reklama

dobošové rezy

stanik , 17. 04. 2011 - 14:30

reklama

Prajem pekný deň.
nevie mi niektorá z vas poradiť origynál recept na dobošový rez taký ako sa pečie v cukrárskych výrobniach.žiadne také tie napodobené a vymyslené. už som neaké recepty skúšala ale nič z toho nebolo. ak môžte prosím pomúžte. dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

rybca, Ne, 17. 04. 2011 - 16:08

ahoj, tak ja mam takyto recept:

korpus na 1 plech: 2 vajcia, 47g pras. cukru, 40g hl. muky, 11g masla - zltka s cukrom vyslahat, primiesat tuhy sneh, muku a makke maslo. Na plech dat papier, rovnomerne natriet cesto a dat piect. Ihned po vybrati strhnut papier. Platov by malo byt min. 18.

krem - 6 vajec, 2 vanilky, 250g pras. cukru, 3 PL kakaa, 200g cokolady, 300g masla - Vajcia, cukor, vanilka, kakao vyslahame nad parou do peny. Roztopenu a vlaznu coko vymiesame s maslom a OPATRNE zmiesame s vajcovym kremom.

Velmi chutila..:) Prikladam aj obrazok..:)

A na vrch kazdej pravej dobosky patri karamel:
200g pras. cukru, 1 PL citr. stavy, 1 KL masla, 50g masla vcelku - Rozpustit 1 KL masla, cit. stavu a cukor uprazime do zlatohneda. Odlozeny vrchny plat polejeme karamelom a nakrajame, pred kazdym rezom pretahneme noz cez maslo vcelku.

6 vajec , 180g prš. cukru, 120g polohr. múky 1/2vanil, cukru . PLNKA: 250g HERY , 200g práškového cukru, 100g čokolády.Žĺtky , polovicu cukru a vanil. cukor vymiešam do peny,pridáme múku a z bielkov ušľahaný sneh , do ktorého sme pridali druhú polovicu cukru. Polovicu cesta rozotrieme na múkou vysypaný plech a pečieme pomaly vo vyhriatej rúre . Takisto upečieme aj druhú polovicu. Ešte teplé pláty zoberieme z plechu , každý plát rozdelím po dĺžke na 4 pásy, ktoré spojím plnkou. PLNKA: zmäknutú HERU , cukor, a zmäknutú čokoládu vymiešam do peny . Nakoniec rezy polejem čokoládou. RECEPT je odskúšaný je vinikajúci, našla som ho v kuchárskej knihe MÚČNIKY OD MÁRIE HAJKOVEJ VYDANEJ V ROKU 1989 Torta

Ja používam len tento recept na dobošové rezy.Cesto si pripravíme z dvoch dávok.7vajec,150g práškového cukru,1dcl vody,70gpolohrubej múky,80g solamylu alebo zlatého klasu.Cesto upečieme na dva pláty a celý postup opakujeme ešte raz.Plnka-4,5dcl mlieka,1zlatý klas,2 žltky,100g čokolády,50g kakaa,370g masla,200g práš.cukru.Mlieko,zlatý klas a žltky uvaríme na hustú kašu a za horúca pridáme do nej čokoládu a kakao.Maslo vymiešame s cukrom a primiešame už k vychladnutej čokoládovej mase.Tri upečené pláty tenko potrieme krémom,zakryjeme štvrtým plátom a vrch pojejeme čokoládovou polevou.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama