Škoricové keksíky s jablkovou plnkou

Popis

Nie môj recept, ale dokopala som sa vyskúšať ho, piekli sme, sú vynikajúce, odporučila by som ich robiť menšie, naše boli veliké. :-)

Škoricové keksíky s jablkovou plnkou - recept

Zhrnutie

Výnos
ks
ZdrojAngie bakes
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Inštrukcie

Ingrediencie:

1 väčšie jablko

3 lyžice cukru

šťava z polky citróna

2 lyžice kukuričného škrobu

200 g hladkej múky

100 g masla

130 g cukru

1 vajíčko

postrúhaná kôra z polky citróna           

1 lyžička mletej škorice

pol lyžičky sódy bikarbóny

Postup:

Na plnku si ošúpeme jablko, nastrúhame, dáme do menšieho hrnca s 3 lyžicami cukru, šťavou z polovice citróna a kukuričný škrob. Zohrievame, až kým nám nevznikne želatínová hmota. Necháme vychladnúť.

V jednej nádobe si zmiešame suché ingrediencie – múku, škoricu a sódu bicarbonu.

V druhej vyšľaháme cukor s maslom, neskôr pridáme vajíčko. Nakoniec prisypeme múčnu zmes s citrónovou kôrou.

Vypracujeme cesto, dáme na 15 min. vychladiť do chladničky.

Z cesta odoberáme malé kúsky, do stredu spravíme dierku, do ktorej vložíme zhruba 1 lyžičku jablkovej hmoty, cesto spojíme a vytvarujeme guličku.

Pečieme na plechu vystlanom papierom pri teplote 190°C asi 8-10 min.

Upečené  posypeme práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.

Škoricové keksíky s jablkovou plnkou - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyktak toto stojí za vyskúšanie, vďaka TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSrdce

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.