gumeny korpus
Pozrite si aj
Niekedy máme zlý deň a nič sa nám nedarí aj mne sa to stáva že korpus letí do koša alebo susedovým sliepkam. Veľmi zlý korpus sa mi vydaril niekoľkokrát zistila som že aj múka je niekedy na h...o napr. od PENAMu je akoby bez lepku drobí sa no hrôza. Inokedy je taká ako práve tá špongia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som sa tiež čudovala, že tá múka je v poslednom čase nejaká divná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no neviem, ale ak si to robila v takom poradí ako píšeš, tak to podľa mňa nie je dobre.....žltka musíš vymiešať s cukrom do peny, potom pridať vodu...múku musíš mať premiešanú s prdopečom a postupne na striedačku už len ručne vmiešavať múku s vyšlahanými bielkami a korpus z 12-tich vajec by som piekla na cca 160 °C asi 1 hod. 15 min....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
súhlasím s nataly111 tiež sa mi zdá divné, že zmiešať žĺtky s PDP a nie múku. Takisto robievam žĺtky + cukor, potom voda, prípadne olej, múka zmiešaná s PDP a na koniec zľahka sneh z bielkov...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Radšej menej cesta a šup 2 formy do rury ,ako jedná plna, musíš dlho piecť-vrch -spodok oschnuty a stred nedopečený,väčšinou pečiem aby som mohla raz prekrojiť, pečiem 15minút,170",ked pečiem napr. priemer 26,druha 28 a z tej 28-čky formou vykrojim-aby som mala-26, orezky dám do krému
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ved ja som len raz prekrajovala a aj tak to boli len take centimentrove platy... proste dost katastrofa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
súhlasím. ja si tiež myslím, že to spôsobil prášok do pečiva. odkedy viem, tak prášok treba stále dávať spolu s múkou. Vždy som tak robila. No možno sa mýlim, možno sú aj iné postupy. A radšej upiecť na dvakrát, ako upiecť zle :))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano, PDP davam len do muky a este ho premiesam a muku len Pohronsky Ruskov-moja babka povedala a hotovo,inu ani nekupujem...
nech sa nabuduce podari, ja som robila naposledy smolkovsku oval a prvy, teda neletel do kosa,ale do mrazaku-bude pre nas, no nepacil sa mi na oko, tak som hned robila druhy... a zrazu to slo, tiez som nechapala...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiež som vyskúšala viac druhov múk a zostala som pri jednej značke.. každá sa chová ináč :) .. čo sa týka robenia cesta, tak robím tak ako nataly a pečiem najprv na 175°C cca 10-15 min. a potom stíšim na 150°C.. nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten prdopec do zltkov som odkukala od svokry.. jej to funguje... ale nabuduce skusim s cukrom...a muku davate polo alebo hladku? Myslela som, ze prave polo urobi taky drobivejsi nadychany korpus, ale skusim inu znacku, lebo dost ma to dostalo, ze uz neviem upiect ani piskot....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no velmi zaujimavy postup ma svokra... A to som si myslela, ze na zakladnej piskote sa neda co pokazit.
Ja robim bud ako pisala nataly111, teda zltka s cukrom, atd... alebo bielka s cukrom, pridat zltka a nakoniec muka s pdp - pri tomto postupe vodu nedam a muku pouzivam hladku, polohr. tu ani nemam. Pri vacsom mnozstve piect na slabsie, no kazda rura je ina, ty musis vediet, ale 180 C je asi vela. Tak vela stastia!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten postup surovín je zaujímavý
ja robím takto:
1. vymiešam bielky s časťou cukru
2. žĺtky s časťou cukru, potom primiešam olej, vodu
3. mám naváženú múku, zmiešanú s pdp + čoko ryža, kakao, orechy, puding (aký korpus robím)
4. dokopy tieto "tri misky" spojím iba varechou
a pečiem na 150-160, neskôr prikryjem alobalom, 180 sa mi zdá na korpus veľa, ale závisí aj od rúry...
nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To pocujem prvy raz takyto postup, ze prdopec do zltkov. Peciem ako pisu zienky a nemam problem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no čo ja viem tak prášok so pečiva má ísť s múkou lebo ak ho dáš v tekutine alebo teda aj v žĺtku tak začne okamžite pracovať čo teda nie je dobré takže naozaj to môže byť tá chyba ako píšu babenky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pečiem väčšinou že na 1x rozrezať a potom ešte 1 plát alebo aj na 3x. a čo som sa naučila že keď robím cesto tak tá múka s PDP sa tam môže pridať nie len vareškou ale na najnižšom stupni mixéra to tam jemne zamiešam.
a korpus je krásny jemnučký
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vazne neviem, kde som zase urobila chybu, ale robila som stvorcovy korpus v rafiku 28cm z 12 vajec. do 12 zltkov 1 prdopec, poldec teplej vody - vyslahat, pridala som 12 PL polohrubej muky a penu z bielkov a 12 PL krystal cukru. Piekla som na 180. Prvy pokus som piekla 45 min a bol po rozrezani trochu surovy. Takze druhy pokus som piekla hodinu. Zdala sa mi vyschnuta, ale radsej ako surova, aj tak polievam. Ale aj tak nebol korpus taky nadychany drobivy, ale taky ako "rohlikove cesto"... taky zbity... zda sa mi, ze ked robim mensie korpusy a nie biele, tak su ovela lepsie. Ako na nadychany korpus ako spongia?