reklama

Nadstavov. piškót v strede vysoký


reklama

Skúšala som nadstavovaný (bohušov) piškót - a asi som dačo pokazila. Robila som zo 4 vajec do okrúhlej formy 18cm na 135 stupňov - 1 hodinu s ventilátorom.

V strede mi vyrástol a na vrchu a stranách bol stvrdnutý - taký suchý. Čo bolo zle? Prosííím o radu Smútok . Ono korpus bol taký dosť tuhý - taký má byť? Prekvapenie

Pozrite si aj


reklama


reklama

anibas, Po, 19. 04. 2010 - 09:25

No mne sa vidí, že nízka teplota a ventilátor ... on sa ti nepiekol ale sušil ...

sona7, Po, 19. 04. 2010 - 09:30

andulika, velmi dlho si ho piekla,pecie sa asi pol hodinu,na 150 stupnoch...

Matap, Po, 19. 04. 2010 - 09:39

Určite ventilátor, pri ňom sa korpus vždy vysuší.

jarka22, Po, 19. 04. 2010 - 09:45

ja som ho tiez piekla teraz ale z polovicnej davky-5 vajec,tiez mi to urobilo,stred mi napuchol-robila som to presne podla receptu a piekla v el.rure asi na 160stupnov-neviem preco ale vobec nebol taky vlacny...

Veľký úsmev Ono fakt sa mi zdalo, že sa sušil Chichocem sa
Vďaka kočky - hneď dnes po robotke vyskúšam - bude 2. pokus - dám bez ventilátora na 150? Zajtra sa ozvem - ako to dopadlo Zlomené srdce

No ono som ani kraje nevymastila ani nevysypovala - a stred bol vyyysoký a tvrdý - a akoby zbitý Smútok . Nebol jemnučký.

sona7, Po, 19. 04. 2010 - 12:49

nemasti kraje,len na spodok daj papier na pecenie, ked vychladne s nozom poorezuj kraje,lebo ked vymastis kraje moze sa stat ze sa ti ako keby do stredu tahal ten korpus,nech sa dari..Slnko

Skús si naliať do formy len cca 1 cm a piecť každý plát osobitne. Ja mám síce plynovú rúru, ale keď som piekla vysoký korpus a potom som ho prekrajovala, tak som mala ten istý problém.Slnko Slnko Slnko Torta Torta Torta

jaja26, Po, 19. 04. 2010 - 15:31

Mirčuš,prosím ťa,kedˇ pečieš po jednom plate,máš rozrobenu celu davku cesta?nič sa cestu nestane za ten čas,kým sa pečie postupne?dˇakujem

Ďakujem za rady - pomohli - piekla som na 160 stup, bez ventilátora, tiež ale hodinu - a je SUPER - jemný, vysoký ( na 3pláty porezaný)- no výborný! Zlomené srdce Bozkávam Zlomené srdce Bozkávam Zlomené srdce Bozkávam Zlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama