Dia poťahovka
Pozrite si aj
ahoj, pečiem pre moju maminu dia,ale poťah vhodný pre diabetika sa urobiť nedá,len poliať dia čokoládou,zdobiť klasickým krémom alebo urobiť krém čoko+smotana,v štýle ganáž
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
da sa použiť kukuričny sirup, len neviem, či je dia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem pekne
Tak ostaneme verní len osvedčenej čokoláde. I keď, mne to pokoj nedá a budem ešte experimentovať.
Existuje kukuričný cukor vhodný pre dia, ale ten sirup pre nich nie je.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kukuričný nemôžu,ale môžeš skúsiť brezový sirup alebo z agáve,keď chceš experimentovať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čo tak skúsiť pravý marcipan mandle /respektíve mandlova múka/ a dia cukor / môj obľúbený je teraz praškovy isomalt/ trochu pojiva bielko alebo kapanek vodičky. Je síce malo elastický ale dá sa pridať karboxymetylcelulóza aby bol elastyckejši. Len ked nemáš food processor ktorý ti to vypracuje tak sa namakaš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, šikulky
, veľmi by som Vám bola vďačná za radu, ako doma vyrobiť falošný marcipán pre diabetikov, prípadne, či sa taký dá niekde kúpiť? Moje dve deti majú cukrovku a chcela by som ich potešiť tortičkou, ktorú by mohli jesť celú bez obáv. Korpus aj krém sa dá urobiť v pohode, aj poliať čokoládou je riešenie, ale marcipán je marcipán. Naposledy som ho skúšala urobiť zo sušenej srvátky (neobsahuje cukor), práškového cukru pre diabetikov, trochu oleja a vody. Vyzeral aj chutil ako domáca klasika, ale rýchlo schol a už pri vaľkaní sa trhal. Chcelo by to niečo, aby bol vláčnejší a elastickejší, myslím, že do klasiky sa pridáva na to med, ale pre dia ani ten nemôžem. Som v pečení len začiatočník a na tejto stránke som už našla veľa dobrých a užitočných rád a verím, že mi pomôžete. Robíte nádherné dielka a možno je medzi nimi aj nejaká dia tortička. Za všetky rady ďakujem.
