prečo sa marcipán topí????
Pozrite si aj
Tanka toto je rada od Benji. Snad ti pomůže.
Dorty potažené mléčným marcipánem jsou citlivé na vlhkost (někdy marcipán vlhne, mokvá až teče). Doporučuju v lednici při jejich uskladnění nastavit vyšší stupeň chlazení, zvlášť, pokud se zadní stěna v lednici orošuje. Pokud se tak přesto stane, přeneseme vlhký dort do průvanu, po chvíli oschne. Nejlépe se potahované dorty skladují v zimě - v chladné místnosti, mírně přikryté mikrotenem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super, diky moc to je presne moja chladnička, vkuse orosená...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tanka - pár krát sa to stálo aj mne. Skôr som tortu potierala krémom urobeným z tuku a pudingu. Teraz potieram len čistým tukom rozmiešaným s cukrom. Tortu dávam do krabice, na ňu prehodím utierku a na to ešte fóliu. Keď robím poschodovú tortu, alebo nemám takú krabicu, tak k zadnej časti dám kartón aby od toho torta nevlhla a tiež samozrejme chladničku dám na vyšší stupeň chladenia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj tanka,tak to bol aj môj problém a hlavne nervy.Mne sa to tiež topilo ked som používala marcipán s ktorého sa robia ruže. Teraz používam na obťahovanie tort a už sa mi to nestalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto bol presne aj môj problém, preto na poťahovanie už používam len robený marcipán zo sušeného mlieka, cukru, tuku a bielka - myslím si, že keď je tam väčší pomer tuku, tak to potom tak nesaje vlhkosť a nerosí sa. Niekedy sa mi totiž aj stávalo že sa orosili marcipánové ružičky a padali mi z krému, hlavne ak som ich mala po boku torty. Takže radím vymeniť poťahovací marcipán a znížiť teplotu v chladničke. skús, možno to pomôže
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vdaka kočky!a aký je rozdiel v poťahovacom a modelovacom marcipáne?ja ho robím mlieko a cukor 1:1 a voda,tuk len ak si naolejujem ruky.budúci týždeň robím prvú svadobnú a nerada by som to pokazila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to by zaujímalo aj mňa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja na poťahovanie používam tento - je to recept od Ivetky (ale skús pozrieť ostatné recepty na marcipán v rubrike rady a recepty - na obrazovke v pravom stĺpci), množstvo si prispôsobujem, mne poväčšine stačia dve dávky.
Ivkin recept : 6Pl suš mlieka,10Pl pr.cukru,1Pl maizeny-preosiať,1Pl bielka,1 lyžička aromy,80g cery-všetko zmiesiť,pozor zase nie dlho,aby sa neprehriala,vyvaľkať a dať na tortu,nakoniec potrieť olejom jemne.Toto je malá dávka ja robievam s 2-3 dávky podľa veľk.torty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten recept, čo máš ty je na modelovanie. modelovací marcipán stvrdne, ale marcipán na poťahovanie je mäkký, to robý ten tuk. potom sa torta dobre krája.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne to tiež roby ale ževraj je to tym že torta je schladena moc a ked sa da do tepla tak preto sa marcipan topi je použivam rolldekor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte kočky!povedzte mi niekto,prečo sa marcipán topí, ako tomu predísť.nemala som s tým problém a zrazu mám...robí to tuk v hmote, chladnička alebo čo?už ma chytá zúfalstvo