Kolieska so žltkovou polevou.

Popis

Orechová pochúťka.Jedna dávka nestačííííííííííí

Kolieska so žltkovou polevou. - recept

Zhrnutie

Výnos
30ks
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Cesto
150gramovhladkej múky
140gramovmasla
60gramovmleté orechy
40gramovpraskový cukor

Inštrukcie

Ingrediencie:

Cesto: 150gr. hl. múky, 140 gr. masla, 60gr. mletých orechov, 40 gr. pr. cukru, Zamiesiť cesto.

Poleva: 70 gr. pr. cukru, 1žltok, pár kvapiek citrona.

Krém:1 zl.klas, 3 dcl. mlieka,150gr. cukru, uvariť, spojiť vychladnuté s 250gr, masla za hrsť ml.orechov a rum podla chuti.

Táto dávka je si 30 ks koliesok ak chcete viac tak si to násobte.

Postup: Z cesta vykrojiť hrubšie , menšie kolieska ,z rátať a rozdeliť na polovicu, pretože na tú druhú polovicu,natierame polevu. Polevu šlaháme najskor mixérom do zbelenia asi 10 a aj viac min. Natierame na kolieska tak , že naberieme plnú lyžičku a rozlejeme po koliesku. Dáme upiecť. Dávame pozor aby nám kolieska s polevou nezhnedli. Spájame holé koliesko s polevovým, krémom. Potrieme aj boky. Obalíme boky ešte v mletých orechoch.

Poznámky

Velmi jemné a výborné ani nie pečivo, ale mnamka.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Kelinka,ďakujeme pekne za receptik,už idem aj piecť ObjímamZlomené srdce

TlieskamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceObjímam

ÁnoTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.