reklama

falosny parizsky krem :poradte surne prosim


reklama

Dievcata chcela by som Vas poprosit o radu. Uz asi hodinu sedim pri pocitaci a pozeram si prispevky,ale akosi nenachadzam to,co hladam.Tak sa obraciam na Vam o pomoc,vy mi urcite poviete pod cim to mam hladat.
Mam urobit na sobotu tortu s citronovym kremom. Poviem pravdu,este som citronovy krem nerobila.( ak mate nejaka dobry recept,sem s nim Mrkám Chichocem sa )
Moj problem spociva v tom,ze som si nasla jeden recept,do ktoreho ide ale slahacka.Moj problem je : Kedze to inak nevychadza,musim tortu odniest uz v piatok rano o 10:00 hodine.Urobit ju teda musim uz vo stvrtok a jest ju budu ale az v sobotu okolo 15:00 hod. Ved ta slahacka mi tam skysne,vsak?? Hladala som diskusie,kde nejako prevarate slahacku,ale akosi som nic nenasla,co som hladala.

Takze mam plan B : napadlo ma urobit falosny parizsky krem,ale namiesto kakaa dat cokoladu a tu sa obraciam na vas.Kupila som si take citronove cokoladky.Teda plnka je citronova a obalene to je v bielej cokolade. Ked by som urobila z jednej davky : 350 g cukru ( kvoli cokolade urcite menej,vsak? ),250 ml slahacky,2zltka uvarit a potom dodat 150g cery no a teraz by malo ist to kakao.... ked robim podla tohto receptu z tejto stranky kolko tej cokolady mam teda do toho dat??? A ceru tiez tak vela???? Robila uz niektora z vas nieco na ten sposob?
Alebo ako to mam urobit? Prosim poradte. Plačem Plačem Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja robim falosny parizsky tak,ze uvarim 1 slahacku s 30 dg cukru a 1 vajcom.Ked je uvarena pridam 1kakao a 10 dg rozpustenej cery.Po vychladnuti vslaham 50dg masla.Ten citronovy by som robila napr. tak ze by som si uvarila puding-citronovy a vslahala by som maslo a stavu z citrona,alebo ak nechces pudingovy,tak by som si uvarila zakladny vajecny-od Bohusa a pridala by som citronovu aromu a stavu z citrona. Ak sa rozhodnes pre svoju verziu tak daj vediet ako to dopadlo. Slnko

dalyda, St, 17. 08. 2011 - 08:58

henulka existuje aj rastlinna šľahačka,len mi momentalne vypadol jej názov, ale môžeš ju bežne kúpiť v Metre, v Tescu alebo u nás maju aj v Agromilku. Sú rôzne nazvy podľa toho kde ju kúpiš. Myslim že aj predavačky Ti poradia, ktora je dobra, a keď ju vyšľahaš do tuha tak ti vydrži a hlavne sa nezrazi.nech sa Ti darí Áno

aramana, St, 17. 08. 2011 - 08:59

Kuk na recepty, nájdi citrónové rezy a vyber si nejakú mňamkovú plnku.Tú čokoládu s tou citrónovou náplňou by som nedávala.To radšej rozlám na kúsky a smele nás zavolaj na čokoládku Úsmev Vyplazený jazyk

rastlinná šlahačka nezkysne určite, a myslím že ani trvanlivá živočíšna za dva dni aspon ja ked mám doma urobené bolo to dobré aj na tretí den, dlhšie nevydržala lebo sme ju zjedli a raz som dávala živočíšnu na vyslovene žiadosť zakazníčky aj do svadobnej a bolo v pohode a cestovala ešte k tomu...

sio, St, 17. 08. 2011 - 11:10

ja robím tento citrónový krém:2 citróny,1 limetka-nastrúhať kôru a vytlačiť šťavu,doplniť vodou aby si dostala 05l tekutiny,pridať 200gr.cukru a dať variť,80g solamylu alebo gustinu+ 2 vaječné žĺtky rozmiešať v troche vody a pridať do tekutiny= uvariť puding.300g masla a 50g cukru vymiešať do peny a vyšľahať zo studeným pudingom.Niekedy treba cukru ešte pridať,podľa chuti.

henulka, St, 17. 08. 2011 - 11:35

S tou rastlinnou slahackou som uz aj ja rozmyslala,lae ja zijem v Nemecku a este v takom malom zapadakove.... neviem,kde by som tu tak na rychlo kupila rastlinnu slahacku.
Na pudingovy krem si netrufam. Uz som tu niekolko-krat skusala,ale stale sa mi zgrcne a to aj ked som teplomerom merala teploty,aby boli oba rovnako teple.Neviem,cim to je.Na Slovensku sa mi to este nikdy nestalo,ale tu stale.Tak neviem,ci je to v ich masle.. mozno obsahuje vela vody,neviem... ale preto sa uz bojim skusat kremy s pudingom a maslom.A Nemci celkovo neoblubuju maslove plnky.Viac chcu len slahackovo-zelatinove.. teda aspon v mojej casti.
Sziivia tvoj znie tiez super,ale neviem bojim sa toho miesania kase s maslom.
Alebo sa pri tvojom rezepte nemusim bat?

Henulka, ak sa ti zgrcne pudingovy krem, sup s tym vsetkym nad paru, a slahaj pokial nezjemnie!!! Mam to overene, a vyskusane. Neverila som tomuto figlu ale pomohol mi dokonca aj pri zrazenom parizskom kreme!!! A u nas to tetusky tak robia uz dlhe veky, ale to tajomstvo si drzia pod "POKLICKOU", a potom sa chichocu ked niekto donesie tortu ci zakusok s nevydarenym kremom...betarky jedny!!! Takto sa na nas zaciatocnickach bavit Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

Natasha, St, 17. 08. 2011 - 15:01

henulka - kašu s maslom spoj ponorným mixérom, nie šľahačom. Vtedy sa Ti určite nezrazí.

moja skusenosť so zrážaním je že sa netreba zlaknuť, ak sa ti zdá že sa zrazili vypni na chvílu mixer a za 5 minút zase šlahaj až kým sa nespojí ak teda je to maslo vhodné na krémy ale nesmieš sa báť treba skúšať... Úsmev

Ja robím tento falošný parížsky od Stanky... a je dobrý... ale s touto čokoládou čo píšeš som to ešte neskúšala...
1 šľahačkovú smotanu a 250g kryš. cukru dám do hrnca, nechám zovrieť a slabo varím 5 min, odstavím a keď trochu vychladne, pridám 200g čokolády na varenie. Nechám úplne vychladnúť a dám do chladničky (najlepšie cez noc). Ráno vyberiem a vyšľahám s 1 Herou.

Maja54, St, 17. 08. 2011 - 19:04

Ako je to vlasne s tym kremom?Jedne davate 250g masla ,druhe 500g.Kolko vlastne ma byt? Mrkám na jednu šlahačku?

henulka, St, 17. 08. 2011 - 19:58

dakujem dievcata za tolke rady.Urcite nieco vyskusam a dam vediet ako som dopadla.Andrea ten recept znie velmi dobre..... po pravde uvazujem nad nim.
dakujem este raz vsetkym ...
ste zaltuckeeeeee !!!!! Bozkávam Bozkávam Zlomené srdce Zlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama