reklama

riedky krém

Petina , 01. 12. 2009 - 00:14

reklama

Ahojte, chcem sa s vami poradiť. Neviem prečo ale už dva krát sa mi stalo, že krém do torty je dosť riedky a nestuhne ani do druhého dňa. Nedá sa s ním zdobiť a nepekne sa krája. Postupujem stále rovnako. Na 3 dcl mlieka dávam 1 zlatý klas, 1 žĺtko, cukor. Po vychladnutí zmixujem 1 Heru. Viete mi poradiť čo sa stalo? Možno výrobca zmenil Heru, pretože ani v lete som s tým nemala taký problém ako teraz. Prosím poradte mi v stredu zdobím. Ďakujem Petina

Pozrite si aj


reklama


reklama

skús to s palmarinom najprv zmiešaj palmarin s cukrom a potom do toho pridávaj po troche plnku dúfam že som aspon trocha poradilaVáľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

sona7, Ut, 01. 12. 2009 - 08:07

ja robim krem ,len s vodou,davam palmarin,niekedy na pol heru,

Betuli, Ut, 01. 12. 2009 - 08:42

ja robím iba maslom a nie je s plnkou žiadny problém a krém je chutnejší Mrkám

petina, toto sa mi stalo jedinýkrát, keď som krém spájala opačne: mixovala som mixérom puding a vmiešala rozmixované maslo. Odvtedy to robím tak, že rozmixujem maslo a po lyžiciach pridávam puding. Niekto mi vtedy poradil, že puding sám o sebe sa šľahať nesmie, lebo sa vraj "rozbije". Ale našla som spústu receptov, kde sa puding mixuje, takže neviem...

silviar, Ut, 01. 12. 2009 - 09:08

A ja by som povedala, že je to tým, že varíš puding s cukrom. Skús uvarit bez a cukor zamiešat až s maslom či herou.

milenka, Ut, 01. 12. 2009 - 10:44

Ahoj Petina, ja mam taku skusenost, ze ked robim nieco so zlatym klasom, nikdy to nie je take tuhe, ako ked urobis plnku s vanilkovym pudingom Dr, Oetker. Mozno Ti pomoze tento recept, mam ho odskusany 10000krat. Na pol litra mlieka 2 pudingy a 2 vanilky- to uvaris a potom premiesavas, aby sa ti neurobila kora, ja niekedy miesam aj slahacom a je super, aj rachlejsie vychladne. Popri tom si rozmiesam zmeknuty palmarin( alebo maslo alebo Heru, to je jedno) s praskovym cukrom- asi 3 polievkove lyzice( podla toho ci mas radsej sladsie alebo menej) a potom to vsetko spolu vyslaham slahacom, je super. Skusala som robit aj puding s vodou, ale mne to nechutilo, bolo to plane a aj nasi to odhalili. Vyskusaj a nech sa podariVyplazený jazyk Mrkám Mrkám Mrkám

Dievčatá,chlapci vám (zákazníkom???) chutí plnka s Palmarínom / Herou?Prekvapenie Hambím sa

Betuli, Ut, 01. 12. 2009 - 11:12

Mne určite nie. Tie všelijaké tuky majú takú pachuť. Iné ako maslo nedávam. Aj to dobre zatuhne aj to dobre chutí

kjanka, Ut, 01. 12. 2009 - 14:53

Tiež robím iba s maslom, s margarínmi plnky oveľa lepšie držia, ale podľa mňa je maslo chutnejšie. A všetci moji zákazníci chcú iba maslo...

ja tak isto puding robim len z mlieka a do plnky davam zasadne len maslo, ja osobne zacitim aj ked je maslo len z jednej tretiny nahradene Herou a uz sa mi to protivi...
Kvietok Slnko Kvietok

Sigetka, Ut, 01. 12. 2009 - 11:04

Aj mne sa krém rozlieval, keď som dala cukor do pudingu. Teraz varím puding len samotný a doňho pridám heru a potom cukor. Ja to dávam ešte aj do teplého pudingu a nerozlieva sa to, ale na 3 dl mlieka a l zlatý klas môžeš kľudne pridať ešte pol alebo aj jednu celú heru a krém sa ti napraví, čo ti ostane môžeš odložiť, vydrží aj týždeň, alebo pridaj kakao a budeš mať kombináciu, nie je to také nožstvo, ktoré by sa nedalo použiť. A ke´d už je veľmi zle, pridávam jedno surové žĺtko, ale to len ke´d robím pre svoju rodinu a viem, že sa to hneď spotrebuje a keď mám domáce čerstvé vajcia.

veva, Ut, 01. 12. 2009 - 12:08

ja robím takto a ešte som nikdy nemala problém.
250 ml mlieka,100g kr.cukru a 1 zlatý klas.Uvarím puding,vychladnutý ho rozmixujem aby bol hladký a primiešam 1 heru

mne hera v kreme "smrdí",preto ju vôbec nepouživam,ani ziadnu heliu,pamelu,... ci co este existuje.NIEJE NAD MASLOVY KREM,čI UZ VANILKOVY ZáKLADNY,COKOLADOVY,ORECHOVY,KARAMELOVY NEHOVORIAC.
obcas,hlavne na kokosovú roládu pouzijem krem pol na pol- maslo - palmarín.Perfektny krem je laskonkovy-grilazovy,ale jednoznacne suhlasím s kolegynkami,ze maslo vedie.
Môj recept je : 1 liter vody,400g kryst.cukru,100g krem.prasku,1 vanilka na zasypanie hotového pudingu,2 PL suš.mlieka,900g masla.
Ak bol riedky ako píses,mohlo sa to stat teplejsím pudingom.....a potom to hera "nezvládne".

kjanka, Ut, 01. 12. 2009 - 20:40

kremiesik, zaujal ma Tvoj recept, že varíš s vodou a pridávaš sušené mlieko... 2 lyžice mlieka na liter vody stačia? zaujalo ma to, lebo s vodou variť nechcem, ale mlieko prihára, takže je to asi lepšie riešenie... ozaj, cukor dávaš do vody a varíš spolu s krémovým práškom?

Ano cukor varím s vodou,nechapem prečo tu baby pišu,ze kvôli cukru tečie krém..?!?!:..
A toho sus.mlieka davam naozaj na 1 l 2 kopcovité PL /plnotučné/Úsmev

kjanka, Ut, 01. 12. 2009 - 23:13

Ďakujem za radu, aj ja začnem takto robiť... tiež zaváram cukor do mlieka a netečie. Ale myslím si, že najskôr treba dobre vymiešať maslo a potom dávať uvarený krém.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama