Pre-šľahaný krém z ľad.gaštanov???
Pozrite si aj
Aj mne sa to stavalo no prestala som prevárat šlahačku iba som v nej uplne rozpustila čokoládu .Pozor čokolada sa musí celkom rotopit.A ešte je velmi dôležite,aby to nezamrzlo.Potom som mohla vyšlahat pevný krem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na kremeš robím plnku z 1 litra mlieka 40 dg kr.cukor 3 vajcia a 3ks zlatý klas.Z bielkov a trochu cukru asi 10 dg vyšlahám tuhý sneh.Do horuceho uvareneho kremu kde pridám aj žltky zamiešam sneh.Rozotriem na upečený plát lístkového cesta.Samozrejme pridat aj van.cukor.Maslo vôbec nedavam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
DAKUJEM TI KOKR ZA RADU UZ NEBUDEM VARIT...
NEBOJIS SA TYCH SUROVYCH VAJICIEK ? JA ANO
VDAKA ZA RADU A OCHOTU
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prepáč ,ale neviem o akých surových vajíčkach tu píšeš.Zltky sa varia a z bielkov sa šlaha tuhý sneh ktorý sa dáva do horuceho kremu nič nezostava surové
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj adamira. Ja ti skusim poradiť dačo iné. Mala som presne tento istý problém. Niekto v rodine mi povedal že či to nie je šľahačom. Niektoré proste prešľahavajú, neviem pre čo. Možno to je blbosť čo tu píšem. ale ako náhle som vymenila šľahač (za kvalitnejší) tak je všetko ok. Už nemám problém ani so šľahačkou ani s krémom. to je moja skúsenosť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
KOkR
zle som to pochopila - vysvetlila som si to tak ze uz do odstaveneho z ohna idu zltky...
Ale sestra mi stale opakuje-pracuje s detmi, prevaraj, prevaraj.
Preto sa pre istotu pytam...
DAKUJEM ZA OPRAVU
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
alus
dakujem za radu, nemyslim si ze je to blbost, lebo ten moj mixer ma asi 20rokov,nacase ho vymenit za lepsi..., aspon mam dovod.
DAKUJEM PEKNE ZA RADU a OCHOTU alus
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobry den,prosim Vas varila som krem z 3ks lad.gastanov+3ks slahacka,
ale bola iba 30% Vian, prevarene spolu,dala som vychladit na 24Hod a pri slahani sa mi najskor urobil pekny krem (ci slahacka?), ale bol redcsi tak som chcela aby to zhustlo a slahala som dalej.A to bola chyba!! Urobili sa mi v nom kvapky vody.
To iste sa mi stalo aj pri prevarenej slahacke + cokolade varovej, a to som dala 250g cokolady na 1 slahacku....
*(Raz som dlho slahala krem do kremesa-kasa+zl.klas+maslo a tiekol mi tiez,je to tym pridlhym slahanim?)*
Prosim ak mate skusenost napiste mi ako sa dari tento krem Vam.Prip.kolko ho slahate.
Mne sa to zda byt ako slahacka-vymiešana s kakaom alebo grankom, nevhodna do torty ako plnka,Vam nie?
Este raz vopred Vam dakujem za Vase rady a nazory.
.............Pytam sa samej seba, kedy konecne uvarim 100% krem???...........