pomoc pri potahovany
Pozrite si aj
skus salkomarcipan...je elasticky...robila som prvy krat a mozem len odporucit v reeptoch najdes presne instrukcie...a nie je narocny na pripravu-zo suseneho mlieka zvykne praskat- ak podsypavas pri valkani praskovym cukrom-ten vysusuje podsypavaj solamylom-gustin...hocijaky skrob...nech sa dari...a urob aspon o 10cm z kazdej strany rezervu nech sa ti nerobia zahyby teda potah si vyvalkaj vacsi ako je rozmer torty neviem ci nepisem ako tataaar...vyhlad opatrne rukou...snaz sa velmi netahat hmotu na rohoh aby sa neprederavila...s touto hmotou sa ti to isto podari...vela zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Adeluska ja som dnes robila salkomarcipán-čítala som tvoje chvály,ale mám ho ako píše marycka tvrdý,a drobí sa mi,a tiež mám od miesenia mozole na rukách,aký máš ty recept?ĎakujemMonika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tiež už skúšala salkomarcipán, tiež sa mi drobil, keď som pridala trochu vody aby sa mi spojil, tak sa mi zas lepil na ruky, tak som to potom vzdala. Vzala som jednorázové gumenné rukavice a miesila som ho v nich. Nakoniec sa mi z neho podarilo vypracovat potrebný materiál a dokonca sa mi aj leskol.Pri vaľkaní na poťahovanie torty som použila potravinársku fóliu. Skúšala som poťahovať aj zo sušeného mlieka aj z JOJO cukríkov, no najviac sa mi pozdával práve tento salkový marcipán, a bol aj pekne biely....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som teraz robila auto. chcela som salkovy,ale mala som ho strasne tuhy. normalne mam mozole na rukach.ale zabudla som dat psenicny sirup.adeluska,myslis ze to je tym?tak som si zarobila mliecny,sus.mlieko,pras. cukor.posypavat je dobre so skrobom.Martina tak skus mliecny.mam snim dobru skusenost.nedavaj vsak vela cukru,bude sa drobit.ja davam aj psenicny sirup.a zda sa mi lepsi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak ja neviem,ja pouzivam salkomarcipan stale.Ako som uz pisala,raz som robila podla receptu,co som tu nasla(myslim na nete,ale uz si nepamatam kde),isla tam cela krabica sus.mlieka(polotucneho),jedno salko a 1-2 PL oleja.Tak to som uz pri mieseni videla,ze z toho nic nebude,tak som si tam priliala este trocha salka,a trosku vody...a bolo po probleme,len ten olej odvtedy nedavam,lebo sa mi zdal ten marcipan taky hrudkaty...Takze ja to robim tak...cez sitko si preosejem do misy krabicu sus.mlieka+trocha pras.cukru(len trocha,cojaviem,mozno 50-75g),v strede si urobim jamku,prilejem salko(na tu krabicu davam trosku viac ako len jedno) a ak idem hned farbit,tak si v troske vody rozpustim pras.farbu a hned pridam,vidlickou zacnem vmiesavat mlieko do marcipanu(aspon si tak nezababrem ruky),a ked uz mam ako tak nieco vmiesane,az potom rukou spracujem.Marcipan podla mna nema byt uz pri mieseni husty,on je taky nieco medzi riedkym a hustym... .Ak je prilis riedky,treba dat trosku pras.cukru,nechat chvilku odpocinut a premiesit,ale ako pisu baby,uz na skrobe...Este ma ruky od miesenia neboleli
Tak snad ti to pomohlo.No a ja valkam bud na tych velkych sakloch do kosa(take modre,ved su ciste),ktore si prestrihnem a medzi tym vyvalkam marcipan,alebo mam este gum.podlozku...Drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skus marcipan z JOJO marschmalow cukrikov, ten je pekne prisposobivy. Ak nenajdes recept, napis mi na mail judita.frantova@gmail.com a ja ti poslem recept. Z mliecneho robim uz len ozdoby, prip. potahujem len mensie kusky, valkam ho medzi sackami a stale vsetko mastim olejom, tak nie je taky drobivy. Drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte babenky mne sa velmi dobre gula mliecny marcipan tak ze si cerou potriem stol ale nie spustenou ale normalne tuhom stave vezmem na prsty a potriem stola vobec sa nelepi ja inak nerobim treba vyskusat papa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
odkedy pouzivam WI nemam ziadne zahyby, ani sa mi nepraska hmota nic. a da sa povedat vyzera to ovela lepsie nez ked som si vyrabala MMF, to malo vzdy nejaku chybicku. nieco na tych kupovanych predsa len je
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak som ten salkovy znova premiesila. zohriala som v mikrovlnke a pridala som ale uzicu psenicneho sirupu.ked som videla,ze mi zacina tuhnut,tak znova do mikrovl.a znova premiesit.ale z mokrymi rukami.konecne sa zda byt dobry.ked ho budem potrebovat mam ho po ruke.musela som ho spracovat. predca ho nevyhodim. ked som ho robila asi som ho zarobila velmi tuhy.musi sa dobre prepracovat
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ja som podľa rád v recepte od Ariel dala(stvrdnutý salkový marcipán) do mixéra s nožmi rozomlela a primiešala ešte vodu a pšeničný sirup. a potom to už išlo-farbí sa to krásne,ale mne sa aj tak robí lepšie a rýchlejšie s MMF.Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som vždy robila ozdoby zo sušeného mlieka, poťahovať som začala K2 hmotou, ale odkedy robím s WI už nepokusujem, lebo sa mi s ním robí úplne najlepšie a chutí určite lepšie ako K2...
viem že je drahší ako ostatné hmoty, ale dá sa vyvaľkať na 2mm a ide to bez trhania, praskania a záhybov vyskúšaj a uvidíš veľa zdaru pri tvarovaní
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá,mne sa zdá,že vy ste všetky profíčky,ja niektorým skratkám ani nerozumiem.čo je to WI a K2?asi som úplne tupá,ale čo už.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj.... wi .. to je white icing.. biela hmota na potahovanie a aj robenie ozdôb na tortu.. ma chuť kyselkavo vanilkovu.. veľmi dobre sa s nim robi... aj ja ho použivam a K2... je tiež biela hmota na potahovanie... ale je mäkšia... a je sladka a s mandlovou aromou... snad som pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
díky aj mne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babulky potrebujem pomoc.Chcela by som si synovi urobit tortu spodok bude doboska potiadnem ju to nebude taske lebo je to len kocka ale vrch chcem modelovat auto tak ako to mam potiahnut bez toho aby sa mi to popukalo ako naposledy na com mam valkat marcipan a mozem pouzit aj praskove farbivo a aku hmotu mam pouzit?dakujem babule