
Recept s fotopostupom na jednoduchý ovocný koláč s extra dávkou čučoriedok.
Ingrediencie
Korpus: | ||
1 1⁄2 | hrnčeky | bezlepková múka |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
125 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
Ovocná náplň: | ||
3 | hrnčeky | čučoriedky |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
Postup
Korpus:
Sypké ingrediencie zmiešame, pridáme vajíčko a maslo, nakrájané na menšie kúsky. Cesto stačí ručne vymiešať. Na polhodinu ho môžeme nechať schladiť v chladničke, lepšie sa s nim bude pracovať. Cesto potom roztlačíme do okrúhlej maslsom vymastenej formy o veľkosti cca 28cm a kým pripravíme ovocie, uložíme ešte do chladničky. Moje bezlepkové cesto bolo trošku "srandovné"
Ovocná náplň:
Čučoriedky umyjeme, necháme odkvapkať. Prímiešame cukor, škrob a citrónovú šťavu, ktoré môžeme vymiešať aj samostatne. Ovocie rozložíme na vychladený korpus. Pečieme pri teplote cca 220°C cca 15 minút, potom uberieme z teploty na cca 180°C a pečieme ešte cca 30 minút.
Ešte teplé môžeme ozdobi vrstvou čerstvého ovocia. Necháme vychladnúť a pdoávame so šľahačkou.










- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Bejč
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Výborná bezlaktózová panna cotta s jahodami, môžete ju pripraviť aj s klasickou smotanou.
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.