ahoj, pečiem pre moju maminu dia,ale poťah vhodný pre diabetika sa urobiť nedá,len poliať dia čokoládou,zdobiť klasickým krémom alebo urobiť krém čoko+smotana,v štýle ganáž
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, pečiem pre moju maminu dia,ale poťah vhodný pre diabetika sa urobiť nedá,len poliať dia čokoládou,zdobiť klasickým krémom alebo urobiť krém čoko+smotana,v štýle ganáž
da sa použiť kukuričny sirup, len neviem, či je dia.
Ďakujem pekne Tak ostaneme verní len osvedčenej čokoláde. I keď, mne to pokoj nedá a budem ešte experimentovať.
Existuje kukuričný cukor vhodný pre dia, ale ten sirup pre nich nie je.
kukuričný nemôžu,ale môžeš skúsiť brezový sirup alebo z agáve,keď chceš experimentovať
Čo tak skúsiť pravý marcipan mandle /respektíve mandlova múka/ a dia cukor / môj obľúbený je teraz praškovy isomalt/ trochu pojiva bielko alebo kapanek vodičky. Je síce malo elastický ale dá sa pridať karboxymetylcelulóza aby bol elastyckejši. Len ked nemáš food processor ktorý ti to vypracuje tak sa namakaš.
Dievčatá, šikulky , veľmi by som Vám bola vďačná za radu, ako doma vyrobiť falošný marcipán pre diabetikov, prípadne, či sa taký dá niekde kúpiť? Moje dve deti majú cukrovku a chcela by som ich potešiť tortičkou, ktorú by mohli jesť celú bez obáv. Korpus aj krém sa dá urobiť v pohode, aj poliať čokoládou je riešenie, ale marcipán je marcipán. Naposledy som ho skúšala urobiť zo sušenej srvátky (neobsahuje cukor), práškového cukru pre diabetikov, trochu oleja a vody. Vyzeral aj chutil ako domáca klasika, ale rýchlo schol a už pri vaľkaní sa trhal. Chcelo by to niečo, aby bol vláčnejší a elastickejší, myslím, že do klasiky sa pridáva na to med, ale pre dia ani ten nemôžem. Som v pečení len začiatočník a na tejto stránke som už našla veľa dobrých a užitočných rád a verím, že mi pomôžete. Robíte nádherné dielka a možno je medzi nimi aj nejaká dia tortička. Za všetky rady ďakujem.