Parížsky krém
Pozrite si aj
ja robim len falosny parizsky a je fantasticky. Ked som ho 1.x skusila tak som povedala, ze nie je lepsi a jednoduchsi coko krem ako tento, akurat ho nemozes dat pod potah, lebo sa potah topi.. Je fantasticky s bananmi a ribezlovym lekvarom (podla mna)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja davam falosny parizsky aj pod potah a este sa mi netopil.Potahujem s MMF.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím falošný parížsky od Henriety(daj do vyhľadavača) a potieram aj celú tortu a ešte sa mi nestalo,žeby sa mi poťah roztopil.To je moja skúsenosť-aj posledná torta,s bábätkom v košíku,je z tejto plnky.Hodia sa k tomu jahody,banány,orechy s rumom.Poťahujem WI,Pastou Dama top,Regallicou,Roll Dekor.Proste všetkými kupovanými hmotami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Práve som čítala ten parížsky od Henriety24, tú šľahačku mám ako dlho nechať prevrieť, a keď sa to má šľahať na druhý deň s tým maslom, má sa to najskôr samotné vyšľahať a až potom postupne pridávať maslo ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja to varim kym to nezacne vriet a potom vypnem.. maslo vslaham do toho rovno nevyslahane..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
falošný parížsky aj dávam pod MMF a ešte sa mi poťah netopil.Som s ním veťmi spokojna.Chutí celej mojej rodinke najviac.Na druhý den vyšľahám maslo a potom don všľahám krém.Je výborný s banánmi a samozrejme džem na piškotu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je rozdiel falošný parížsky krém a parížsky krém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A originál parížsky krém je aký ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja postupujem takto:večer si iba PREVARÍM šľahačku s cukrom(ubrala som 70 g,lebo sa mi zdal krém sladký),pridávam kakao a roztopenú,NIE horúcu Ceru-ak sú hrudky kakaa,tak rozmixujem ponorným mixérom horúcu zmes.Do rána nechám vychladnúť.Na druhý deň vyšľahám 750 g masla a pridávam po lyžiciach kakaový krém.Je tuhý a fantastický čokoládový.Ja robím už iba tento a používam kakao Coop Jednota,je tmavé.Vyskúšaj,nech sa darí
pravý parížsky- http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/pravy-parizsky-krem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto som nasla tu na stranke: pravy parizak:
"rozpúšťam 200g čokolády na 1 l šľahačky, 150g čokolády na 3/4 litra. Rozpustím, miešam, aby čokoláda nezhrčkavela, keď začne vrieť, odstavím a nechám vychladnúť, najlepšie do druhého dňa, a vyšľahám. Malo by ti to vyjsť na trikrát naplnenie 4 korpusov, dokopy asi z 8 - 10 vajec,priemer 24 cm. Cesto je najlepšie orechové, trené, z polohrubou múkou, aby bolo také ľahké. Pokojne môžeš aj obtrieť celú tortu touto šľahačkoui, poťahovka to vydrží, určite falošný marcipán, RDI, WI a K2"
- nepamatam uz od koho
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
do vyhľadávača vpravo hore si daj čo chceš nájsť.A ono ti to nájde aj recepty a diskusie k tomu.Ja robím faloš.paríž.krém podľa HENRIETY.Aj teraz sa mi chladí na moju zajtrajšiu tortu.Robila som z 2šľahačiek. Korpus kakaový,džem marhuľ.,jahod./ nato banány
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte!
Chystam sa tiez na krem od Henriety, vyzera mnamkovo. Prosim,kto uz s nim mate skusenosti, staci mi jedna davka (z 250ml slahacky)na tortovy formu priemeru cca 29cm? (2x naplnim + potriet tortu?)...ci radsej raz taku davku?
Dakujem!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja myslim, ze staci.. vzdy ked ho robim, ta k sa mi aj zvysi ale su tu aj skusenejsie baby..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčatá,
A ešte otázočka, nemáte recept na plnku z bielej čokolády ?

už dlhšie ma láka parížsky krém, kedysi som aj robila, ale neviem si predstaviť ním plniť tortu, dá sa to ? Drží to dobre, a nemáte nejaký dobrý osvedčený recept a radu ako postupovať ? A aký korpus najlepšie k nemu, a aká kombinácia je najlepšia podľa Vás, mám na mysli aj džem a tak...