falosny parizsky krem :poradte surne prosim
Pozrite si aj
Ja robim falosny parizsky tak,ze uvarim 1 slahacku s 30 dg cukru a 1 vajcom.Ked je uvarena pridam 1kakao a 10 dg rozpustenej cery.Po vychladnuti vslaham 50dg masla.Ten citronovy by som robila napr. tak ze by som si uvarila puding-citronovy a vslahala by som maslo a stavu z citrona,alebo ak nechces pudingovy,tak by som si uvarila zakladny vajecny-od Bohusa a pridala by som citronovu aromu a stavu z citrona. Ak sa rozhodnes pre svoju verziu tak daj vediet ako to dopadlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
henulka existuje aj rastlinna šľahačka,len mi momentalne vypadol jej názov, ale môžeš ju bežne kúpiť v Metre, v Tescu alebo u nás maju aj v Agromilku. Sú rôzne nazvy podľa toho kde ju kúpiš. Myslim že aj predavačky Ti poradia, ktora je dobra, a keď ju vyšľahaš do tuha tak ti vydrži a hlavne sa nezrazi.nech sa Ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kuk na recepty, nájdi citrónové rezy a vyber si nejakú mňamkovú plnku.Tú čokoládu s tou citrónovou náplňou by som nedávala.To radšej rozlám na kúsky a smele nás zavolaj na čokoládku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rastlinná šlahačka nezkysne určite, a myslím že ani trvanlivá živočíšna za dva dni aspon ja ked mám doma urobené bolo to dobré aj na tretí den, dlhšie nevydržala lebo sme ju zjedli a raz som dávala živočíšnu na vyslovene žiadosť zakazníčky aj do svadobnej a bolo v pohode a cestovala ešte k tomu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím tento citrónový krém:2 citróny,1 limetka-nastrúhať kôru a vytlačiť šťavu,doplniť vodou aby si dostala 05l tekutiny,pridať 200gr.cukru a dať variť,80g solamylu alebo gustinu+ 2 vaječné žĺtky rozmiešať v troche vody a pridať do tekutiny= uvariť puding.300g masla a 50g cukru vymiešať do peny a vyšľahať zo studeným pudingom.Niekedy treba cukru ešte pridať,podľa chuti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
S tou rastlinnou slahackou som uz aj ja rozmyslala,lae ja zijem v Nemecku a este v takom malom zapadakove.... neviem,kde by som tu tak na rychlo kupila rastlinnu slahacku.
Na pudingovy krem si netrufam. Uz som tu niekolko-krat skusala,ale stale sa mi zgrcne a to aj ked som teplomerom merala teploty,aby boli oba rovnako teple.Neviem,cim to je.Na Slovensku sa mi to este nikdy nestalo,ale tu stale.Tak neviem,ci je to v ich masle.. mozno obsahuje vela vody,neviem... ale preto sa uz bojim skusat kremy s pudingom a maslom.A Nemci celkovo neoblubuju maslove plnky.Viac chcu len slahackovo-zelatinove.. teda aspon v mojej casti.
Sziivia tvoj znie tiez super,ale neviem bojim sa toho miesania kase s maslom.
Alebo sa pri tvojom rezepte nemusim bat?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Henulka, ak sa ti zgrcne pudingovy krem, sup s tym vsetkym nad paru, a slahaj pokial nezjemnie!!! Mam to overene, a vyskusane. Neverila som tomuto figlu ale pomohol mi dokonca aj pri zrazenom parizskom kreme!!! A u nas to tetusky tak robia uz dlhe veky, ale to tajomstvo si drzia pod "POKLICKOU", a potom sa chichocu ked niekto donesie tortu ci zakusok s nevydarenym kremom...betarky jedny!!! Takto sa na nas zaciatocnickach bavit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
henulka - kašu s maslom spoj ponorným mixérom, nie šľahačom. Vtedy sa Ti určite nezrazí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moja skusenosť so zrážaním je že sa netreba zlaknuť, ak sa ti zdá že sa zrazili vypni na chvílu mixer a za 5 minút zase šlahaj až kým sa nespojí ak teda je to maslo vhodné na krémy ale nesmieš sa báť treba skúšať...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám veľmi dobrú skúsenosť s týmto receptom, v ktorom nesmie chýbať uvedený Lemon curd
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25943
a tu je Lemon curd:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23263
Možno si to ešte rozmyslíš a urobíš citrónový krém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím tento falošný parížsky od Stanky... a je dobrý... ale s touto čokoládou čo píšeš som to ešte neskúšala...
1 šľahačkovú smotanu a 250g kryš. cukru dám do hrnca, nechám zovrieť a slabo varím 5 min, odstavím a keď trochu vychladne, pridám 200g čokolády na varenie. Nechám úplne vychladnúť a dám do chladničky (najlepšie cez noc). Ráno vyberiem a vyšľahám s 1 Herou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ako je to vlasne s tym kremom?Jedne davate 250g masla ,druhe 500g.Kolko vlastne ma byt? na jednu šlahačku?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem dievcata za tolke rady.Urcite nieco vyskusam a dam vediet ako som dopadla.Andrea ten recept znie velmi dobre..... po pravde uvazujem nad nim.
dakujem este raz vsetkym ...
ste zaltuckeeeeee !!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata chcela by som Vas poprosit o radu. Uz asi hodinu sedim pri pocitaci a pozeram si prispevky,ale akosi nenachadzam to,co hladam.Tak sa obraciam na Vam o pomoc,vy mi urcite poviete pod cim to mam hladat.
)
Mam urobit na sobotu tortu s citronovym kremom. Poviem pravdu,este som citronovy krem nerobila.( ak mate nejaka dobry recept,sem s nim
Moj problem spociva v tom,ze som si nasla jeden recept,do ktoreho ide ale slahacka.Moj problem je : Kedze to inak nevychadza,musim tortu odniest uz v piatok rano o 10:00 hodine.Urobit ju teda musim uz vo stvrtok a jest ju budu ale az v sobotu okolo 15:00 hod. Ved ta slahacka mi tam skysne,vsak?? Hladala som diskusie,kde nejako prevarate slahacku,ale akosi som nic nenasla,co som hladala.
Takze mam plan B : napadlo ma urobit falosny parizsky krem,ale namiesto kakaa dat cokoladu a tu sa obraciam na vas.Kupila som si take citronove cokoladky.Teda plnka je citronova a obalene to je v bielej cokolade. Ked by som urobila z jednej davky : 350 g cukru ( kvoli cokolade urcite menej,vsak? ),250 ml slahacky,2zltka uvarit a potom dodat 150g cery no a teraz by malo ist to kakao.... ked robim podla tohto receptu z tejto stranky kolko tej cokolady mam teda do toho dat??? A ceru tiez tak vela???? Robila uz niektora z vas nieco na ten sposob?

Alebo ako to mam urobit? Prosim poradte.