jemný korpus
Pozrite si aj
Ja robím tieto a sú super:
4 vajcia, 1 hrnček /2 dcl/ kryštál. cukru, a vanilku spolu vyšľahaj, pridaj 0,5 hrnčeka oleja, 0,5 hrnčeka mlieka a 2 hrnčeky polohrubej múky s práškom do pečiva. Keď chceš kakaový, pridaj cca 2 PL kakaa. Dávka je ne 1 plech - recept je z tejto stránky
alebo
5 celých vajec ušľahaj do peny, pridaj 1,5 - 2 dcl oleja, 1,5 - 2 dcl teplej vody, 270 g kryštál. cukru a nakoniec 320 g polohrubej múky s práškom do pečiva. Ak chceš kakaový, odober 20 g múky a nahraď kakaom. Na orechový daj 250 g múky a 70 g mletých orechov. Tento je z dortománie a je výborný - korpus 24 cm priemer
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja najviac robím Bohušov nadstavovaný piškót s tou zmenou,že 1/3 múky nahrádzam solamylom,kupujem v Kauflande volá sa to RUF(400gr)a cena nie je 1 euro
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiez robim roky ten nadstavovany a skoro na vsetko a silvia ten napad zo solamylom za 100 bodov ja mam recept na citronove rezy a tam ide napolovice muka a solamyl a je mnaaaaaam tak najblizsie skusam aj do inych mna to veru este nenapadlo ze sa to da aj takto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam klasiku na jeden plech:
5bielkov vyšľahať potom pridať 5PL práš.cukru znovu vyšľahať, potom 5 žltkov premiešať, potom pridať za stáleho jemného miešania, ale už ručne 5 PL kopcovitých polohrubej múky a nakoniec 1/2 balíčka prášku do pečiva. A mne sa nestalo, že by niekomu nechutil. Tak ma to naučila babka a nedám naň dopustiť. Mňam. JULKA
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja robím piškótu na jeden plech 5 vajec, 5 PL kryštál.cukru vymiešam do peny a potom už len zľahka ručne vmiešam 5 Pl hl.múky, ak robím kakaovú piškótu tak dám 1 PL kakaa a len 4PL múky, ak orechovú tak 2,5 PL orechov a 3 PL hl.múky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som tiez verna len nadstavovanemu od Bohusa
"pecenie je radost"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte bambulky,potrebovala by som poradiť,skúsila som už viacej receptov na korpusy,ale stále mám pocit že sú také moc pevné,nie sú také krehučké a jemné,viete niektorá poradiť dobrý recept,móóóóóóóóóóc ďakujem
