reklama

Jednoduchy ribezlovy kolac s beze

Pridal/a majulienka dňa 18. 07. 2011 - 21:00 - Recepty majulienka
Jednoduchy ribezlovy kolac s beze, Recepty na koláče, majulienka

reklama

Šťavnatý ríbezľový koláč.

Ingrediencie
200 gramov polohrubá múka
120 gramov maslo
220 gramov práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
2 kusy žĺtok
1 kus citrón
300 gramov ríbezle
2 kusy bielok
1 polievková lyžica voda
  štipka soľ
Postup

Z muky, masla, zltkov, citronovej stavy, 80g cukru a vanilky, spravime cesto, ktore nechame hodinku odlezat v chlade. Tortovu formu vymazeme a dame cesto, ja som ho roztlacana rukami, bolo jemne.

Na cesto dame 300 gramov umytych ribezli a pecieme na 180 stupnoch cca15 minut, ked zacinaju ruzoviet okraje navrstvime beze a pecieme este 15-20 minut. Vychladnuty kolac posypete cukrom.

Beze: 

bielka, stipka soli, 140gramov praskoveho cukru a 1PL studenej vody, pekne vyslahat a dat na kolac.

Dobru chut, je vynikajuci a osviezujuci hlavne v teple, a je stavnaty.

Doplňujúce poznámky

foto pridam neskor ked stiahnem do PC, kolac bol zjedeny za par minut a vsetci si pochvalovali.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

jednoduchy a nie velmi drahy ani narocny.. a hlavne chutnyyyyyyyyyyyyy Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Zlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama