Kedy začať robiť tortu?
Pozrite si aj
Na sobotu si kľudne v stredu popečiem korpusy, vo štvrtok poplním, v piatok dozdobujem , s tými plnkami, čo píšeš, môžeš byť ozaj v kľude, aj po týždni bude ešte dobrá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak je torta na sobotu, korpusy pečiem v stredu, do ďalšieho dňa ich mám uložené v špajze v utierke (vraj sa na druhý deň menej drobia - nevšimla som si vo štvrtok varím krémy a plním tortu, keď tortu pekne obtrieš krémom, tak ti neobschne nič a torta pekne stuhne do ďalšieho dňa a v piatok pekne potiahneš (obleješ alebo už ako ozdobíš) a dozdobíš. Pekne sa to dá stihnúť po večeroch a na oslave budeš za hviezdu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím presne ako cookerka. Tiež pracujem dlho do večera a tortu robím postupne od stredy. Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiez ako pisu kocky, v stredu peciem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pečiem až vo štvrtok, piatok doobeda plním, podvečer natieram krémom pod poťah a večer poťahujem. Nech je čo najčerstvejšia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja veru tiež podobne ako novanka hlavne ak je plnená šlahačkovým krémom ale ak aj nie tak
vo štvrtok korpusy, v piatok naplním - ak napr. par.šlahačka - uvarím vo štvrtok večer, v piatok naplniť ked prídem z práce poobede, večer potriem maslom, v sobotu ráno potiahnuť ozdobiť, chcú mať čerstvé tak nech je čerstvá u šlahačkových obzvlášť, u varených krémov môžeš plniť aj vo štvrtok no zvyknem aj tie v piatok a tiež chodím do práce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pečiem korpusy v stredu, plním vo štvrtok a aj ju celú dohotovím. Väčšinou si pre tortu chodia v piatok, tak aby som ju mala v poriadku nachystanú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ked robíš šlahačkový krém to od štvtka naplenú v sobotu - nedelu budú jesť pri živočíšnej to je dlhý čas,
a nepokazia sa Ti ozdoby od štvrtka do soboty v chladničke - nenatiahnu vlhkosť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v pohode vydržia aj plnky aj ozdoby, nič sa nepokazí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež, keď robím šľahačkovú na sobotu, vo štvrtok plním, zaťažím na noc a v piatok poťahujem a zdobím. Nič sa plnke nestane
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem ešte raz všetkým za rady.
Ja som len taký amatér, pečiem iba pre rodinu, tak prežijú tortu aj od stredy, keď viaceré tvrdíte, že to je v pohode. Dedkovi som spravila k narodeninám prsia a teraz oslavuje 70. rokov babka, tak sa musím hecnúť a spraviť niečo extra aj pre ňu. Len do toho prišli ešte aj teploty, no deň po dni to hádam nejako zvládnem. Začnem už teda od stredy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Isto vydrží tortička aj od štvrtka plnená neboj , držím palce, potom sa pochváľ a hoď foto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...a ešte keby dala šľahaný nad parou...však?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ej veru, s tým aj 2 týždne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdravím všetky cukrárky
Potrebovala by som radu, keďže som ešte len začiatočníčka.
Tortu potrebujem mať hotovú na sobotu. Chcela by som vedieť, kedy si už môžem upiecť korpusy a kedy spraviť plnky. Bojím sa, že keď to spravím moc skoro, tak do soboty, prípadne v nedeľu, pondelok, keď ju bude rodina dojedať, aby nebola príliš suchá, stará alebo pokazená. Korpusy budú orechové a budú tri. Plnka bude jedna varená čokoládová aj so žĺtkami a jedna klasická salková. Na korpusy pôjde rumový rozvar a domáci džem. Poťahovať a maľovať ju budem až v piatok. Tak by som si to chcela robiť postupne, keďže chodím aj normálne do práce, navyše som nejaká chorá, aby som toho nemala naraz veľa, ale nech mi to pomaly odbúda. Kedy si teda môžem najskôr upiecť korpusy a kedy najskôr robiť plnky? Ďakujem veľmi pekne za všetky rady.
