riedky krém
Pozrite si aj
skús to s palmarinom najprv zmiešaj palmarin s cukrom a potom do toho pridávaj po troche plnku dúfam že som aspon trocha poradila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim krem ,len s vodou,davam palmarin,niekedy na pol heru,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím iba maslom a nie je s plnkou žiadny problém a krém je chutnejší
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
petina, toto sa mi stalo jedinýkrát, keď som krém spájala opačne: mixovala som mixérom puding a vmiešala rozmixované maslo. Odvtedy to robím tak, že rozmixujem maslo a po lyžiciach pridávam puding. Niekto mi vtedy poradil, že puding sám o sebe sa šľahať nesmie, lebo sa vraj "rozbije". Ale našla som spústu receptov, kde sa puding mixuje, takže neviem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ja by som povedala, že je to tým, že varíš puding s cukrom. Skús uvarit bez a cukor zamiešat až s maslom či herou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Petina, ja mam taku skusenost, ze ked robim nieco so zlatym klasom, nikdy to nie je take tuhe, ako ked urobis plnku s vanilkovym pudingom Dr, Oetker. Mozno Ti pomoze tento recept, mam ho odskusany 10000krat. Na pol litra mlieka 2 pudingy a 2 vanilky- to uvaris a potom premiesavas, aby sa ti neurobila kora, ja niekedy miesam aj slahacom a je super, aj rachlejsie vychladne. Popri tom si rozmiesam zmeknuty palmarin( alebo maslo alebo Heru, to je jedno) s praskovym cukrom- asi 3 polievkove lyzice( podla toho ci mas radsej sladsie alebo menej) a potom to vsetko spolu vyslaham slahacom, je super. Skusala som robit aj puding s vodou, ale mne to nechutilo, bolo to plane a aj nasi to odhalili. Vyskusaj a nech sa podari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá,chlapci vám (zákazníkom???) chutí plnka s Palmarínom / Herou?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne určite nie. Tie všelijaké tuky majú takú pachuť. Iné ako maslo nedávam. Aj to dobre zatuhne aj to dobre chutí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiež robím iba s maslom, s margarínmi plnky oveľa lepšie držia, ale podľa mňa je maslo chutnejšie. A všetci moji zákazníci chcú iba maslo...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tak isto puding robim len z mlieka a do plnky davam zasadne len maslo, ja osobne zacitim aj ked je maslo len z jednej tretiny nahradene Herou a uz sa mi to protivi...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj mne sa krém rozlieval, keď som dala cukor do pudingu. Teraz varím puding len samotný a doňho pridám heru a potom cukor. Ja to dávam ešte aj do teplého pudingu a nerozlieva sa to, ale na 3 dl mlieka a l zlatý klas môžeš kľudne pridať ešte pol alebo aj jednu celú heru a krém sa ti napraví, čo ti ostane môžeš odložiť, vydrží aj týždeň, alebo pridaj kakao a budeš mať kombináciu, nie je to také nožstvo, ktoré by sa nedalo použiť. A ke´d už je veľmi zle, pridávam jedno surové žĺtko, ale to len ke´d robím pre svoju rodinu a viem, že sa to hneď spotrebuje a keď mám domáce čerstvé vajcia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím takto a ešte som nikdy nemala problém.
250 ml mlieka,100g kr.cukru a 1 zlatý klas.Uvarím puding,vychladnutý ho rozmixujem aby bol hladký a primiešam 1 heru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne hera v kreme "smrdí",preto ju vôbec nepouživam,ani ziadnu heliu,pamelu,... ci co este existuje.NIEJE NAD MASLOVY KREM,čI UZ VANILKOVY ZáKLADNY,COKOLADOVY,ORECHOVY,KARAMELOVY NEHOVORIAC.
obcas,hlavne na kokosovú roládu pouzijem krem pol na pol- maslo - palmarín.Perfektny krem je laskonkovy-grilazovy,ale jednoznacne suhlasím s kolegynkami,ze maslo vedie.
Môj recept je : 1 liter vody,400g kryst.cukru,100g krem.prasku,1 vanilka na zasypanie hotového pudingu,2 PL suš.mlieka,900g masla.
Ak bol riedky ako píses,mohlo sa to stat teplejsím pudingom.....a potom to hera "nezvládne".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kremiesik, zaujal ma Tvoj recept, že varíš s vodou a pridávaš sušené mlieko... 2 lyžice mlieka na liter vody stačia? zaujalo ma to, lebo s vodou variť nechcem, ale mlieko prihára, takže je to asi lepšie riešenie... ozaj, cukor dávaš do vody a varíš spolu s krémovým práškom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano cukor varím s vodou,nechapem prečo tu baby pišu,ze kvôli cukru tečie krém..?!?!:..
A toho sus.mlieka davam naozaj na 1 l 2 kopcovité PL /plnotučné/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za radu, aj ja začnem takto robiť... tiež zaváram cukor do mlieka a netečie. Ale myslím si, že najskôr treba dobre vymiešať maslo a potom dávať uvarený krém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Maslo je maslo...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Vám všetkým za rady. Petina
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, chcem sa s vami poradiť. Neviem prečo ale už dva krát sa mi stalo, že krém do torty je dosť riedky a nestuhne ani do druhého dňa. Nedá sa s ním zdobiť a nepekne sa krája. Postupujem stále rovnako. Na 3 dcl mlieka dávam 1 zlatý klas, 1 žĺtko, cukor. Po vychladnutí zmixujem 1 Heru. Viete mi poradiť čo sa stalo? Možno výrobca zmenil Heru, pretože ani v lete som s tým nemala taký problém ako teraz. Prosím poradte mi v stredu zdobím. Ďakujem Petina