reklama

gumeny korpus


reklama

vazne neviem, kde som zase urobila chybu, ale robila som stvorcovy korpus v rafiku 28cm z 12 vajec. do 12 zltkov 1 prdopec, poldec teplej vody - vyslahat, pridala som 12 PL polohrubej muky a penu z bielkov a 12 PL krystal cukru. Piekla som na 180. Prvy pokus som piekla 45 min a bol po rozrezani trochu surovy. Takze druhy pokus som piekla hodinu. Zdala sa mi vyschnuta, ale radsej ako surova, aj tak polievam. Ale aj tak nebol korpus taky nadychany drobivy, ale taky ako "rohlikove cesto"... taky zbity... zda sa mi, ze ked robim mensie korpusy a nie biele, tak su ovela lepsie. Ako na nadychany korpus ako spongia?

Pozrite si aj


reklama


reklama

quell, Po, 05. 11. 2012 - 17:45

Niekedy máme zlý deň a nič sa nám nedarí aj mne sa to stáva že korpus letí do koša alebo susedovým sliepkam. Veľmi zlý korpus sa mi vydaril niekoľkokrát zistila som že aj múka je niekedy na h...o napr. od PENAMu je akoby bez lepku drobí sa no hrôza. Inokedy je taká ako práve tá špongia

ada99, Po, 05. 11. 2012 - 17:49

ja som sa tiež čudovala, že tá múka je v poslednom čase nejaká divná

no neviem, ale ak si to robila v takom poradí ako píšeš, tak to podľa mňa nie je dobre.....žltka musíš vymiešať s cukrom do peny, potom pridať vodu...múku musíš mať premiešanú s prdopečom a postupne na striedačku už len ručne vmiešavať múku s vyšlahanými bielkami a korpus z 12-tich vajec by som piekla na cca 160 °C asi 1 hod. 15 min....

Áno Áno Áno súhlasím s nataly111 tiež sa mi zdá divné, že zmiešať žĺtky s PDP a nie múku. Takisto robievam žĺtky + cukor, potom voda, prípadne olej, múka zmiešaná s PDP a na koniec zľahka sneh z bielkov... Úsmev

Radšej menej cesta a šup 2 formy do rury ,ako jedná plna, musíš dlho piecť-vrch -spodok oschnuty a stred nedopečený,väčšinou pečiem aby som mohla raz prekrojiť, pečiem 15minút,170",ked pečiem napr. priemer 26,druha 28 a z tej 28-čky formou vykrojim-aby som mala-26, orezky dám do krému Úsmev

maratmi, Po, 05. 11. 2012 - 20:38

ved ja som len raz prekrajovala Hambím sa a aj tak to boli len take centimentrove platy... proste dost katastrofa

súhlasím. ja si tiež myslím, že to spôsobil prášok do pečiva. odkedy viem, tak prášok treba stále dávať spolu s múkou. Vždy som tak robila. No možno sa mýlim, možno sú aj iné postupy. A radšej upiecť na dvakrát, ako upiecť zle :))

Ano, PDP davam len do muky a este ho premiesam a muku len Pohronsky Ruskov-moja babka povedala a hotovo,inu ani nekupujem... Slnko Slnko Slnko nech sa nabuduce podari, ja som robila naposledy smolkovsku oval a prvy, teda neletel do kosa,ale do mrazaku-bude pre nas, no nepacil sa mi na oko, tak som hned robila druhy... a zrazu to slo, tiez som nechapala... Prekvapenie Objímam Objímam Objímam

Ivca47, Po, 05. 11. 2012 - 19:30

tiež som vyskúšala viac druhov múk a zostala som pri jednej značke.. každá sa chová ináč :) .. čo sa týka robenia cesta, tak robím tak ako nataly a pečiem najprv na 175°C cca 10-15 min. a potom stíšim na 150°C.. nech sa darí Kvietok

maratmi, Po, 05. 11. 2012 - 20:35

ten prdopec do zltkov som odkukala od svokry.. jej to funguje... ale nabuduce skusim s cukrom...a muku davate polo alebo hladku? Myslela som, ze prave polo urobi taky drobivejsi nadychany korpus, ale skusim inu znacku, lebo dost ma to dostalo, ze uz neviem upiect ani piskot....

Evita83, Ut, 06. 11. 2012 - 10:46

Chichocem sa no velmi zaujimavy postup ma svokra... A to som si myslela, ze na zakladnej piskote sa neda co pokazit. Chichocem sa
Ja robim bud ako pisala nataly111, teda zltka s cukrom, atd... alebo bielka s cukrom, pridat zltka a nakoniec muka s pdp - pri tomto postupe vodu nedam a muku pouzivam hladku, polohr. tu ani nemam. Pri vacsom mnozstve piect na slabsie, no kazda rura je ina, ty musis vediet, ale 180 C je asi vela. Tak vela stastia! Kvietok

kramky, Po, 05. 11. 2012 - 21:14

Chichocem sa ten postup surovín je zaujímavý Mrkám ja robím takto:
1. vymiešam bielky s časťou cukru
2. žĺtky s časťou cukru, potom primiešam olej, vodu
3. mám naváženú múku, zmiešanú s pdp + čoko ryža, kakao, orechy, puding (aký korpus robím)
4. dokopy tieto "tri misky" spojím iba varechou
a pečiem na 150-160, neskôr prikryjem alobalom, 180 sa mi zdá na korpus veľa, ale závisí aj od rúry...
nech sa ti darí Objímam Zlomené srdce Objímam

nanaa, Po, 05. 11. 2012 - 22:41

To pocujem prvy raz takyto postup, ze prdopec do zltkov. Peciem ako pisu zienky a nemam problem.

no čo ja viem tak prášok so pečiva má ísť s múkou lebo ak ho dáš v tekutine alebo teda aj v žĺtku tak začne okamžite pracovať čo teda nie je dobré takže naozaj to môže byť tá chyba ako píšu babenky

ja pečiem väčšinou že na 1x rozrezať a potom ešte 1 plát alebo aj na 3x. a čo som sa naučila že keď robím cesto tak tá múka s PDP sa tam môže pridať nie len vareškou ale na najnižšom stupni mixéra to tam jemne zamiešam.
a korpus je krásny jemnučký

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama