Prepad orechového cesta
Pozrite si aj
Ja som teraz piekla orechové korpusy...
na priemer formy 27cm 5 vajec, na každé vajce 1,5 lyžice prášk. cukru, trochu oleja, vody, polohrubá múka, orechy, prášok do pečiva, teplota 180 stupňov, cca 40 min., krásne vysoké, vláčne super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://tortyodmamy.sk/?a9c22ad6efbda03dc9f6170cf2c,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslím že je to teplotou, tá musí byť na 180 stupňov a potom ešte závisí od množstva orechov, sú dosť mastné, takže radšej menej ako moc.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa to stalo, keď som mala prešľahané bielka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pečiem tiež na 150 asi hodinku. Skús ten recept od Bohuša. Plát je naozaj krásny a jemný a vláčny. Ešte sa mi nestalo, že by sa neprepiekol.
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/nastavovany-piskot
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to pečením, najskôr daj piecť na 18O ako písalo slniečko a až potom zníž teplotu a stále skúšaj špajdlou, ak by sa ti pripekala z vrchu daj si alobal
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mukou to nieje...ja tiez pouzivam muku z lidl a korpus je ok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Monika, ja tiez peciem podla Bohusa a korpus je uzasny, vrele doporucujem!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pečie na 160 asi 20 min a potom to postupne zvýšim až na 200.... celé pečenie trvá cca hodinu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím poraďte mi, pri pečení orechového cesta mi stred ostane surový a prepadnutý.

Pečiem dole, na 150, pomaly, asi hodinu. ˇ4orobím zle. Mám múku z lídla ???!!!
Monika