reklama

ovocna "zelatinka"z kukuricnej muky

Sausen , 04. 03. 2010 - 18:27

reklama

Baby poradte mi,robila som kolacik taky s jogurtom len,akoze korpus a na to som chcela vyliat uvarene ovocie s cukrom,vanilkou,skoricou a zahustene s kukur.mukou na zelatinku,ale nemozem si pomoct hoc som dlho varila ten skrob mi stale tak divne vonia,povedala by som,ze smrdi,hoci je cerstvy,ale aj ked som podsypavala potahovku..fuj,uz nikdy viac..nechapem,ci je to normalne,ci co a tiez ma zaujima ze kolko lyzic toho skrobu na pol litra vody aby bola zelatina,alebo mate iny napad?Ja som robila s ovocnym cukrom koli manzelovi,takze som nechela davat klasicku zelatinu tu mame len ovocnu a sladenu klasickym cukrom,:0(na to pojde slahacka,taky"paj" akysi vymysleny...tak poradte predtym som robila jablka takto na kolac,ale napametam,ci som to klasickou mukou nezahustovala..neviem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Sausen, Št, 04. 03. 2010 - 20:26

majdajanka,zlaty klas je co?kukuricny ci zemiakovy skrob?zemiakovy som tu nenasla..sumienka obsahuje cukor!!pouzivame len ovocny..tato rada mi veru nepomohlaSmútok

Korona, Št, 04. 03. 2010 - 20:45

Zlatý klas je kukuričný škrob len je trocha prifarbený, zemiakový je úplne biely - to je maizena.
Gustin je tiež kukuričný škrob. Spomínaš kukuričnú múku, to je niečo iné ako škrob, tá by mohla možno nejako zapáchať po kukurici keďa sa uvarí, ale tie škroby nesmrdia.Vyplazený jazyk

Tá šumienka sa dáva na čírosť želatíny a dostať aj dia šumienky a zlatý klas je pudingový prášok s kukuričného škrobu. ľutujem že som Ti nepomohla ale snažila som saSlnko

Sausen, Št, 04. 03. 2010 - 23:11

Majdajanka niesom na skMrkám tazke zo sumienky nic a je to kukuricny skrob zle som napisala,nechapem preco mi tak"smrdi"mozno je to normalne...Aj tak dakujemKvietok inak uz som si rozpametala vtedy ked som robila tieto jablkove naplne ci co,som mala zlaty klas z sk a teraz sa nemozem dopracovat k tej chuti a konzistencii s tymito co tu maju...Smútok

Pati, Št, 04. 03. 2010 - 23:36

Tak skús miesto škrobu dať rovno puding, vanilkový by nemal preraziť vôňou nič. Puding tam hádam kúpiš a spravíš podľa návodu.

Sausen, Pi, 05. 03. 2010 - 07:36

pati,presne to ma napadlo...ale az v posteliChichocem sa nechapem,preco ma to nenapadlo skorPrekvapenie mozem aj podsypavat trochou pudingu zmiesaneho s pr.curkom myslis?

pumpel, Pi, 05. 03. 2010 - 12:16

tak to určite môžeš,lebo aj ja mám nejaké recepty,kde potrebujem zlatý klas a kedže ho tu nekúpim,tak používam,fruminu-podľa toho,kde si ty-neviem,či to tam majú,alebo vanilkový puding.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama