reklama

plnka z ľadovch gaštanov


reklama

Ahojte šikulky môžete mi poradiť ako robíte plnku z ľadových gaštanov a ako chutí. čokoládky mám ale nenašla som recept, len som počula, že je vraj chutný. Veľmi pekne ďakujemMrkám

Pozrite si aj


reklama


reklama

lenkaSK, Po, 27. 07. 2009 - 09:40

Ja ju robim tak ze si uvarim 2 slahacky 33% s dvoma cokoladkami ladove gastany, ked to prejde varom, odstavim, dam vychladit na 24 hod. do chladnicky, potom vyslaham....

Ja robím tak isto ako lenkaSK a je neskutočne dobrá. Pravdupovediac, ináč som parížsku šľahačku ešte ani nerobila.Vyplazený jazyk

alus, Po, 27. 07. 2009 - 13:51

ahojte. Chcela by som sa spýtať. ako dlho vydrží takáto vyšľahaná šľahačka??? Chcela by som ju skúsiť. Tortu by som chcela spraviť v piatok ale odovzdávať ju budem až v sobotu poobede. A ešte by som sa chcela spýtať či sa dá torta potom potiahnuť MMF???? Ďakujem moc ste super!!!Úsmev Kvietok Úsmev

Ja robím takúto: 200 ml mlieka, 2 PL vrchovaté polohr.múky, 1 lyžicu kakaa, 50 g Cery, 200 g čokolády /ladové kaštany, milena, horká čoko/ - ja dávam dve tyčinky kaštany a jednu horkú čokoládu, 250 až 500 g masla, 100 g prášk.cukru
Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu /ak robíme z viac masla - pridáme do mlieka kakao/. Po uvarení hneď vvmiešame ceru a na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame do úplného rozpustenia, potom necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s prášk.cukrom a pomaly zašľaháme kašu.
Na túto plnku môžeš v pohode dávať aj poťahovku.

lenkaSK, Po, 27. 07. 2009 - 16:29

Alus, to v pohode vydrzi, ona je dokonca lepsia ked je taka ulezenejsia, nasiaknu sa aj korpusy a cele je to take stavnate. Ja to prekladam aj bananom. Obalujem takuto tortu mmf, ale celu tortu potriem maslovym kremom, potah by sa ti na slahacke roztopil.

Tamik, Po, 27. 07. 2009 - 18:47

Tu je ten spomínaný recept. 2ks tyčinky Ladové gaštany, 15 dkg práš cukru,2 vajíčka a 25 dkg masla.Nad parou rozpustíme čokolád.tyčinky a vyšlaháme s cukrom a vajičkami.Do vychlanutej čokoládovej hmoty dáme zmeknuté maslo,ja som dala Héliu a vyšlaháme do haadkého krému.Tento krém je vynikajúci a dá sa zameniť za KOFILU, alebo MILENU.Ja som rozmýšlala aj nad RUMBOU.Bol dobrý len pre mňa dosť sladký,mám radšej horkejšie.Na budúce skúsim dať menej cukru,alebo pridať horkú čokoládu.Veď každému chutí niečo iné.

Tokoska, Po, 27. 07. 2009 - 22:15

Ďakujem veľmi pekne za všetky rady tak ho skusim vo štvrtokSlnko Kvietok

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama