reklama

izomalt


reklama

Ahojte baby, prosím pomôžte mi

chcem robiť z izomaltu taký vrchnáčik na flakón parfumu, robili ste niekto z izomaltu niečo??? Pri akej teplote mám odstaviť a do akej formy to mám dať aby sa to dalo vyklopiť??

Pozrite si aj


reklama


reklama

zeronka, Pi, 15. 02. 2013 - 18:14

podľa mňa by to malo mať max 170 C a forma musí byť špeciálne na karamel albo isomalt, t.j. väčšina silikónových foriem, obyčajné plastové neodporúčam, roztopia sa... a pridaj trošku glycerínu, aby ti isomalt zostal dlhšie číry, inak ti veľmi rýchlo zmatnie...

ivik, Pi, 15. 02. 2013 - 21:08

isomalt na 190 stupnov , a glycerin ti zacne rychlejsie topit ozdoby

Pola, So, 16. 02. 2013 - 12:49

ja som videla (neskúšala)na výstave , ak chceme aby karamel bol lesklý, tak ho začal predvádzateľ mierne nahrievať nad horákom a pred našimi očami sa stávala táto ozdoba ( v tom prípade to bola labuť) úplne číra ako sklo - nádherné to bolo.Pred začatím to bolo ako mlieko matné a nepriehľadné.
Skús na FB sa skontaktovať s mladíkom ktorý je pod názvom karamelové ozdoby a on Ti určite poradí. Organizuje aj kurzy týkajúce sa práce s karamelom. Úsmev Úsmev Úsmev

Pola, Ne, 17. 02. 2013 - 11:54

na FB je zaevidovaný ako karamelový kurz - a volá sa Peter (no priezvisko som aj vedela ale to nie je podstatné ) skús ho takto nájsť a napísať mu :)

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama