plnky do torty
Pozrite si aj
ja davam aj tri..parizsku..cokoladovu...a bielu ..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež dávam viacero - nugátovú, karamelovú, orechovú, parížsku alebo čoko...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Falošný parížsky krém určite nebude nudný. Kto ho vyskúšal, tak iný ani nechce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim tiez striedavo ale aj cisto cokoladovu,podla zelania. len neviem robit parizsky krem - je niektora z vas ochotna poradit mi ako sa to robi. Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj daj si variť 250 ml smotany na šľahanie s 35 Dkg kryšt. cukru a 2 žĺtkami, nesmie sa variť, odstav a pridaj 15 Dkg Cery a 10 Dkg kakaa. nechať dobre vychladnúť a pridať do 1/2 kg masla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Originál parížsky krém je taký, že sa uvarí šľahačka 33% s čokoládou. Nechá sa vychladnúť a na noc sa dá do chladničky. Na druhý deň sa vyšľahá a hneď plní. Treba rýchlo naplniť a šup do chladničky, lebo v teple sa rýchlo topí. V torte potom drží dobre, keď zatuhne. Ja ho robím skoro každý týždeň, každý chce len ten. Je ľahučký a super chutí, dávam podeň jahodový džem. Recept je presne na 250 ml šľahačky 100 g varovej čokolády. Ja robím pol na pol s rastlinnou šľahačkou, ktorá sa ale nesmie variť. V polovici obyčajnej šľahačky si uvarím celú dávku čokolády a na druhý deň tam vylejem tú rastlinnú a vyšľahám. Dúfam, že som to napísala zrozumiteľne. Ak ešte niečo chceš vedieť,napíšem. A ešte na veľkú tortu veľkosti plechu dávam spolu 2 litre šľahačky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcem sa opýtať tu rastlinnú slahacku tam davas uz vyslahanu alebo este len rozpusteny prasok v mlieku?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Šikovné žienky, akými najčastejšími plnkami - krémami plníte torty? Dávate jeden druh krému napríklad medzi tri korpusy, alebo to striedate? Chcela by som plniť falošným parížskym krémom. Nebude tá torta fádna, keď tam dám jeden druh krému?
Ďakujem za odpovede.