reklama

parížsky krém


reklama

Prosím poraďte mi idem robiť tortu a požiadavka je parížsky krém.Ešte som ho nerobila,ale mám tento recept:150 g čokolády,2 smotany,200 g pr.cukru,2 maslá.Opísala som si ho z netu,povečšinou tam boli recepty bez masla,ale bojím sa že by to nedržalo.Chcem sa spýtať,či máte s tým krémom skúsenosti,či drží,popr.iný recept a či ho bude dosť na srdce-tortu.Či neuvariť až z litra šlahačky.Ďakujem


reklama


reklama

Meggie, St, 23. 09. 2009 - 09:00

Ja robievam falošný parížsky a je veľmi dobrý. zatiaľ som s ním problém nemala:
250g cukru dám variť do 500ml šľahačky a keď zovrie tak tam vmiešam 100g preosiateho kakaa a nakoniec 150g rozpustenej cery. Nechám do druhého dňa vychladnúť. Potom tam vmiešam 2 kocky masla alebo margarínu.

Tej čokolády by som dala viac, na jednu šľahačku 1O dkg čokolády ja dávam aj viac.

ZuzkaV, St, 23. 09. 2009 - 10:01

Ja dávam na 1 smotanu 200 g čokolády. Nechám rozpustiť (trochu prevrieť) a vychladnúť do druhého dňa. Potom vyšľahám 1,5 masla s cukrom (nevážim, dávam podľa chuti) a do toho pridám uvarenú šľahačku a opäť vyšľahám. Krém je chuťovo fajn a drží tvar.

Torta Ďakujem vám,ste zlaté už som to urobila,zatiaľ je to tekuté,dám do chladničky a uvidím zajtra,či sa mi to podarí.MrkámMrkámMrkám

dadka1, St, 23. 09. 2009 - 12:53

ja do parizskeho kremu nedavam vobec maslo..len slahacky a cokoladu nic viac..a je vynikajuci...SlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

dievcata pravy parizsky je iba zo slahacky a cokolady alebo kakaa a ludia ktori sa vyznaju vedia co je dobre

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama