dobošové rezy
Pozrite si aj
u nás má velký úspech táto, kto ju jedol či piekol si chváli http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8695
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, tak ja mam takyto recept:
korpus na 1 plech: 2 vajcia, 47g pras. cukru, 40g hl. muky, 11g masla - zltka s cukrom vyslahat, primiesat tuhy sneh, muku a makke maslo. Na plech dat papier, rovnomerne natriet cesto a dat piect. Ihned po vybrati strhnut papier. Platov by malo byt min. 18.
krem - 6 vajec, 2 vanilky, 250g pras. cukru, 3 PL kakaa, 200g cokolady, 300g masla - Vajcia, cukor, vanilka, kakao vyslahame nad parou do peny. Roztopenu a vlaznu coko vymiesame s maslom a OPATRNE zmiesame s vajcovym kremom.
Velmi chutila..:) Prikladam aj obrazok..:)
A na vrch kazdej pravej dobosky patri karamel:
200g pras. cukru, 1 PL citr. stavy, 1 KL masla, 50g masla vcelku - Rozpustit 1 KL masla, cit. stavu a cukor uprazime do zlatohneda. Odlozeny vrchny plat polejeme karamelom a nakrajame, pred kazdym rezom pretahneme noz cez maslo vcelku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no len to nie je v slovencine
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
6 vajec , 180g prš. cukru, 120g polohr. múky 1/2vanil, cukru . PLNKA: 250g HERY , 200g práškového cukru, 100g čokolády.Žĺtky , polovicu cukru a vanil. cukor vymiešam do peny,pridáme múku a z bielkov ušľahaný sneh , do ktorého sme pridali druhú polovicu cukru. Polovicu cesta rozotrieme na múkou vysypaný plech a pečieme pomaly vo vyhriatej rúre . Takisto upečieme aj druhú polovicu. Ešte teplé pláty zoberieme z plechu , každý plát rozdelím po dĺžke na 4 pásy, ktoré spojím plnkou. PLNKA: zmäknutú HERU , cukor, a zmäknutú čokoládu vymiešam do peny . Nakoniec rezy polejem čokoládou. RECEPT je odskúšaný je vinikajúci, našla som ho v kuchárskej knihe MÚČNIKY OD MÁRIE HAJKOVEJ VYDANEJ V ROKU 1989
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja používam len tento recept na dobošové rezy.Cesto si pripravíme z dvoch dávok.7vajec,150g práškového cukru,1dcl vody,70gpolohrubej múky,80g solamylu alebo zlatého klasu.Cesto upečieme na dva pláty a celý postup opakujeme ešte raz.Plnka-4,5dcl mlieka,1zlatý klas,2 žltky,100g čokolády,50g kakaa,370g masla,200g práš.cukru.Mlieko,zlatý klas a žltky uvaríme na hustú kašu a za horúca pridáme do nej čokoládu a kakao.Maslo vymiešame s cukrom a primiešame už k vychladnutej čokoládovej mase.Tri upečené pláty tenko potrieme krémom,zakryjeme štvrtým plátom a vrch pojejeme čokoládovou polevou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prajem pekný deň.
nevie mi niektorá z vas poradiť origynál recept na dobošový rez taký ako sa pečie v cukrárskych výrobniach.žiadne také tie napodobené a vymyslené. už som neaké recepty skúšala ale nič z toho nebolo. ak môžte prosím pomúžte. dakujem