
LiViera | Fánky
reklama
Fánky - časovo nenáročné na prípravu a chutné
Ingrediencie
13 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
3 | kusy | žĺtok |
3 | polievkové lyžice | rum |
1 | balík | vanilkový cukor |
100 | gramov | práškový cukor |
štipka | soľ |
Postup
Všetky ingrediencie zmiešame a vyformujeme bochník.
Rozvaľkáme, preložíme, trikrát vaľkanie a prekladanie zopakujeme.
Radlom vykrojíme malé štvorčeky, neprekrajujeme uprostred.
Vypražíme vo väčšom množstve oleja.
Vanilkový a práškový cukor zmiešame a posypeme fánky.
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
veď aj ja som si spomenula až teraz, na konci fašiangov, keď som videla našu mládež pochovávať basu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za recept,určite vyskúšam ,ak keď tento fašiang už asi nie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Že si pripomenula, patrilo by sa ich urobiť. Vždy ich u nás v rodine robili babičky, dajako som zabudla, že u nás v rodine som už babičkou ja