Orechová plnka a jedlá oplátka
Pozrite si aj
Vymiešať maslo s práškovým cukrom . Stačí necelá polievková lyžica. Tenulinko potrieť RDI.Položenú oplátku čo najskôr potrieť tenulinkou vrstvou gelu -veľmi opatrne ,netlačiť a zbytočne dvakrát nepretierať ,aby sa neporušila.
Raz som nepotrela poťahovú hmotu maslovým krémom a oplátka sa mala tendenciu krútiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím takúto orechovú plnku:
Do 2 dcl mlieka pridáme: 1 vanilinový cukor, 15 dg kryštálový cukor a 4 PL hrubú múku - všetko spolu uvaríme na hustú kašu - necháme vychladnúť za občasného premiešania. Vymiešame 20 dg maslo / napr. helia alebo 10 dg klasické maslo a 10 dg helia/, spojíme spolu s vychladnutou uvarenou zmesou, pridáme pomleté orechy - asi 5 PL /ale môže byť aj trochu viac/ a 2 PL rum.
Dobre spolu vyšľaháme / najlepšie mixérom /. Ja plním touto plnkou orechové rezy, košíčky ale používam ju niekedy aj pri plnení tort. Je výborná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikulkovia, súrne vás chcem poprosiť o nejaký dobrý orechový krém a o radu ako postupovať pri pokladaní oplátky na tortu aby sa nerozmočila a ostala pekná. Po celý čas - teda pokiaľ sa nezje aj s tortou
. Ešte som s tým neroibila a nerada by som pri prvej príležitosti niečo pokazila. Tortu chcem potiahnuť RDI a na to položiť oplátku, je ju potrebné niečím namazať aby sa nezošmikla ale zároveň aby sa mi nerozmočila, poraďte ako na to. Veľmi pekne všetkým ďakujem.