
chutna orieskova torticka
Cesto: | ||
3 | kusy | vajce |
60 | gramov | práškový cukor |
60 | gramov | hladká múka |
20 | gramov | kakao |
2 | polievkové lyžice | olej |
Krém: | ||
200 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | cukor |
20 | gramov | maizena |
1 | kus | žĺtok |
50 | dekagramov | lieskové orechy |
150 | gramov | maslo |
300 | millilitrov | šľahačka |
30 | gramov | práškový cukor |
Poleva: | ||
100 | gramov | čokoláda |
20 | gramov | stužený tuk |
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešame 30g práškového cukru. Žĺtky a 30g práškového cukru vymiešame do penista a spojíme s bielkami. Pridáme preosiatu múku a kakao a za stáleho miešania pridáme olej. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre.
Krém: Cukor, maizenu, žĺtok dobre rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše pridáme zmäknuté maslo a dohladka vyšľaháme. Nakoniec pridáme pomleté oriešky.
Krém nahrubo natrieme na korpus a necháme stuhnúť. Smotanu s cukrom dobre vyšľaháme a navrstvíme na krém. Dáme stuhnúť a polejeme polevou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neroztopi sa ta slahacka ked na nu das nakoniec cokoladu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie. a mala som ju potom este dva dni v chladnicke a v pohode. cokoladu som nedavala uplne horucu a tym, ze slahacka bola chladna tak rychlo tuhla. Pouzila som zivocisnu z tesca 36% tortovu slahacku a dala som na 500ml jeden stuzovac
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poznám, torta je super, v rodine veľmi obľúbená.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mam taky dost primitivny dotaz :) ale peciem pre svoju mamu prvykrat tortu ako darcek na narodky tak hadam vyjde zaujmalo by ma ked peciem ten korpus na aku teplotu nastavit trubu a ako poznam ze je hotovy? kolko min to asi bude?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty