domaci glukozovy sirup
Pozrite si aj
najanka, poslala som Ti mail s podrobným popisom, ako to robievam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Za málo...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mariolka, napis, prosim ta, postup aj sem, aj ja som zvedava, ako sa to robi. dakujem.uz som totizto glukozu skusala a vobec mi nevysla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tu je receptík: http://www.tortyodmamy.sk/content/domaca-glukoza a tu je aj bližšie vysvetlené: No presne tak ako v recepte píšu, dávam to variť pre istotu na platňu /robievajú sa na nej u nás aj lokše/, pretože ja nemám elektrický sporák, kde by sa to varilo pomalšie a platňa na ňom už je. Dávam si to na najmenší horák, ale do väčšieho hrnca a aj keď to vkuse nemiešam, snažím s tomu maximálne venovať, aby to nezačalo vrieť. Ako náhle to začína robiť bublinky - ako pred varom, tak to vypínam a nechám na platni v hrnci mierne vychladnúť. Potom to prelejem do pohárika - napr. od lekváru a dám do chladničky - tam to vychladne a ešte viac zhustne. Tak nech sa podarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja by som poprosila postup
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja sa chcem opytat ci sa to moze pouzit aj na falosny marcipan z ktoreho sa robia ruzicky,alebo postavicky,dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No pokiaľ tým chceš nahradiť kukuričný sirup alebo med, tak opatrne, pretože táto glukóza nie je až taká hustá, ale keď nie je iná možnosť, tak je to riešenia. Ja ju bežne používam do želatínovej poťahovky a čokoplastelíny a nesklamala ma
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a do cokoplasteliny uz potom nedavas kukuricky sirup? a na 200 g cokolady, kolko tej glukozy treba?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Do čokoplastelíny už sirup nedávam - veď namiesto neho tam šupnem glukózu, ale množstvo je také isté, ako pri kukuričnom sirupe...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, mam na Vas jednu prosbu, skusal niekto tento recept na glukozovy sirup????
· 400g krystalového cukru,
· 200g vody,
· 1/2 lžičky kyseliny citronovej
v recepte sa pise , ze nema vriet ma sa nechat asi hodinu na sporaku pri obcasnom zamiesani
Ma z Vas niektora skusenost s tymto receptom???????????