Recept s fotopostupom na jednoduchý ovocný koláč s extra dávkou čučoriedok.
Ingrediencie
| Korpus: | ||
| 1 1⁄2 | hrnčeky | bezlepková múka |
| 1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
| 1 | kus | vanilkový cukor |
| 2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
| 125 | gramov | maslo |
| 1 | kus | vajce |
| Ovocná náplň: | ||
| 3 | hrnčeky | čučoriedky |
| 2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
| 2 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
| 2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
Postup
Korpus:
Sypké ingrediencie zmiešame, pridáme vajíčko a maslo, nakrájané na menšie kúsky. Cesto stačí ručne vymiešať. Na polhodinu ho môžeme nechať schladiť v chladničke, lepšie sa s nim bude pracovať. Cesto potom roztlačíme do okrúhlej maslsom vymastenej formy o veľkosti cca 28cm a kým pripravíme ovocie, uložíme ešte do chladničky. Moje bezlepkové cesto bolo trošku "srandovné"
Ovocná náplň:
Čučoriedky umyjeme, necháme odkvapkať. Prímiešame cukor, škrob a citrónovú šťavu, ktoré môžeme vymiešať aj samostatne. Ovocie rozložíme na vychladený korpus. Pečieme pri teplote cca 220°C cca 15 minút, potom uberieme z teploty na cca 180°C a pečieme ešte cca 30 minút.
Ešte teplé môžeme ozdobi vrstvou čerstvého ovocia. Necháme vychladnúť a pdoávame so šľahačkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.