"vatový" korpus
Pozrite si aj
No stačí, ak časť múky v recepte nahradíš solamylom. Napr. polovicu.
Napr. 10 vajec, 450 g práškového cukru, šťavu z 1 citróna, 110 g polohrubej múky, 120 g Solamylu To je na citrónové rezy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, Zuzi. Myslela som si, že sa to dá tak,že len nahradím múku Solamylom, ale po prvýkrát radšej podľa osvedčeného receptu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som kedysi robila bábovku, čo som do nej dávala 4 vajcia a 4 sáčky zlatého klasu (120g), postup ako na obyč. bábovku, lenže mne sa to zdalo také prachové, tak som myslela, že to nie je dobrý recept, že som niečo zbabrala. Ale ľahučká bola, to je fakt.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ani ja nemám rada cesto, kde je len puding bez múky, ale to, čo som písala vyššie je fajn.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 140 g maizeny(solamyl), 1/2 balíčka kypriaceho prášku.
Postup: cukor a vajcia šľaháme nad parou do zhustnutia a zmes necháme za občasného premiešania vychladnúť. Potom pridáme maizenu a kypriaci prášok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, dievčatá!
Potrebovala by som recept na korpus, do ktorého sa pridáva škrob (Solamyl, Amylon,...). Cesto je také ľahučké a jemné. Poznáte ho niekto?
Ďakujem!