Jadranská torta

Popis

chutna orieskova torticka

Jadranská torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojRecepty zo života12 str. 134
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Cesto:

3 vajcia

60g práškového cukru

60g hladkej múky

20g kakaa

2PL oleja

 

Krém:

200ml mlieka

100g krupicového cukru

20g maizeny

1 žĺtok

50g oražených zomletých lieskovcov

150g masla

300ml šľahačky

30g práškového cukru

 

Poleva:

100g čokolády

20g stuženého tuku

 

Postup:

 

Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešame 30g práškového cukru. Žĺtky a 30g práškového cukru vymiešame do penista a spojíme s bielkami. Pridáme preosiatu múku a kakao a za stáleho miešania pridáme olej. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre.

Krém: Cukor, maizenu, žĺtok dobre rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše pridáme zmäknuté maslo a dohladka vyšľaháme. Nakoniec pridáme pomleté oriešky.

 

Krém nahrubo natrieme na korpus a necháme stuhnúť. Smotanu s cukrom dobre vyšľaháme a navrstvíme na krém. Dáme stuhnúť a polejeme polevou.

 

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoÁno

mňam:-P Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykKvietokKvietokKvietok

neroztopi sa ta slahacka ked na nu das nakoniec cokoladu?

nie. a mala som ju potom este dva dni v chladnicke a v pohode. cokoladu som nedavala uplne horucu a tym, ze slahacka bola chladna tak rychlo tuhla. Pouzila som zivocisnu z tesca 36% tortovu slahacku a dala som na 500ml jeden stuzovac

Poznám, torta je super, v rodine veľmi obľúbená. ÁnoÁnoÁno

super KvietokKvietokKvietokKvietok

TlieskamTlieskamTlieskamVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskam

ÁnoÁno

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Mam taky dost primitivny dotaz :) ale peciem pre svoju mamu prvykrat tortu ako darcek na narodky tak hadam vyjde Veľký úsmev zaujmalo by ma ked peciem ten korpus na aku teplotu nastavit trubu a ako poznam ze je hotovy? kolko min to asi bude? Váľam sa od smiechu po podlahe

ÁnoÁnoÁno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.