reklama

Orechová plnka a jedlá oplátka


reklama

Ahojte šikulkovia, súrne vás chcem poprosiť o nejaký dobrý orechový krém a o radu ako postupovať pri pokladaní oplátky na tortu aby sa nerozmočila a ostala pekná. Po celý čas - teda pokiaľ sa nezje aj s tortou Chichocem sa . Ešte som s tým neroibila a nerada by som pri prvej príležitosti niečo pokazila. Tortu chcem potiahnuť RDI a na to položiť oplátku, je ju potrebné niečím namazať aby sa nezošmikla ale zároveň aby sa mi nerozmočila, poraďte ako na to. Veľmi pekne všetkým ďakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ariela, Pi, 24. 04. 2009 - 16:47

Vymiešať maslo s práškovým cukrom . Stačí necelá polievková lyžica. Tenulinko potrieť RDI.Položenú oplátku čo najskôr potrieť tenulinkou vrstvou gelu -veľmi opatrne ,netlačiť a zbytočne dvakrát nepretierať ,aby sa neporušila.
Raz som nepotrela poťahovú hmotu maslovým krémom a oplátka sa mala tendenciu krútiť.

Ja robím takúto orechovú plnku:

Do 2 dcl mlieka pridáme: 1 vanilinový cukor, 15 dg kryštálový cukor a 4 PL hrubú múku - všetko spolu uvaríme na hustú kašu - necháme vychladnúť za občasného premiešania. Vymiešame 20 dg maslo / napr. helia alebo 10 dg klasické maslo a 10 dg helia/, spojíme spolu s vychladnutou uvarenou zmesou, pridáme pomleté orechy - asi 5 PL /ale môže byť aj trochu viac/ a 2 PL rum.
Dobre spolu vyšľaháme / najlepšie mixérom /. Ja plním touto plnkou orechové rezy, košíčky ale používam ju niekedy aj pri plnení tort. Je výborná.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama