reklama

karamelová plnka zo šľahačiek

Tinca , 20. 08. 2015 - 12:51

reklama

Ahojte poprosím vás o radu ,ak s tým máte niektorá skúsenosť.Moja otázka znie môžem urobiť karamelovú plnku zo šľahačiek  ,ktorá sa má uvariť deň vopred aj napr. uvariť teraz ,nechať vychladnúť a večer ju vyšľahať s maslom a aj ju večer použiť do torty?Ďakujem vopred za odpovede Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

Vôbec nemusíš variť deň vopred, ja upálim cukor na karamel, zalejem zohriatou šľahačkou - aby neprskala), rozvarím a nechám vychladnúť na izbovú teplotu. Po vychladnutí zmiešam s maslom. Tento krém robím často. Deň vopred varím len karamelovú šľahačku, ktorú dávam do veterníkov, ale tam už maslo nepridávam. Nech sa ti darí Slnko

daska.t, Št, 20. 08. 2015 - 14:58
Timea a tu slahacku vyslahas a do nej das maslo? Nezrazi sa to?

Nie, nešľahám, capnem do tej karamelovej hmoty maslo a vyšľahám to spolu.

Tinca, Št, 20. 08. 2015 - 14:53

Ani nevieš timea248 ako si ma potešila Váľam sa od smiechu po podlaheObjímamdíky moc za odpoveď,idem makať ďalej ,aj tebe nech sa darí Úsmev

Tinca, Št, 20. 08. 2015 - 15:25

daska.t  ja tú plnku robievam tiež ,len vždy som si ju varila vopred,preto som chcela vedieť či sa dá aj v ten deň variť ,keď potrebujem.Dnes to bolo urgetné ÚsmevNechám maslo v miske zmäkknúť našľahám ho samotné a potom prilievam tú uvarenú šľahačku ,po častiach a zašľahávam a vznikné krém karamelový.Musí to mať rovnakú teplotu a nesrazí sa .Keď sa srazí šup nad parou a riadne našľahať a nic sa nedeje .Nech sa darí Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama