reklama

Prosím o radu...-kremrole


reklama

Kvietok Vie mi niekto poradiť,prečo mi kremrole plnené bielkovým snehom,šľahaným nad parou,na druhý deň robia na tácke mokrý pásik?Ten istý problém mám aj s krémešom.Krém drží,je dobrý,ale na druhý deň spodné cesto aj tu,to isté,ako kremrole.
.Na krémeš robím krém 1l vody,3 zlaté klasy,9 bielkov a 300g cukru,alebo mi niečo do toho receptu chýba? Prosím, vie mi niekto napísať správny postup,prípadne aj recept?TortaĎakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj, myslím si, že asi máš v bielkoch málo cukru, alebo nie sú dostatočne vyšľahané.Ja robievam takto: 30 dkg kryšt.cukru a 1 dcl vody za občasného miešania privediem do varu a varím asi 21/2-3 minúty,potom rýchlo na tuho vyšľahám 4 bielka so 7 dkg kryšt.cukru /nie nad parou/ a horúci tekutý cukor za stáleho šľahnia pridávam do snehu a ešte sa mi nestalo,že by stiekol. K tým krémešom,ja robím puding z 1l mlieka,tiež dávam 3 Zlaté klasy,4 pol.lyžice kryšt.cukru a 2 vanilky,2-3 žĺtka a pridávam sneh z 2-3 bielkov, do ktorých zašľahám 3 pol.lyžice cukru. Tiež držia.Snáď som pomohla.Nech sa darí Zdenka

charmed, Pi, 25. 06. 2010 - 20:44

Ahoj Zdenka,trochu som to upravila,on ten sneh v kremrolách netečie,on drží,veď dávam 70g cukru na 1bielok a aj dosť dlho to šľahám nad parou a ešte to miešam aj do vychladnutia.Len na druhý deň sa s tým niečo deje,sneh v trubičke je,ale aj to tečie.
A na krémeš: vyšľaháť bielky s cukrom,z vody,zlatých klasov a van.cuk. uvariť hustý puding a naliať horúce do bielkov,dobre prešľahať a natrieť na upečené cesto. Aj tento krém je dobrý,aj dobre drží,ale na druhý deň to isté ako tie kremrole.Dúfam,že sa to dá pochopiť,ako som to napísala.Torta

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama