reklama

ovocné plnky

vani , 21. 04. 2010 - 12:45

reklama

Ahojte kočky!Chcem vás poprosiť o radu,zakazníčka si objednala tortu na svatbu a chcela by jahodové a broskyňové plnky, neviem aký spôsob bude lepší či si kúpiť jogurtový zeasan a dať do toho to ovocie alebo mám radšej robiť pudingové plnky a do toho ovocie.Prosím poradťe mi.......Dakujem!


reklama


reklama

ja robim ovocne plnky tak, ze šťavu z ovocia dolejem vodou pripadne 100% džúsom, podla chuti pridam cukor, citronovu stavu a uvarim z toho puding zo zlateho klasu... ked je puding studeny pridam maslo alebo iny tuk... natriem na korpus, pridam ovocie, vrchny korpus zo spodu natriem tiez plnkou... takto robim ananasovu, broskynovu, jahodovu, mandarinkovu, marhulovu atd.

Já dělám náplně z jogurtů, šlehačky a želatinového ztužovače na studena Dr.Oetker. Ztužovač vymíchám ze 100 ml šťávy z kompotu a vmíchám do 500 g jogurtu (jahodový, broskvový, meruňkový... nesmí být ale nízkotučný) smíchaného s vyšlehanou šlehačkou (stačí 2-3 lžíce), nechám zatuhnout v lednici. Drží to perfektně tvar i při vícepatrových dortech. Prokládám ji navíc ovocem, takže je mňamka.

meckat, Ne, 03. 10. 2010 - 21:05

dobrý, chcem sa opýtať, či tú plnku necháte najskôr vytuhnúť v chladničke a potom dávate na korpusy, alebo hned po zmiešaní plníte? Urobila som to tak, že som hned naplnila, a tak nechala stuhnúť. Potom som dala marcipán, a ten sa úplne zarosil...neviete mi poradiť, kde som urobila chybu? Inak plnka celkom fajn.

ja robím tiež tak ako dasacapková,jahodové jogurty-smotanové(z jednoty)+ poch.smotana alebo vyšľahaná šľahačka-želatínový stužovač za studena a na to ovocie-fakt vinikajúce!!!!!!!Monika M.Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama