reklama

Pomoc

vavka , 27. 06. 2009 - 21:17

reklama

Milé šikulky a šikulkovia,
Už nejaký čas sledujem túto stránku a som nadšená. Až natoľko, že som sa rozhodla vytvoriť prvú poťahovanú tortu / som amatérka/. Urobila som hmotu zo salka a sušeného mlieka / našla som na tejto stránke /. Zo začiatku to vyzeralo nádejne, aj sa mi podarili vytvoriť ružičky a lístky. Nie také krásne ako Vaše, ale môj syn si myslel, že som ich kúpila, takže asi neboli najhoršie. Na druhý deň som chcela s hmotou potiahnuť tortu. Hmota bola dosť hustá, pridala som trochu vody a spracovala. Čím viac som ju spracovávala bola mäkšia a mäkšia a vôbec sa nedala naniesť na tortu. Pokúsila som sa ju zahustiť cukrom / cca 40 dkg /, ale vôbec to nepomohlo. Bola aj v chladničke, ale žiaden výsledok. Nakoniec som to nejako potiahla, ale výsledok je mizerný. Ostala mi ešte hmota, už som s ňou stála nad košom, ale potom som si to rozmyslela. Poraďte, čo som urobila zle? Dá sa zbytok hmoty ešte využiť, alebo ju čaká osud v koši?

Pozrite si aj


reklama


reklama

simaxi, So, 27. 06. 2009 - 21:21

ja robim tento marcipan tiez a priznam sa, zo začiatku sa mi velmi daril, teraz akosi mam smolu a stale musim len rozpracovavat. po vybrati z chladnicky ju zohrejem v mikrovlnke a rozpracovavam, ked sa mi rozsypa, pridam vodu, je to mazlave a potom uz len solamyl a dam to dokopy. s cukrom sa mi to neosvedcilo. ale po celkovom trapeni som si dnes kupila hotovu hmotu, tak som zvedava, ako sa mi bude darit.

keli62, So, 27. 06. 2009 - 22:47

Kočky netrápte sa skúste MMf. Je to síce iná chuť ako marcipán, ale dobre sa s ním pracuje.Aj ja som skúšala naskor marcipán ale sa mi nedarilo, chcela som to už vzdať, ale objavila som tieto stránky a vela užitočných rád a kopec skvelých ludí ktorý poradia ked treba a ide to.Mnoho zdaru Objímam Objímam Objímam Objímam Objímam Objímam

teiz suhlasim s keli62, MMF je z domacky robenych hmot asi najlepsia:) a aj dobre chuti, je to ina chut, ale dobra:) a vyjde aj lacnejsie ako nepravy marcipan:)

Rebeka7, Ne, 28. 06. 2009 - 10:51

Salko marcipán treba hneď po vymiesení dávať na tortu...Potom ztuhne.

fani, Ne, 28. 06. 2009 - 12:45

Ja robím všetko z mliečneho marcipánu, ale nerobím marcipán so salkom. Zatiaľ sa mi darí..no poškuľujem po MMF z penových cukríkov.Slnko Slnko Slnko

ja som skúšala 1x na začiatku som sa tešila lebo sa mi darilo a skončilo to tak že sa mi celý nepravý marcipán rozmrvil:(

vavka, Ne, 28. 06. 2009 - 18:44

Ďakujem za rady, tiež ma napadlo urobiť MMF, ale myslela som tiež, že to nejako zvládnem aj s hmotou so salak.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama