Prosím o radu...-kremrole
Pozrite si aj
Ahoj, myslím si, že asi máš v bielkoch málo cukru, alebo nie sú dostatočne vyšľahané.Ja robievam takto: 30 dkg kryšt.cukru a 1 dcl vody za občasného miešania privediem do varu a varím asi 21/2-3 minúty,potom rýchlo na tuho vyšľahám 4 bielka so 7 dkg kryšt.cukru /nie nad parou/ a horúci tekutý cukor za stáleho šľahnia pridávam do snehu a ešte sa mi nestalo,že by stiekol. K tým krémešom,ja robím puding z 1l mlieka,tiež dávam 3 Zlaté klasy,4 pol.lyžice kryšt.cukru a 2 vanilky,2-3 žĺtka a pridávam sneh z 2-3 bielkov, do ktorých zašľahám 3 pol.lyžice cukru. Tiež držia.Snáď som pomohla.Nech sa darí Zdenka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Zdenka,trochu som to upravila,on ten sneh v kremrolách netečie,on drží,veď dávam 70g cukru na 1bielok a aj dosť dlho to šľahám nad parou a ešte to miešam aj do vychladnutia.Len na druhý deň sa s tým niečo deje,sneh v trubičke je,ale aj to tečie.
A na krémeš: vyšľaháť bielky s cukrom,z vody,zlatých klasov a van.cuk. uvariť hustý puding a naliať horúce do bielkov,dobre prešľahať a natrieť na upečené cesto. Aj tento krém je dobrý,aj dobre drží,ale na druhý deň to isté ako tie kremrole.Dúfam,že sa to dá pochopiť,ako som to napísala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
.Na krémeš robím krém 1l vody,3 zlaté klasy,9 bielkov a 300g cukru,alebo mi niečo do toho receptu chýba? Prosím, vie mi niekto napísať správny postup,prípadne aj recept?