reklama

"doboška" z gúľaných plátov- súrne pomoc


reklama

ahojte dievčatá, mám pred odovzádvaním torty, doboška, ale nie z piškótového cesta ale chceli z gúľaného. torta naplnená, už len potiahnúť a doboška je ako kameň, čo s tým? robila som presne podľa receptu, nič navyše ani o nič menej, dá sa to na poslednú chvíľu aspoň čiastočne zachrániť alebo proste len pre tento raz pretrpieť tú hanbu? novú tortu už piecť nestíham :( prosím, poraďte
Ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

zinka16, Pi, 20. 02. 2015 - 17:32

Síce som z vaľkaného cesta ešte dobošku nerobila, ale každá doboška potrebuje odležať (aj 2-3 dni), takže si myslím, že sa nemusíš obávať, ak ju nebudú jesť hneď po odovzdaní...

Maja54, Pi, 20. 02. 2015 - 18:54

ak maš recept na falošnu dobošku tu robim aj 3 dni dopredu,aby zmekla,ale ked ju potiahneš...neviem,tak som ešte nerobila

majap, Pi, 20. 02. 2015 - 18:58

podľa mňa z valkaneho nikdy nebude taka makka ako z riadneho piskotoveho cesta. Ja som robila valkanu, okruhlu tortu a potiahnutu marcipanom. Jeden vecer naplnila, na druhy potahovala a na treti sme ju jedli. Nebola tvrda ale urcite nie taka makka ako z piskotoveho cesta. Tak neviem ci som ta ukludnila ale .... :) jest sa to rozhodne dalo

Kazuso, Pi, 20. 02. 2015 - 19:32

Ak potrebujem urýchliť zmäknutie tvrdých plátov namočím utierku, riadne vyždímam, plát pokryjem papierom na pečenie, položím utierku, kľudne položím aj viac vrstiev plátov a zabalím napr. do alobalu alebo igelitu a do chladničky. Pláty sú do rána ako páper. Používam to pri medovníkových plátoch ale takto som oživila aj piškótové cesto keď sa mi ho podarilo v novej rúre nielen upiecť ale aj vysušiť.

Vesna, So, 21. 02. 2015 - 20:31

ja robím dobošku len z vaľkaného cesta a za pár hodím je mäkučká- super, inú by som ani nerobila. Nerozumiem prečo vám nezmäkla. Tak má napadá , aký krém ste tam dali? Lebo k vaľkanému musí ísť pudinkový krém, inak nezmäkne.

helik00, Ne, 22. 02. 2015 - 13:57

tak už teda viem, kde je pes zakopaný, dávala som maslový krém- parížsky Hambím sa

helik00, Ne, 22. 02. 2015 - 13:57

ďakujem vám veľmi pekne za pomoc, nabudúce už budem múdrejšia Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama