"doboška" z gúľaných plátov- súrne pomoc
Pozrite si aj
Síce som z vaľkaného cesta ešte dobošku nerobila, ale každá doboška potrebuje odležať (aj 2-3 dni), takže si myslím, že sa nemusíš obávať, ak ju nebudú jesť hneď po odovzdaní...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ona krémom zmäkne,aj ja mám cesto po upečení tvrdé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak maš recept na falošnu dobošku tu robim aj 3 dni dopredu,aby zmekla,ale ked ju potiahneš...neviem,tak som ešte nerobila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podľa mňa z valkaneho nikdy nebude taka makka ako z riadneho piskotoveho cesta. Ja som robila valkanu, okruhlu tortu a potiahnutu marcipanom. Jeden vecer naplnila, na druhy potahovala a na treti sme ju jedli. Nebola tvrda ale urcite nie taka makka ako z piskotoveho cesta. Tak neviem ci som ta ukludnila ale .... :) jest sa to rozhodne dalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak potrebujem urýchliť zmäknutie tvrdých plátov namočím utierku, riadne vyždímam, plát pokryjem papierom na pečenie, položím utierku, kľudne položím aj viac vrstiev plátov a zabalím napr. do alobalu alebo igelitu a do chladničky. Pláty sú do rána ako páper. Používam to pri medovníkových plátoch ale takto som oživila aj piškótové cesto keď sa mi ho podarilo v novej rúre nielen upiecť ale aj vysušiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Perfektny nápad!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím dobošku len z vaľkaného cesta a za pár hodím je mäkučká- super, inú by som ani nerobila. Nerozumiem prečo vám nezmäkla. Tak má napadá , aký krém ste tam dali? Lebo k vaľkanému musí ísť pudinkový krém, inak nezmäkne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak už teda viem, kde je pes zakopaný, dávala som maslový krém- parížsky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem vám veľmi pekne za pomoc, nabudúce už budem múdrejšia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte dievčatá, mám pred odovzádvaním torty, doboška, ale nie z piškótového cesta ale chceli z gúľaného. torta naplnená, už len potiahnúť a doboška je ako kameň, čo s tým? robila som presne podľa receptu, nič navyše ani o nič menej, dá sa to na poslednú chvíľu aspoň čiastočne zachrániť alebo proste len pre tento raz pretrpieť tú hanbu? novú tortu už piecť nestíham :( prosím, poraďte
Ďakujem