou prichuťou
Slnko

stanula, Ut, 22. 03. 2011 - 17:24

Túto kombináciu robím veľmi často, vždy potieram marhuľovým lekvárom a korpusy polievam vanilkovým rozvarom s trochou rumu. Kávu do rozvaru pridávam len keď polievam kakaový korpus, v tom orechovom to bolo dosť vidieť.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama