
Ľahký a osviežujúci dezert alebo aj zákusok, dá sa použiť aj ako náplň do torty či koláča.
2 | kusy | Ovocné želé Dr. Ovetker jahodové |
3 | kusy | stužovač šľahačky |
2 | kusy | smotana na šľahanie 33% |
200 | gramov | kryštálový cukor |
750 | gramov | ovocie |
trocha | cukor |
Čerstvé ovocie rozmixujeme, ak je množstvo rozmixovaného ovocia minimálne 750 ml, už doň nepridávame vodu, ale ak ho je menej, pridáme vodu do 750-800 ml.
Ďalej pridáme cukor)ja som napísala 200-300g), ale môžete aj viac pokiaľ mixované ovocie bolo kyslejšie, čiže ochutnávame.
Takto pripravenú zmes dáme variť a keď nám zovrie, odstavíme ju z ohňa a vsypeme do nej 2 sáčky ovocného želé Dr. Oetker. Necháme vychladnúť.
Keď je zmes vychladnutá, vyšľaháme 2 ks šľahačkovej smotany s 3 stužovačmi a štipkou cukru. Nakoniec obe zmesi spojíme a vlievame do pripravených košíkov.
Počet porcií záleží od sprievodného maškrtenia a veľkostí košíkov :o))
Necháme v chladničke stuhnúť cca 1 -1,5 hodiny.
Podávame zdobené šľahačkou, ovocím, alebo len tak... Dobrú chuť.
Cukru dávajte radšej viac, lebo želé je kyslé bez cukru. Odporúčam ochutnať želé pri chladnutí a prípadne pridať ešte cukor.
Mňamko...