plnka z ľadovch gaštanov
Pozrite si aj
Ja ju mám večer ti ju napíšem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ju robim tak ze si uvarim 2 slahacky 33% s dvoma cokoladkami ladove gastany, ked to prejde varom, odstavim, dam vychladit na 24 hod. do chladnicky, potom vyslaham....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tamik..dúfan že sem hodíš receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím tak isto ako lenkaSK a je neskutočne dobrá. Pravdupovediac, ináč som parížsku šľahačku ešte ani nerobila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte. Chcela by som sa spýtať. ako dlho vydrží takáto vyšľahaná šľahačka??? Chcela by som ju skúsiť. Tortu by som chcela spraviť v piatok ale odovzdávať ju budem až v sobotu poobede. A ešte by som sa chcela spýtať či sa dá torta potom potiahnuť MMF???? Ďakujem moc ste super!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím takúto: 200 ml mlieka, 2 PL vrchovaté polohr.múky, 1 lyžicu kakaa, 50 g Cery, 200 g čokolády /ladové kaštany, milena, horká čoko/ - ja dávam dve tyčinky kaštany a jednu horkú čokoládu, 250 až 500 g masla, 100 g prášk.cukru
Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu /ak robíme z viac masla - pridáme do mlieka kakao/. Po uvarení hneď vvmiešame ceru a na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame do úplného rozpustenia, potom necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s prášk.cukrom a pomaly zašľaháme kašu.
Na túto plnku môžeš v pohode dávať aj poťahovku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Alus, to v pohode vydrzi, ona je dokonca lepsia ked je taka ulezenejsia, nasiaknu sa aj korpusy a cele je to take stavnate. Ja to prekladam aj bananom. Obalujem takuto tortu mmf, ale celu tortu potriem maslovym kremom, potah by sa ti na slahacke roztopil.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tu je ten spomínaný recept. 2ks tyčinky Ladové gaštany, 15 dkg práš cukru,2 vajíčka a 25 dkg masla.Nad parou rozpustíme čokolád.tyčinky a vyšlaháme s cukrom a vajičkami.Do vychlanutej čokoládovej hmoty dáme zmeknuté maslo,ja som dala Héliu a vyšlaháme do haadkého krému.Tento krém je vynikajúci a dá sa zameniť za KOFILU, alebo MILENU.Ja som rozmýšlala aj nad RUMBOU.Bol dobrý len pre mňa dosť sladký,mám radšej horkejšie.Na budúce skúsim dať menej cukru,alebo pridať horkú čokoládu.Veď každému chutí niečo iné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem veľmi pekne za všetky rady tak ho skusim vo štvrtok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikulky môžete mi poradiť ako robíte plnku z ľadových gaštanov a ako chutí. čokoládky mám ale nenašla som recept, len som počula, že je vraj chutný. Veľmi pekne ďakujem