
reklama
Výborný koláčik z medového cesta na spôsob mrežovníka s orechami a slivkovým lekvárom.
Ingrediencie
15 | dekagramov | práškový cukor |
35 | dekagramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
6 | dekagramov | Palmarin |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | kus | vajce |
2 | čajové lyžičky | kypriaci prášok do perníka |
štipka | soľ | |
1 | polievková lyžica | mlieko |
slivkový lekvár | ||
mleté orechy |
Postup
Všetky indrigencie spolu zmiesime. Potom rozvľakáme cca 2/3 cesta, ktoré dáme na vymastený plech. Hodne potrieme slivkovým lekvárom a posypeme ho sekanými orechmi. Z 1/3 cesta urobíme mriežku, ktorú potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme.
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.