reklama

tofifé

Pridal/a katkaAMC dňa 10. 07. 2009 - 08:19 - Recepty katkaAMC
tofifé, Recepty na nepečené zákusky, katkaAMC

reklama

moje tofifé

Ingrediencie
300 gramov kryštálový cukor
270 millilitrov smotany na šľahanie 33%
125 gramov sezam
125 gramov maslo
1 čajová lyžička škorica
Postup

Sezamová griláž: (na tofife bez sezamu) V kastróli roztopíme cukor na karamel, zároveň v druhom kastróli zohrejeme smotanu k bodu varu. Do karamelu opatrne vlejeme horúcu smotanu (pozor, nepopálte sa!). Miešame na miernom ohni do rozpustenia karamelu. Kastról odložíme z ohňa a karamel necháme chvíľku chladnúť. Potom do karamelu vmiešame škoricu, maslo a sezam. Necháme dôkladne vychladnúť, najlepšie cez noc na (5-6C).

Doplňujúce poznámky

Toto je pôvodný recept, ktorý sa mal potom plniť do takých kornútikov, ktoré som si mala urobiť z tortových oplatiek. Tie sa mili krájať 4x6cm. No Bolo to malé, prplačka, málo sa tam toho nacpalo a mne tá hmota vytekala. Tak som vymyslala, na hrniec z vodou som položila mriežku, vykrojila som si z oplatiek koliesko. Bolo to tam asi 5 sekund, nacpala som to také do štamplíka a urobila som si mištičku. Opár sekund to bolo tvrdé, vybrala som ju stade a opakovala, cca 70 - 90x. Samozrejme po každé nové, xi, . . . Potom som zobrala griláž z chladničky, pomiešala a plnila košíčky. Z cukrárskej polevy ktorá je vo ferme koliesok, či vajíčok som si koliskom vykrojila menšie koliesko a nacapila na to. Ďalšie som, už robila bez sezamu a do niektorých som dala polovicu lieskovca. Celý sa mi tam nestal. skúšala som aj kraje namáčať v čokoláde, hned ako som vytvorila misku, ale po naplnení a položení čokoládového kolieska to tak pekne neukázalo. Ja som skladovala v chladničke, pre tuhšiu a výraznejšiu chuť. Prajem dobrú chuť! ;-)

Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

ja ma veľmi rada tofifé a tak ho vyskúšam na vianoce ak bude kedy

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama