
Šťavnatý ríbezľový koláč.
200 | gramov | polohrubá múka |
120 | gramov | maslo |
220 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
1 | kus | citrón |
300 | gramov | ríbezle |
2 | kusy | bielok |
1 | polievková lyžica | voda |
štipka | soľ |
Z muky, masla, zltkov, citronovej stavy, 80g cukru a vanilky, spravime cesto, ktore nechame hodinku odlezat v chlade. Tortovu formu vymazeme a dame cesto, ja som ho roztlacana rukami, bolo jemne.
Na cesto dame 300 gramov umytych ribezli a pecieme na 180 stupnoch cca15 minut, ked zacinaju ruzoviet okraje navrstvime beze a pecieme este 15-20 minut. Vychladnuty kolac posypete cukrom.
Beze:
bielka, stipka soli, 140gramov praskoveho cukru a 1PL studenej vody, pekne vyslahat a dat na kolac.
Dobru chut, je vynikajuci a osviezujuci hlavne v teple, a je stavnaty.
foto pridam neskor ked stiahnem do PC, kolac bol zjedeny za par minut a vsetci si pochvalovali.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jednoduchy a nie velmi drahy ani narocny.. a hlavne chutnyyyyyyyyyyyyy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty