reklama

prosba


reklama

ahojte dievčatá :viete mi poradit ako sa pohubuje cena za 1kg torty? možete len tak orientačne

Pozrite si aj


reklama


reklama

adika, Po, 26. 05. 2008 - 19:53

Miska neviem ci ti niekto da aj nejaku odpoved ,si myslim ze si to kazda drzi pod ,,pokrievkou"Váľam sa od smiechu po podlahe Chichocem sa ,ale ja ti poviem ze asi okruhla torta o rozmerov nejakych 32/14cm potiahnuta K2 stoji u mna od 650-800 sk zalezi na kreme ,pretoze ja robim krem na poziadavku.Ak som ti pomohla som rada ani ja som nevedela kolko je hodne pytat za tortu a tak som si pridala tolko aby som bola spokojna aj ja aj zakaznik,casom mozno pojde cena horeHambím sa Úsmev Chichocem sa no ale ty si si patala na 1kg ,to neviem ,taka ako ti pisem ma zhruba 3 kg.

JankaT, Po, 26. 05. 2008 - 21:25

...ono sa tu veľmi ťažko určuje podľa tvaru, alebo rozmerov, keďže stačí použiť inú plnku, alebo iný poťah a už je cena iná. Takže ja rátam cenu matriálu a potom koľko vyjde matriál, toľko aj robota (klasiká remeselná mieraChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa )...

Ďakujem ti adika .ja neviem načo sa tým tajiť však každá má to svoje a neni sa čoho báť , každá vie niečo iné . ja večšinou poťahujem marcipánom. mám marcipánových zákazníkov. Adika ďakujem ti za čas ktorý si mi venovala odpoveďou pomohla si mi .Objímam Objímam Objímam Slnko Slnko

Janka ďakujem aj tebe za odpoveď a radu ale ked si niekto chce suroviny doniesť tak potom čo stojí robota?Objímam Objímam (brokenheart) (brokenheart) (brokenheart)

ja so vám priznám že čo som robila tortu na príjimanie tak mala 3,5kg a vypítala som si 1500sk bola jahodová ,potiahnutá marcipánom a celé marcipanové detaile a výzdoba treba sa na nu pozret mám ju tu v obsahu "cirkovné sviatky"""" pítam sa preto či to neni vela.(brokenheart) (brokenheart) (brokenheart) (brokenheart) (brokenheart)

No ja som pozerala tu tvoju tortu a mne sa zda 1500sk moc,alebo ja som taka lacna.

wierocka nebuď labuť a pítaj lebo ide euro a neoplatí sa ti piecťChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa ja viem že sa to nedá chceme výst každemu v ústretý ale potom sme robotky na výrobu sladkých potešení . hlavne mna sere že nejsme ani tými zákazníkmi ohodnotené len chcú čo najlacnejšie a hlavne pekné a ked im ukážem album s tortami nech si vyberú tak sa im to zdá moc ale nakoniec domáce je domáce sme slobodná zem a každý sa rozhoduje sám nikoho nenútim Objímam Objímam Objímam

No ved ano,ale ja len zacinam a nemam tolko zakaznikov. Nemozem moc pytat,lebo ti vravim tu by to ludia chceli za par korun ja viem ,ze na tej torte je K2nktora je draha,maslo,a vsetko ostatne,lenze ludia su taky blbi ze si myslia,ze clovek na tom zaraba neviem ake peniaze. Pritom je to par korun.Ak sa pozres na moje posledne narodeninove co boli s oplatkou a marcipanom take velke tak za tie sa im zdalo 1000sk moc.

JankaT, Po, 26. 05. 2008 - 22:56

...no neviem, tá torta je veľká, takže by to aj mohlo vyjsť...

No ved je aj ja take velke robim.No ale ked ti tolko daju tak preco nie. Ved zalezi na zakaznikoch ci im sa nezda moc ak nie tak je to v poriadku.

Ja keby som tolko pytala asi neupeciem ani jednu u nas su taky ludia.Ale pokial mozes tak si pytaj.Ved my co pecieme vieme co je s tym roboty.

Bohus_L, Ut, 27. 05. 2008 - 07:27

Dievčatá ja mám podobnú skúsenosť, zo začiatku to bola čistá charita. Ale raz som si povedal dosť. Kopec stráveného času a nič za to.
Posurfoval som po nete obehol som miestne cukrárne a zistil si ceny. To by ste valili oči. Na jednej internetovej dokonca 600-700Sk/kg-aj keď to boli svadobné.
Oceňujem teda dvomi spôsobmi. Porátam si cenu materiálu+energií=náklady a za robotu učtujem dvojnásobok hodnoty nákladov. Po čase som prišiel na to, že to vychádza tak 250-300Sk/kg. Takže taká bežná okrúhla 3kg torta s jednoduchým zdobením vyjde 800-900Sk. Pokiaľ si prajú extra zdobenie-marcipánová kytička s kvietkami na drátik tak upozorním na prirážku cca 200Sk.
Ako som zaviedol takéto ceny nikto sa mi zatiaľ nesťažoval. Ľudia sa pravidelne vracajú jednej pani som nedávno robil za pol roka robil 4torty.

Ahoj Bohuško . máš uplne pravdu a to ver že som oči valila lebo len ked si predstavíš že niekomu spravíš 3kg tortu a vypitáš 2000sk tak klobúk dole ale je to jejich šikovnost. ja teraz idem robit tortu zo šulinkom marcipánovým a povedala som si že len zanho si vypítam 300sk chcú ho aj plnit likerom tak by som bola blbá keby som to nechala len tak .ked máš svoju klientelu tak sa nebojte ona od vás neodíde ked je svami spokojná.ja robím na dedine a ceny válam jedna radost dokonca mám aj Bratislavských zákaznikov a vobec im nevadí že je to 60km od ních dojdu a su spokojný a to ma teší. """TAKŽE NEBOJTE SA SI VYPÍTAŤ ONI DOJDU NA TO ŽE PLATIA ZA KVALITU A NIE ZA KVANTITU.Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Edka, Ut, 27. 05. 2008 - 07:50

Máte všetci pravdu . Ja zatiaľ pečiem len pre rodinu . Mala by som zákazníkov , veľa ľuďom sa páči moja práca ale nevedia oceniť tú námahu a že všetko ja také drahé.

Edka a potom ked príde euro čo budú robit ked teraz nie sú schopní zaplatit za peknú prácu. potom tu tortu si už nedovolia ked teraz ju chcu skoro zadarmo.Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Icka, Ut, 27. 05. 2008 - 08:39

Veru máte pravdu, že každý by si dal rád napiecť, ale často nevedia oceniť čo je s tým práce. Tiež som začínala s pečením typu charita, ale odtiaľ potiaľ. Teraz cena záleží od toho či je to veľmi dobrý známy, ale niekot cudzí. Ja vychádzam z cien toriet tu v okolí, v cukrárni stojí cca kg torty obliatej čokoládov 200 Sk, nakoľko ja robím marcipánom tak dávam 250 Sk/kg torty. Veľa ľudí chce plnku do torty s čerstvým maslom a na takú trojposchodovú to je už iná cena a ešte to obtiahnuť marcipáom. Ale zvykli si, a mám aj takých, ktorým keď poviem cenu tak nechajú aj viac, to sú takí, ktorí to vedia oceniť. Niekedy pečiem aj tak, že materiál si ľudia donesujú a ja pýtam len za robotu, keď si to kupujú, tak aspoň vidia, ako je to nákladové len ten materiál. A hlavne je tu podstatné aj to, že je to poctivá domáca torta. Ja mám väčšinou ľudí, ktorým cena nevadí, pečiem aj do Bratislavy aj Rakúska je to od nás aj cez 300 km, ale prídu si dať upiecť lebo sú spokojní. Mňa vždy poteší keď sa ľudia vrátia.

Teda ja ziram. Asi aj ja prestanem s charitou.Ved 1000sk za taku velku tortu ktora ma hadam aj 6-7 kg je potiahnuta marcipanom a este ktomu aj jedla oplatka tak to som fakt charita.Ja tiez peciem jednej kocke uz 5 tortu behom dvoch mesiacov a vsetko su to tie velke torty. Pochvaluje si ,ale za tu cenu by som aj ja chvalila. Teraz jej ideem robit zenu na posteli aj tu som ju videla tak kolko mam pytat.Je to taka velka torta.Cela s marcipanu +periny+jedna marcipanova zena.Poradte kocky aj ty Bohus.A este jej idem robit na primanie kriz tiez zdobenie iba marcipan aj ten som tu videla.

Bohus_L, Ut, 27. 05. 2008 - 13:10

wierocka môžem ti poradiť len to čo robím ja. zrátam si poctivo náklady a za robotu si účtujem dvojnásobok nákladov. Ak by sa ti to videlo veľa môžeš vždy dať zľavu.Úsmev

DAKUJEM asi to tak musim zacat aj ja pocitat.No len asi to bude s tou zlavou,lebo to co tu pisete mi tu na dedine neda nik. Este raz dakujem.

Ahoj, ja sa tiez kludn evyjadrim, nerobim ziadne tajomstva okolo ceny, asi ale najma preto, ze obvykl estracam ja a zakaznik je spokojny :))Som amater nadsenec a cenotvorba bola pre mna velmi tazka, najma ked som zacinala a nevedela som si predstavit kolko materialu ci casu zhltne torta, aku som este nerobila, takze sa mi bezne stavalo, ze po spocitani vsetkych nakladov som zistila, ze som mala zisk 60Sk za 11 hodin prace napriklad :( Ale clovek sa uci a vyvija....ja osobn epytam inak za obycajnu torticku, inak za 3D, nakolko to j eozaj praca na dve noci.Materialove naklady mavam dost velke, nepouzivam tuky, len maslo a tak podobne, jednoducho by som nepokazila tortu nejakymi lacnymi nahradami len aby bola lacnejsia. Viem, ze este stale som v nizsej cenovej hladine, najma ked s aporovnam s cukrarnami a to nehovorim o tych umelohmotnych chutiach na tortach od nich :( Ale uz ma tiez stalejsich zakaznikov, ktori sa pravideln evracaju a pochvalia a mam z toho radost. Konkretne priklady za toho nahaca na poduske co mam v galerke som si vypytala 1000sk, vazil cez tri kila a brala som to tak, z eciastocn eje to uz 3D, plnena bol apravym parizakom a dzemom riedenim s rumom, cize trufam si povedat ze aj chutovo bola fajn. Robila som uz aj 7kilovu tortu, cenu som nechala viacmenej na zakaznicku kedze to bola priatelka a dala mi 2500Sk. za tu poschodovu cervenu som pytala 950Sk, za poschodovu s macinkom pooh som prvy raz vzala 750, al eto bol tie zpriestrel, teraz pytam 1100Sk. tak snad som pomohla

No este dopisem dodatok - ono clovek, ktory si objedna tortu je obvykle clovek, ktory nepecie doma, cize nema prehlad celkom o spotrebe materialu ci pracnosti, preto su ludia obcas sokovani cenou, ale to odporucam len raz si to doma skusit :)) A tiez dufam, ze casom ludia pochopia, z ehlavny rozdiel medzi domacou tortickou a tou z cukrarne je v jej chuti a nie v tom, ze by domaca mala byt o polovicku lacnejsia...Bohus, j epravda co pises o tych desnych cenach, len dodavam ze v cukrarni s avsetky ozdobky na torte este zvlast uctuju, to znamena napriklad 15sk za kazdu jednu marcipanovu ruzicku....

Icka, Ut, 27. 05. 2008 - 12:48

Presne tak, kto nepečie nevie koľko to dá námahy. Napr. ja som piekla kabelku a robila som doplnky k nej (rúž, náhrdelník, šminky atď) len toto trvalo dcére pol dňa. Ja mám takú skúsenosť, že mnohé cukrárne ani neurobia tortu na želanie, len to čo majú v katalógu, takže nehrozí lopta, traktor a podobné veci, to by museli premýšlať ako to urobiť a venovať tomu čas, no to by potom nezarobili. Ja nerátam extra cenu ružičiek, lebo to by bolo veľa. No ak by som šla podľa cien začo sa ružicky predávajú v obchode, a to sú len také úbohé s pár lupienkami, pri veľkých tortách by len cena ružičiek bola 500 Sk. Na niektoré svadobné torty dávam aj 36 ruží.

fani, Ut, 27. 05. 2008 - 16:16

Milé dievčence. Problém s cenami je aktuálny aj u mňa. Pretože do cukrární som nechodievala dlho som si myslela, že pečiem "draho" Za 3 kg tortu som zobrala 500-800 sk. Podľa toho, ako bola vyzdobená a čím bola plnená. Ale už si to nemyslím. Keď som videla cenu marcipánových ozdôb v obchode, skoro som odpadla.Prekvapenie

ahojte dievčence. chcem sa vám poďakovat že ste reagovali na moju tému lebo každá z nás vie že nikdy s toho ani jedna nezbohatneme a robíme to preto lebo nás to baví .som toho názoru že si treba zapítať, jak to vy same si viete vašu robotu ohodnotiť a netreba sa nebáť lebo je smutné ked si prepočítame že zarobíme len 60 sk ako to píše Zdenka.to nemáme ani na slanú vodu . ja trebars pečiem po nociach lebo moje najmenšie dietatko mi to cez den nedovolí musí byť stredom bodom pozornosti však sa mu ani nečudujem veď má len 9 mesiacov tak som taká nočná múra.Smútok Smútok Smútok Smútok (brokenheart) (brokenheart) (brokenheart)

ketrin, Ut, 27. 05. 2008 - 17:40

no konečne niekto začal túto tému..teraz vidím, že aj ja som ešte stále charita, ale už viem, koľko času ma čo stojí..poviem cenu a ked sa niekomu nepáči, nech ide inde..ved ja tiež nie som profesionálna cukrárka a mám svoju robotu....mne teraz vychádza kilo torty asi na 180 Sk..a to robím šľahačkovo čokoládový krém väčšinou, žiadne maslo.. A investovala som 5 tisíc do pomôcok a farieb..takže už aj ja pýtam teraz viac asi tých 200 - 250 za kg a nebudem sa hanbiť...ďakujem vám všetkým, že ste mi pomohli prekonať moju dilemuMrkám Tlieskam a ešte poviem, že ani ja sa neodvážim nahradiť niečo zo surovín menej kvalitným..pečiem všetko, ako by pre seba..ako najlepšie viem a pri zdobení niekedy vystojím aj 8 hodím...koľko je priemerná mzda na hodinu? 50 sk? to by sme mali 400 sk za robotu + energia + suroviny....koľko dnes stojí hodina práce remesleníkov? Murári...stolári a iný..kadernička?nakoniec zisťujem, že tí, čo idú pod cenu škodia iným, ale aj sebe....

Aja, Ut, 27. 05. 2008 - 19:03

no dievcata tak to čumim na tie vaše riadky a naberam odvahu ja som len taky zaciatocnik a začinam investovať do pomocok lebo sa mi všetko strašne pači Ja pečiem len sebe a rodine pretože ked som piekla asi 2x znamym tak som ešte prerobila ani tych 60sk zisku som nemala čo ste tu pisali vy material mi priniesli ale kopec veci chybalo esncie ,farby ,perličky a este vselico ine a za velku tortu marcipanovu sa im videlo 200 sk za robotu +energie +to čo som dodala vela tak som si povedala ze kašlem na to a radsej nepečiem a za velku tablu zakuskov aj zvlašť po jednom zdobenych 700sk bez materialu lebo ten mi nedali tiež bolo vraj vela tak to možem kaslať a pečiem len sebe, lebo každy tu by chcel ale zadarmo

Icka, Ut, 27. 05. 2008 - 19:21

Som rada, že nie som jediná, s týmto problémom. Dievčatá ono to nie je len v upečení, ale my si sami musíme aj riady umyť a poupratovať kuchyňu, takže okrem ceny práce by sme si mali prirátať za upratovanie, k tomu mám už štvrtú rúru a piaty mixér. Aja ja som tiež pekávala aj zákusky, ale už nepečiem, torty ma viac bavia, ja sa snažím robiť každú tortu inú. S koláčmi je veľa práce, keď si spomeniem ako som vypekala na svadby, to bolo často aj 700 ks koláčov a v lete, to sa dalo robiť jedine v noci, také boli horúčavy, tak som to nechala, veď nech si napečenú alebo kúpia v cukrárni.

adika, St, 28. 05. 2008 - 10:22

Ja som naposledy piekla na velku noc na zakazku zakusky ,dala som jednotnu cenu 6sk a to bolo len tak tak upiect a to som mala domace orechy!nakoniec som pocuvala take nazory ze nabuduce uz nechcu tie suche co tam boli,tak som povedala ze dost ,ja som piekla dva tyzdne ,za smiesnu sumu aj ked vecsinu som piekla pre rodinu,rodina nerodina ja nebudem doplacat ani robit charytu a po tom co tu citam idem s cenou hore aj ja!dakujem za povzbudive radyZlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce .

ja som napríklad robila toho vláčika, mal 7 kg. pýtala som za neho 750 Sk. riadne som sa natrápila s obaľovaním. aj za tú barbie som popýtala 700 Sk a to bola celá ovocná. keď som ale nedávno mala robiť tortu, takú asi 4 kg (skryté číslo) a povedal som priebežne asi 500 Sk, tak sa na to vybodliSmútok . teraz idem robiť autíčko (dúfam, že vyjde, lebo bude moje prvé) a vypýtala som si tak 600 Sk, ale ešte uvidím. neviem aká bude veľká a bude plnená tým jogurtovo-smotanovým krémom, je dosť nákladný..., takže keď si všetko zrátam (materiál+náklady+robota), tak budem najskôr stratováPlačem

Dobrý večer. Ja Vás úplne chápem. Ja som spravila 6kg motýľa a len nákup ma vyšiel na 750 Sk a bála som sa pýtať 1000 sk, tak som zapýtala 900 sk s tým, že ráno som šla spať o piatej a na ôsmu do práce, pretože mi vedúci nedali dovolenku.
...s pozdravom Stanka.

No Kamilka tak to ozaj mas charytne centrum sak to mas len za material.Alebo to pises cenu len za robotu?

JankaM, Št, 29. 05. 2008 - 11:44

Čítam tieto Vaše riadky a vo všetkých sa vidím ja sama. Drahá energia, materiál, kopec roboty a riadu a keď niekomu poviete cenu, tak si myslí, že chcete na tom zarobiť majetok! Stále som hovorila, že veď je to moje hobby a keď je o moje torty záujem tak prečo by som to nerobila, ale po nejako čase som tiež musela prehodnotiť túto myšlienku. Pečiem presne ako vy, všetko z poctivých materiálov a to sa fakt nedá, takže som to pomaly vzdala, pečiem iba pre rodinu, príp. nejakých známych, no a samozrejme keď ideme na nejakú oslavu, ale predávať zákazníkom už nebudem.
Ale Vám všetkým ostatným želám, veľa spokojných zákazníkov a posielajte svoje dielka, ktorými sa stále inšpirujem a vždy mi otvorenie tejto stránky zlepší náladu.Kvietok Kvietok

adika, Št, 29. 05. 2008 - 21:43

dievcata asi pred dvoma hodinami som bola v jednej vobec nie vychytenej cukrarni,ocistom som sa opytala ze kolko stoji u nich torta srdiecka tak mi hned cukrarka povedala ze mala 1 kg_mova stoji 250 a 2,5kg 550sk ,a este k tomu sa priplaca za zdobenie ,lebo to su len natrete kremom alebo cokoladou.Hned nato nas pocula majitelka a chcela sa pochvalit ,tak ma zavolala nech sa idem pozret na jednu tortu co prave robia jej ,,sikovne"cukrarky/medzi recou dievcence nebolo to ktovie co bola sice az 4 poschodova ale marcipan upatlany a zlty a zdobena len kremom aj to bol zrazeny /samozrejme zo slusnosti som ich pochvalilaChichocem sa ,a na otazku kolko bude stat mi povedala ze 3000sk.tak babenky moje od dnes ziadne charity,pekne si kazda len zapytajme,a nebojme sa !!!Hambím sa A inak ak oni za taku nadheru"pytaju tolke peniaze tak tie vase prekrasne torty by si uz asi mohol dovolit len prezidentSlnko .

adik71, Št, 29. 05. 2008 - 23:06

Adika,ten koniec je výstižný až až.Ja sa tiež bojím povedať koľko chcem za tortu,tak radšej poviem menej.Raz som robila 10kg-vú a za robotu som si vypýtala s malou dušičkou 300sk.Človek sa pri tom narobí ako kôň,minie kopu času,ani tým deťom sa nemôžem venovať,len ich okrikujem,aby mi nič nechytali a hlavne nejedli.Smútok .Len ešte stále nemám odvahu si pýtať viac,ale asi to budem musieť začať robiť.Tiež som si nakúpila nejaké veci na zdobenie/v igelitke toho bolo trošku a 4000sk nebolo/.Neviem kedy sa mi náklady vrátia.Vyplazený jazyk .A som rada,že sa táto téma otvorilaTlieskam .

ja si chcem tiež niečo kúpiť, ale je mi ľúto dať toľké peniaze a vlastne by sa mi vôbec nevrátili náklady na ne.
tiež sa málo venujem synovi, keď robím torty. je mi to strašne ľúto, ale čo už. mňa baví piecť a chcem sa stále zdokonaľovať, tak som niekedy aj vďačná, že objednávku.
tiež som si pozerala na nete cukrárne v našom meste a normálne hrôza. keby som bola vyučená cukrárka ako ony tak by som sa hanbila robiť také torty. a ten majiteľ... ako také niečo môže prezentovať na internete...

lydia, Pi, 30. 05. 2008 - 07:14

Kočky ani som nevedela, aké sme rovnaké, ja napr.za 3 poshodovú beriem 950 Sk, kniha 600 Sk,sucý koláč 5.50 Sk, krémový 6.50 Sk . Deti mi nadávajú že som tiež charita a nevážim si zdravie,Zlomené srdce nebudem písať aká bývam narobená to ste isto všetky. Preto chcem upraviť cenu ( len nemám odvahu Plačem ) snáď pri prepočte od januára Mrkám Pohoda a už skončí obdobie že kamarátka donesie tovar, ja upečiem prinesie šampanské, posedíme zlikvidujeme a obchod je uzatvorený Chichocem sa Veľký úsmev Krásny deň a nech sa darí, nuž čo narobíme keď nás to bavíÚsmev

adika, Ut, 03. 06. 2008 - 08:21

Tak ako dievcata polepsili ste sa za posledny tyzden s upravov cien??Mrkám

KatkaRF, Ut, 03. 06. 2008 - 08:46

Ahojte dievcata, ja mam tiez odjakziva najvacsi problem s cenou. Znama mi robi na Harmincovej v BA (cukrárske pomocky)oni tam aj pecu priamo do predajne, tak jej som sa pytala, ako pocitaju cenu torty, nech mam nejaky vychodiskovy bod. Povedala, ze 1kg torty zakladnym vanilkovym kremom 200,-Sk, ak je krem cokoladovy, alebo bananovy... atd. tak priplatok; + marcipan + cokolada + ozdoby. Oni napr. za jednu ruzu (aj ked je pucik) pytaju 17,50.
Uz robotu, alebo energiu nezarataju zvlast.

KatkaRF, Ut, 03. 06. 2008 - 17:40

za napr. 3-kilovu im to vyjde na cca. 900,- Sk. Plnka bola vanilkova, do ktorej nasekali jeden ananásovy kompot, bola potiahnuta s K2 a bolo tam 5 ruzi a zopar listockov. Ale cele zdobenie im trvalo asi 3 minuty, vsetko tam "nakydali" a bolo!!! (to som videla na vlastne oci!)a vobec nerobili ani z toho problem, ked lupienky, alebo listocky boli odlomene... ked zoberiem, ze nam to zdobenie trva aj niekolko hodin... a ludia to predsa kupovali!

Irma, Ut, 03. 06. 2008 - 15:40

Úsmev No toto je pre mňa roky veľmi citlivá téma. Začlo sa to zhruba pred 15-timi rokmi, že upeč také dobré a pekné aj pre nás... konečnú cenu som sa bála vypýtať (tak som vždy povedala s malou dušou ešte menej). Muž aj deti mi neskoršie otvárali oči, že okrem nákladou si koľko času venovala tej ktorej torte alebo zákuskom? A známy a ich známy len chodili, že upeč , tvoje sú atď..., nevieme vianoce, veľkú noc bez nich predstaviť a do toho sa dostali i ľudia čo "plávali" v peniazoch. Dosť! Pred dvoma rokmi som radikálne preriedila klientelu. Pod cenu nerobím! Aj keď si stále myslím a aj to každému hovorím, že si pri tom len cibrím zručnosť a občas sa potrebujem vyšantiť. To ako torta či zákusok vyzerá vidia ale mne mnohí cudzí volajú, že sme jedli to a to a veľmi im chutilo. Pamätajú si chuť. To som velmi rada ale deň má len 24 hodín a ja mám ešte kopec iných povinností a zaujmov. Nie som otrokyňa. Už teraz nie! Takže ako Bohuš napísal a ja rozložím na dielčie časti 1) nakupiť material, 2)pripraviť všetko na upečenie, 3) upiecť, 4)krémy urobiť, ostatná náplň, 5)urobiť tortu, zákusky, 6)obliať, obtiahnúť, dozdobiť, 7)tácky, podložky, obaly mať pripravené, 8)umývať riad priebežne, 9)náklady - voda, elektrika, plyn, 10)všetky pomôcky na pečenie a zdobenie(plechy, zdobiace pomôcky atď... to všetko sú investície). Suma sumárum ????? Vždy to je pod cenu. U mňa je to o dobrom pocite. Že aj toto viem a dokážem, lebo poznám dosť "báb" čo sa ani nesnažia uvariť doma jedlo, nieto ešte niečo upiecť. Preto všetkým V Á M Prekvapenie patrí môj obdiv čo všetko sa snažíte dokázať svojimi výtvormi a nie je nás málo! Ďakujem hlavne Kamilke za túto jej stránku, že ju vytvorila a všetkým čo svojimi cennými radami nezištne pomáhajú aj keď sa vôbec nepoznáme. Za tú krátku dobu čo som túto stránku za pomoci detí spoznala, som sa viac cenných informacií dozvedela ako z knižnice čo si roky budujem (kuchárske knihy, videokazety, DVD nosiče aj časopisy a to v niekoľkých jazykoch). Tortičkárky a tortičkári s nami je svet lepší, chutnejší a sladkejší (aj keď nie vždy, sú aj slané maškrty čo je mojou jednou "doménou", obložené misy, torty a iné výtvory).(brokenheart) Slnko Torta (brokenheart)

adika, Ut, 03. 06. 2008 - 17:39

Zienky ja si myslim , ze keby sme si dali niekde zraz,tak by sme sa mali o com debatit aj 24 hodin ,a to by sme si vsetko ani nevyrozpravali,ja som tiez velmi rada ze existuje tato stranka ,mne velmi pomohlaZlomené srdce

fani, Ut, 03. 06. 2008 - 18:56

Adika, hovoríš mi z duše. Aj ja som závislák od tejto stránky Chichocem sa Chichocem sa Chichocem saVeľmi si cením, že si navzájom radíme, a že si skúsenosti nezištne podávame ďalej. Toto zatiaľ platí jednostranne iba od vás ku mne, ale verím,že aj ja raz poradím niekomu.. Veľmi ste mi pomohli.Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

kubka, Po, 07. 07. 2008 - 08:26

ak sa mozem pridat som vyucena cukrarka na skole resp.na praxi sme museli robit len torty co nam oni nakazali cize stale tie iste "vzory". Fantaziu sme si nemohli pustit Plačem A ktora nema fantaziu sama stale bude robit to iste(co pre vas neplati vobec) ja som lavacka a majsterka mi stale prizvukovala ze zo mna nic nebude, ked teraz vidi moje torty pusa jej spadne a kruti hlavou ze to som nerobila ja...ja sa len v kutiku srdiecka smejem ze ako zavidiChichocem sa budem sa snazit dat tu moje najnovsie foto pricom som sa inspirovala aj touto strankou. Co sa tyka tych cien ja som sa bala pytat pretoze som piekla pre znamych, aby sa im nezdalo vela...a ci im to bude chutit...teraz viem ze ano chuti a paci sa a tak sa uz tiez nebudem bat.dakujem

Ja som sem uz pisala, ale v case prestavby stranok sa moj diskusny prispevok stratil. Takze to napisem v skratke. V roku 2004, ked som si dala na svadbu robit tortu dvojposchodovu s kytickou ruzi(nic extra, teraz uz viem), vypytala pani odo mna 500Sk a material - suroviny som si musela kupit a doniest.

susi, Po, 07. 07. 2008 - 11:08

dievčatá tiež sa zapojím do diskusie,píšete že sa bojíte vypítať za krásnu tortu viac peňazí.Treba si ohodnotiť svoju prácu,každá jedna vie čo je z takou tortou roboty.Pozrite si toto http://www.cukraren-ludvik.sk/index.php?m=1&sub=9 o čo sú lepšie a krajšie ako tie vaše?

KatkaRF, Po, 07. 07. 2008 - 17:13

Moje nervy!!! Kazdopadne som rada, ze som to videla. Asi si to vytlacim a ked sa niekomu nebude pozdavat moja cena, tak mu to vytasim, nech sa vynadiva... Chichocem sa

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama